reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

A moja dziś zaważyła 5.960g i niby 62cm ale jak widziałam jak oni to mierzą to śmiać mi się chciało...:-D
Tak jak mała urodziła się niby miła 55cm za 7 tyg w przychodni tyle samo jej naliczyli a śpiochy już z początku dawno w odstawkę poszły a za tydzień miła już 57cm więc nie sugerujcie się tymi centymetrami..mierzą jak chcą:-D
onanana Majeczka nieźle zaważyła...:-)

reklama
andrzelika dobrze wiedzec ze mozna syrop prawislazowy dac ;-) Te ziolowe tak naprawde mniej szkodza dziecku nie farmakologiczne syropy, wiem bo mi mowila farmaceutka. Ale trzeba uwazac zeby nie dac za duzo.
Kuba ma kaszel mokry, ale raczej zwiazany z tym slinieniem wiec nie daje mu syropow.
A i jeszcze jest taka masc Plumex Baby rozgrzewajaca na kaszel i katar - od 6 msc zycia. Ma intensywny zapach wiec dodatkowo udrożnia zatkany nos, goraco polecam!
Co prawda uzywam na maćku, ale Kube tez raz posmarowalam juz jak nie mogl dac rady z wyksztuszeniem. Posmarowalam doslownie odrobinke.

anek brawo za wytrwanie w karmieniu! Super ze tak sie ulozylo, a corka ladnie przybiera na wadze, wiec raczej najada sie odpowiednio ;)

ankusch tak jak mój przy porodzie miał 62cm a wierze,że pierwsze miary są dokładne zresztą było widać, ż długi, urósł mi 62cm zamieniłam już dawno na śpiochy 68/74cm a poszłam na szczepienie to zmierzyła go z podkurczonymi nogami rach ciach i wyszło mu mniej 59,5 jakieś jaja

A jak chodzi o dlugosci to kuba mial przy porodzie 52cm a teraz 62cm. Z tym ze obecnej wagi nie znam, ale na pewno już ponad 5kg wazy. Zobacze dopiero 9 lutego na wazeniu w przychodni.

onanana no Majeczka super przybiera. Tylko pogratulować karmienia! Ciekawa jestem jaka jest długa przy tej wadze. Mam nadzieję, ze badania beda tylko rutyna i nic nie wykażą!

Anek gratuluje wygranej walki z laktacją!

Natalka 2 tygodnie temu ważyła 5350g, wiec przy wadze ur. 4200g to chyba az tak dużo nie przybrała. No ale w normie i to mnie cieszy. Natomiast jest bardzo długa i to widać;-) Przy urodzeniu miała 57 cm, a 2 tyg. temu 67 :szok:
Natomiast nie wiem o co chodzi z tymi ciuszkami, bo ona cały czas nosi r 62 - jedna są juz na styk a inne jeszcze przyduzawe. Bardzo różnią sie te rozmiary.

Nie ma sie co martwic ze dzieci teraz sa grubiutkie i tak duzo przybieraja,one wlasnie teraz nabieraja duzo masy zeby bylo co zrzucac jak zaczna chodzic :tak: tak to jest jak juz poczuja ten grunt pod nogami to beda ganiac jak szalone i masa poleci im w dol :-)
U nas synus przy urodzeniu wazyl 3,765g a dzisiaj wazy 6kg a mierzy 62cm ale ile mial przy narodzeniu to nie wiem bo go nie zmierzyli :confused2: A ubranka na 62 wiekszosci ma male uzywamy na 68 :tak:

margana nie się co rozmiarem przejmować bo niektóre firmy mają rozmiarówki zawyżone inne zaniżone , ja używam głównie z 3 firm ciuchów i one się nie różnią
u mnie w szpitalu jak się dzieci rodzą to się mierzy właśnie takie podkurczone i taki wzrost podają dopiero na pierwszym ,drugim ważeniu mierzą już dokładniej ale też nie prostują całkowicie :tak:

a mojemu synkowi nic nie pomagało na te pleśniawki i wziełam rutinoscorbin rozpuściłam i smaruje mu tym na patyczku po języku i schodzi teraz ja zawsze tak sobie zrobiłam jak wyszedł mi syfek jakiś na języku,o aphinie wypowiadali się,że jest do dupy nawet w aptece fakt potwierdzam, siki lekarz powiedział odradzam tę metodę, myśle,że nystatyna jest jeszcze dobra, ale rutinoscorbin się u mnie sprawdził, a kaszelek mu mija więc lepiej też się czuje chociaż czasem po marudzi.

reklama
Moj szkrabek wazy 6i poł kilo i mierzy niby 62.

Onanana Majeczka ładnie wazy:-D
My tez mielismy pobierana krew i mocz bo młody ma za miekka głowke.we wtorek bede miała wyniki..

Do góry