reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

My po szczepieniu mała była dzielna tylko pisneła ..:-)to była pierwsza dawka 5w1 a 4 tyg temu miała samo WZW wtedy to był płacz musiała bardziej boleć albo szczypać..poza tym mam dalej dbać o jej skórę Azs natłuszczać itp a ja dieta powoli coś wprowadzać ale zaczynając od łyżeczki i obserwować..o nie cyca nie rzucę będę się katować:-)

reklama
ankusch ja słyszałam żeby rumianku nie używać bo wysusza i zawiera jeszcze coś tam i nie powinno się ,ale sama też próbowałam ;-) ale nie pomogło , u nas chyba antybiotyk zaczyna działać bo po nocy oczko nie było sklejone a to juz duży sukces , zobaczymy co będzie później

Ankusch, Alfa ja tez próbowałam już wszystkiego oprócz rumianku i niestety chyba skończy się na udrożnianiu. Instrument wygląda jak cienki zagięty drucik, ale nie jestem pewna czy takiego samego używa się u dzieci, także nie będę cię straszyć bez potrzeby. Zresztą ja też myślę o tym z drżeniem, bo cyba bez tego się nie obędzie...

Ankusch a jeśli chodzi o dietę, to możesz zacząć próbować z nabiałem?

Spróbowałam i lipa może przesadziłam w niedziele serek a wieczorem tuńczyk z jajem i ogórkiem a dawno nabiału i ryb a sa uczulajace nie jadłam i mam za kare...buzia zsypana od poniedziałku..

My po szczepieniu.... Majka waży 7 kg!!!!!!!!! Ale mamy skierowanie na badania bo powiedziałam lekarce że jej się nóżki pocą i dała nam na morfologię i TSH:-( Widząc Maję i jej wagę lekarka stwierdziła że ulewanie to u niej nic dziwnego- dużo i łapczywie je:zawstydzona/y: Ale zobaczymy jak wyniki badań... Martwię się:-(

A my jutro idziemy na mierzenie,wazenie,wizyta u lekarza i szczepienie :tak: nie moge sie doczekac az go zwarza i zmierza bo jestem ciekawa ile ma moj klocek :-)
onanana co jest zlego w tym ze sie nogi poca?? mojemu sie poca stopy i dlonie?! czy to cos zlego??Nie martw sie kochana na pewno wyniki beda dobre,trzymam kciuki &&&&&

Ssabrina jak powiedziałam lekarce o stopkach to dała skierowanie na badania czy to nie coś z tarczycą. Ale złożyło się na to kilka czynników- to że Maja tak dużo przybiera a je tylko 6 razy na dobę, że pije zawsze dość krótko no i to pocenie. nie jest oczywiście powiedziane że dziecko nie może tak dużo przybierać jedząc tak mało, ale lekarka dala mimo wszystko skierowanie i zobaczymy:tak:
Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze szczepienie&&&&&&&&&&&&&&&

onanana potliwoscia sie nie przejmuj. A mozer jest jej za cieplo? Ale wage ma juz imponujaca :-) Moj pierwszy syn mial 7kg dopiero jak mial pol roczku. Ciekawe czy Kuba go przegoni.
Na razie widze ze Kubus szybciej przybiera na wadze niz Maciek w jego wieku. Choc urodzil sie malutki to teraz majac ponad 2 msc juz przegonil starszego brata i jest troszke dluzszy i ciezszy niz Maciek wtedy ;-)

reklama
Nimfii nooo ta waga mnie przeraża!!! Rośnie jak nie wiem, zresztą pielęgniarka która ją ważyła śmiała się od raz że kluseczka:zawstydzona/y: Idzie pomyśleć że to moje dziecię wisi na cycku cały dzień... A co d ciepła to myślę że nie jest jej za ciepło, staram się nie przesadzać z ubieraniem jej. W nocy śpi w pajacyku bawełnianym pod kołderką a w pokoju ma ok 20 stopni. W dzień body bawełniane i na ogół jakieś welurowe śpiochy bo nie mamy tu zbyt ciepło. Na spacerki body dl. rękaw, pajac welurowy lub welurowe śpiochy i kaftanik (oczywiście jak jest mniej więcej taka pogoda jak teraz czyli ok 0 stopni), kombinezon i śpiwór w wózeczku... Potówek jeszcze nie miała nigdy:crazy:

Do góry