reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Ivi-wlasnie mnie tez piersi skamienialy i bola dopoki nie odciagne pokarmu. Nadal jest go nie wiele i jest taki bardziej przezroczysty. Malemu nie smakuje i nie wpycham.na sile bo to moze zapalenie jakies sie wdaje i stad taka wodnista konsystencia
Poloznej spodziewam sie jutro albo w piatek. Poki co staram sie czesciej odciagac i tyle.

Uff dziewczyny udalo mi sie wteszcie zrobic 2 po porodzie. To bylo wyzwanie brr

Widze ze maluszki pchaja sie w pazdziernik :-) super. Trzymamy za Was kciuki :-*

Milagros ponoć sa jakies specjalne opatrunki tez na oparzenia, panthenol tez działa, biedaku ty współczuje.

Princeseczka brawa ;) ja tez ściemniałam w szpitalu ze była i wypuścili a w domu na spokojnie swoje robiłam [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Princeska A ogólnie jak sobie radzicie?
Mąż pomaga?
Jak ze spaniem w nocy i karmieniem?
Dokarmiasz mm czy tylko swoje dajesz?
Jak rana po cięciu?
Było pepkowe?[emoji6]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Linka-u nas w szpitalu nawet nie pytali czy zrobilysmy :p w niedziele od rana czulam prace jeslit. Zbieralo sie jak na 2 a byly tylko baki. Czasem bardzo bolesne. W poniedzialek i wczoraj nic. A dziaisj postanowilam sama pomoc. Na czczo wypilam wode z miodem. To moj sposob ktory pomogal w ciazy i widac teraz tez dziala.

Mi też po cięciu kilka dni to zajęło... w szpitalu dostałam czopek, ale nie pomógł.
A potem po pierwszej już jakoś wróciło do normy.

Czytam teraz dopiero na stronie mojego szpitala, że są kwalifikacje do cc u ordynatora lub z-cy, a ja nie mam nic takiego, mam nadzieję, że nie będą robili problemu, zestresowałam się. Nie pamiętam, czy poprzednio tak było, bo miałam rodzić sn, a zadecydowała moja ginka. Teraz bałabym się sn po cc.

reklama
Princeseczka - u nas nie wypuszczą poki nie ma "2", w razie konieczności dają czopka glicerynowego żeby jak najszybciej się opróżnić..
Co do piersi - uważaj! I staraj sie nie dopuszczać do "twardnienia" piersi, ale z odciąganiem też nie przesadź, bo rozhulasz wszystko i nie będzie "właściwej" produkcji tylko "nadprodukcja".. odciągaj tylko do uczucia ulgi, nie do "zera". Jeśli jest zapalenie, to bez wpływu na mleko i i tak trzeba dziecko przystawiać, bo nic nie ściągnie tak jak mały ssak przy cycu ;)

Ale wiecie że położna powinna przychodzić także PRZED porodem? Cyz liczycie tylko na wizyty PO narodzinach?
idę na wizytowy opisać co i jak ;)

Do góry