reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

alfa my płacilismy za pneumo, rota i wzwB, bo chcieliśmy tą lepiej oczyszczoną żółtaczkę. A te podstawowe wzięliśmy darmowe, ale tylko dlatego, ze ze względów neurologicznych należał nam się krztusiec oczyszczony. Gdyby nie to to byśmy brali 5w1. A tak to tylko jedno wkłucie więcej, jakość szczepionki taka sama, a 3x 130 zł w kieszeni, bądź też na inne szczepionki;-)

Dziewczyny pamietajcie, ze jak szczepicie na rota to przez okres do miesiąca dziecko z kupka wydala te rota i można się zarazić, więc lepiej zeby nikt z rodziny nie dotykał pieluszek. A już nie daj boze babcie całowały po pupkach;-)

Moja właśnie zrobiła płynna kupke. Pewnie po szczepieniach.

Ostatnia edycja:
reklama
My szczepimy 5w1 mała dostała już WZW a za 4 tyg reszta..ehh ja nie wiem co myśleć o tych szczepieniach dodatkowych boję się jakby nie było szczepiona czy też nie...i sama już nie wiem co robić.
Wczoraj byliśmy o okulisty z małą bo oczko jej ropieje ehhh i mam zabawę i płacz z tym oczkiem..mam przez tydzień 4 razy dziennie wlewać sól fiziologiczną masować miedzy oczkiem a noskiem 10x znowu sól i 2 razy dziennie dodatkowo antybiotyk a po tygodniu 2 razy dziennie..bo jak nie pomoże to klinika i udrażnianie kanalika ehh tak się boję :-(
Jak nie urok to sraczka...brzuszek przeszedł a było strasznie to teraz oczko i ta małej skórka wrażliwa sucha spać biedna nie może bo ją to swędzi a ja nic zrobić w domu nie mogę...płacz i noszenie ręce opadają przez te bóle musiałm ją nosić tulić a teraz tylko rączki ale co zrobić gdy dziecko bardzo płacze..gdy wzywa pomocy .

Jesli chodzi o ceny szczepionek to sa strasznie roznice! Poszukalam szczepionki najtanszej 5w1 ktora kosztuje nas 99zl, a w aptece obok naszego domu chceci za nia az 170zl!!!
Rotarix znow najtanszy za 299zl, a w pobliskiej aptece za 390zl :szok:

Wiec dziewczyny z Krakowa - juz Wam podpowiem ze te najtansze szczepionki sa w aptece szpitala Ujastek ;-)

ankusch mam nadzieje ze masaże pomogą, nasz córcia miała zatkany kanalik łzowy i tez bylismy u okulisty kazała tylko masowac i za tydzien pokazac sie do kontroli. Jeszcze w ten sam dzien po masażasz pękło to i wyleciała ropka wiec tylko solą przepłukałam oczko i w piatek bylismy u kontroli i jest wszystko super:-)

Pepsi77 mój ma ok, ale to nie problem można je podciąć dla małego to bezbolesne i im wczesniej tym lepiej bo potem nie będzie kłopotów z wymową szczególnie głoski r mówię to jako logopeda bo mam w tej kwestii doświadczenie . Kolezanka szybko podcięła i dziś mały mówi świetnie druga się bała i mały ma problem z wymową szeregu szumiącego (sz, ż cz, dż) i głoska R wtedy się dopiero zdecydowała jak pojawiły się kłopoty a to potem już trudniej wyćwiczyć.

reklama
Margana dziękuję za ostrzeżenie co do rota bo nie chciałabym się tym zarazić, a przecież pieluszkę zmieniam małej. warto wiedzieć takie informacje

Co do szczepionek to my mamy w piątek szczepionkę 5w1 też u nas w przychodni są za 120zł więc kupować sama nie muszę.

Do góry