reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja też myślałam że łóżko pochylasz. Głowa Ci nie ucieka na tym krześle? Masz już towarzystwo na sali?

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

reklama
O kurde Nika na krześle Wow moze i ja powinnam spróbować ... trafiłam dzis w końcu na sale VIP a łóżko nie dosc ze skrzeczy to i zapadnięte na maksa ... no comments :)

A moje wywołanie kolejne chyba nie jutro tylko za 2 dni dopiero... smuteczek

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja sobie dzisiaj pomyslalam , ze wiekszosc juz tu sie rozkreca z Was a u mnie cisza :)
Ale dzisiaj nie czuje sie rewelacyjnie, maly mnie tak uderza w krocze ze to naprawde boli :( a co bedzie pozniej ? hehe, ja to bym chciala tak po wszystkich swietych chociaz ale zobaczymy co Maly na to :D

Starsza córa ma prawie 39st gorączki :( wydaje mi się że to zapalenie krtani :( Młodsza "tylko" lekko powyżej 38stC.. jeszcze nie kaszle, więc nie wiem co ją męczy.. Synka sąsiadka przywiezie ze szkoły.. Mój mąż zostaje z małym domowym szpitalem, ja powoli zbieram się na wizytę :( :( smuteczek :( :( głupie choroby :( :(

Dzeiwczyny czy macie swoje położne, które do was przyjeżdżają w czasie ciąży, do których możecie zadzwonić jak coś niepokoi itd? Pytam zawczasu, żeby każda z was poszukała w swojej okolicy kogoś godnego zaufania.. ja się nadziałam raz przy piersyzm synku, gdy położna mnie totalnie olała... od tego czasu mam super babeczkę "na każdy telefon". A temat przypomniał mi się bo dziś moja koleżanka mieszkająa niedaleko zadzwoniła żę ją piers boli i nie wie co zrobić (jej synek ma teraz 8 tygodni), że jej położna ją totalnie olała itd.. A okazuje się że już wplątało się zapalenie piersi.. i gdyby mogła z kimś wcześniej pogadać to może udało by się bez takich akcji jak teraz na wariata szukanie kogoś kto receptę wypisze.. Więc pomyślcie czy macie swoje położne, bo one już w czasie ciąży powinny do was przyjeżdżać! mierzyć ciśnienie, edukować, uczyć, tłumaczyć, uspokojać, przygotowywać do porodu.. A po porodzie być "na każde" wezwanie, do każdej wątpliwości..

Dodam jeszcze że w czasie połogu należy się do 10 wizyt położnej na NFZ a nie dwie jak to często bywa

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

wróciłam i chyba zrobiłam źle :( bo zostawiłam psa bez tego ubranka i ściągnął jeden szef ale obejrzałam to i nic nie zeszarpał wszystko trzyma, jutro mamy wizytę kontrolną u weterynarza to tyle dobrze

Ivi ja mam położną od mojej gin, specjalnie mi wybrała taką co robi tam na ujastku i ma doczynienia z chorymi dzieciaczkami na co dzień

z wizytą lecę na wizytowy

Emalka, mi się wydawało, że 6 wizyt po porodzie, tak jak Milagros pisze, chyba że tu też się pozmieniało albo to jest inna położna niż ta od maluszka?

Ivi, niedobrze z tymi chorobami, nacierpią się dzieciaczki, a Ty musisz uważać, żeby nic nie złapać...

Gaga, dobrze, że nic sobie nie zrobił.

Trochę porobiłam w domu i skurcze mam delikatne teraz, więc sobie usiadłam odpocząć.

Milia no niby nic ale i tak się martwię o niego

a napiszcie mi bo zapomniałam zapytać ginki do kiedy się powinno brać magnez?

aa i kupiłam dziś liście malin ;)

Ja wróciłam od kosmetyczki :) zrobiła mi nawet manicure na leżąco wiec sie nie wymeczylam. Pazury i oczy zrobione[emoji6]

Gaga biedna psinka, pilnuj go, pewnie go swędzi jak to rana:( dobrze ze jutro wet.

Ja dziś sprawdzałam położna w moim fyrtlu i jest ta co przychodziła jak Basia była mała mam nadzieje ze znów jak ja wybiorę to ona przyjdzie bo była super babka, taka z jajem i dzieki niej wywalczylysmy laktację. A u Was rodzinny lekarz przychodzi czy musicie iść na wizytę do przychodni?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry