reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Iza trzymaj sie! Dziwne decyzje lekarzy, ale nie nam tu oceniach. Najważniejsze żebyście Ty i maluszek byli bezpieczni :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Milla - donoszone jest dziecko ze skończonego 38tc
W skończonym 37tc to nadal wcześniak, chociaż moze byc uznany ze "donoszonego" jelsi wagowo i zdrowotnie wszystko ok.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi, ja mam wcześniaka i pamiętam, że wszędzie mówili i pisali, że po ukończeniu 37 tc dziecko już nie jest określane jako wcześniak, chyba że coś się pozmieniało. Wtedy tak było.

Tak czy inaczej, tak jak mówisz, najważniejsze jest bezpieczeństwo i myślę, że lekarze wiedzą, co robią, na ogół nie są tacy chętni do wywoływania przed terminem.

Najwazniejsze ze juz sa te bezpieczne tygodnie dla naszych maluchow i jak juz sie zacznie to nie ma takich obaw jakby to bylo kilka tyg temu ;) A Iza chyba bardzo chciala cc wiec pewnie kciuki zaciska zeby tak sie skonczylo :p
Dziewczyny od opuszczania brzucha do porodu dlugo schodzi? czy nie ma na to reguly? pewnie glupie pytanie ale zaczelam sie zastanawiac :)

Milia to sie przesunęło o tydzień ostatnio mi nawet mowil mój lekarz .

MartiniM nie ma reguły :)

Iza wlasnie a jak przepływy jak sytuacja ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ok, nie będę się upierać, to tym bardziej chyba lekarze wiedzą co robią. Iza jak tam?
Em Ka, a u Ciebie bez zmian?
Keejti?
Ktoś jeszcze w międzyczasie? :)

Milla ja mam dwa "wcześniaki" z 37tc właśnie ;) wszystkie szczepionki itd były darmowe, bo "wcześniaki", mimo że dziewczynki urodzone z wagą ok 3,5kg.
Pediatra mi tłumaczyla ze za wcześniaki uważa się dzieci z wagą urodzeniową 2,5kg i poniżej ALBO urodzone w 37tc lub wcześniej. Jedno kryterium nie wyklucza drugiego, to się zmieniło na przestrzeni osattnich lat (wcześniej było 2,5kg "i" 37tc lub wcześniej). Od skończonego 38tc - już nie wcześniak, chyba że waga niska..

Mamajasia25 to zupełnie normalne uczucia ciężarnej i dolegliwości też. Musisz ostudzić emocje i cieszyć się ostatnimi chwilami z brzuszkiem bo potem będzie jeszcze piękniej ♡
Skąd jesteś? Opowiedz coś o sobie...

Ivi o kurcze jeszcze choroba Ci brakuje...Ty się mocno trzymaj kochana. Dobrze że nie jesteś sama

Joasia garnek i heja
Ty masz miseczkę a u mnie zawsze z czajnika albo garnka w takich kryzysowych przypadkach [emoji23][emoji6][emoji23]

Emalka o mamuniu jaka malusia 2300

Gaga spokojnie kochana
To rzeczywiście nie jest za tym psem...przykre trochę
A Ty się tak nie denerwuj przed wizytą bo Ci ciśnienie smoczy i wtedy będzie problem jak będziesz musiała jechać na ip.

Mamcia u mnie mega słoneczko . Dawaj do mnie ♡

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Gaga rane trzeba zabezpieczyć bo szwy to jedno a drugie to ze po kontakcie ze ślina rana moze zacząć sie ślimaczyc i bedzie sie źle goiła.

Milia z wcześniakami to ja słyszałam i czytałam wszędzie takie opinie jak i Ty, ze po ukończeniu 37tc dziecko nie jest juz wcześniakiem. Ale najwazniejsze zeby wszystko dobrze sie skonczylo.

Iza trzymam kciuki!!!

Mamajasia witaj. Nie przejmuj sie, jakis czas po porodzie wszystko minie. W poprzedniej ciazy nie spałam od piątego miesiaca, byłam wykończona, przestraszona, spanikowana. Wszystko minęło jak hormony sie troche uspokoiły.
Teraz zreszta tez mam problem ze snem, ale znalazłam sposób. Jak leze z łożku to kręcę sie i wiercę i nir moge usnac. Musze spac ns siedząco, wtedy usypiam w ciągi kilkunastu minut. I przynaniej moge w dzien normalnie funkcjonować.
Pielęgniarki były w szoku jak widziały ze łożko puste a ja śpię na krześle [emoji1]

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

reklama
Nika, żartujesz z tym spaniem na krześle? Myślałam, że podnosisz sobie stelaż łóżka, a w domu jakoś o zagłówek się opierasz. Ja bym chyba spadła ;)

Do góry