reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

firana super, że u Was wszystko dobrze :) pisz jak najczęściej :)

Milia jeszcze nie byłam, mam jechać wieczorem ok 18-19 tak mówił, także czekam

Ivi szkoda, że synka też złapało :(

Princeseczka wiadomo nic na siłę ale nie poddawaj się tak szybko z tym kp, to taki mały pieszczoch z Twojego synka ;)

reklama
Hmmmm princeseczka na najbliższej wizycie zapytaj lekarza o to kręcenie glowa i przewracanie sie z boczku na plecy. Moj raczej nie umiał w takim wieku. Byc moze sie mylę, dziewczyny poprawcie mnie jesli sie mylę...
Czasem tak malutkie dzieci przewracają sie z pleców na brzuszek, ale jest to efekt uboczny wzmożonego napięcia mięśniowego.
Zapytaj o to tak na wszelki wypadek pediatrę, sprawdzić nie zaszkodzi.

Princeseczka dasz radę, w koncu wyjdziesz na prosta. Tylko powalcz jeszcze troche. Ja ściągałam mleko regularnie co 3 godziny czy dzien czy noc. Na poczatku było to kilka kropelek a z biegiem czasu mleka było coraz wiecej. Jesli mały nie moze ssać to moze dawaj mu z butelki odciągnięte dopóki nie dojdziesz do ładu z piersiami. Ale na pewno sie nie poddawaj. Moze w tej regularności odciągania tkwi klucz??!!!!
I nie wierze, ze dziecko karmione butelka pozniej nie bedzie chciało piersi, bo moj przez pierwsze dwa tygodnie nawet cycka nie widział, a potem ssał normalnie czy to butelkę czy pierś.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
Priinceseczka, mi się wydaje, że czytałam coś takiego jak Nika mówi, ale nie jestem pewna, a z własnego doświadczenia Ci nie powiem, bo wiesz jak u nas jest - wszystko później, tylko obroty samodzielne na brzuszek były w 5 m-cu, a tak to przy obniżonym napięciu wszystko trwa dłużej niestety.

Co do paznokci potwierdzam, obcinaliśmy dopiero jakoś po ok. 2-3 tyg. i pierwszy raz zrobiła to położna środowiskowa :)

Nika, dziekuje za rade. Wlasnie mi sie wydaje ze maly jest bardzo ruchliwy ja na swoj wiek. Jak nawet podawalam mu cyca i nie mogl znalezc a raczej ja niepotrafilam trafic do jego buzi to tez bardzo kreci glowa na boki az znajdzie. Przy przebieraniu tez strasznie spina nozki i kurczy ze ciezko ubrac. Smielismy sie ze taki nerwus po tatusiu ;-)

Ja jak dziś w nocy się próbowałam przekręcić to tak coś mi chrobotnelo w kościach że aż mąż się obudził pytał co to. A ja nie wiedziałam czy śmiać się z tego czy płakać z bólu. [emoji5]

Princeska Firana super że się do nas odzywacie. To dla mnie bardzo wspierające że skoro Wy dajecie radę to i mi może się udać [emoji6]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Starsza ma ostre zapalenie gardła i antybiotyk :( pozostała dwójka bez antybiotyku, ale na lekach objawowych, będziemy walczyć zeby nie poszło mocniej :( dooooool :(:(

Primceseczka nie poddawaj sie z kp, nie słuchaj tych którzy mówią ze nie dasz rady. Wiecej napisze pózniej bo właśnie w aucie jestem wracamy od lekarza.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Linka hahah to samo powiedziałam mojej cioci ktora mowi a co zrobicie z pieskiem będziecie go oddawać , ale to przy pierwszym , i tez jej powiedziałam ze prędzej oddam dziecko bo niunia to moja pierwsza córeczka . Zamknęła sie .

Dokładnie jak Ivi pisze jesli mama chce i ma determinację to sobie poradzi ze wszystkim ja pierwsze zapalenie piersi miałam jak mały miał 1,5 Mca , sa grupy ba fb , blogi hafija i inne mamy ktore karmią , trzeba tylko zawierzyć swoim super cyckom :) ja tez słyszałam (przed porodem byłam deska) z czego ty chcesz wykarmić to dziecko , Twoj pokarm na pewno jest bezwartościowy , na szczęście duze wsparcie miałam w mężu i wodząc jaki jest dumny ze mna ze karmie to mnie tez motywowało , brodawki i tak beda bolec bo musiałby ci ktos pociągnąć teraz zeby przepchać te kanaliki ktore jeszcze nie były przepchane ja pamietam jak miałam wrażenie ze jeżdżą mi jakby żyletkami po sutkach , ale purelan medeli (100% lanoliny mozna szukać tańszego substytutu) i przeszło , teraz czuje ze bedzie gorzej bo bolą juz przy dotyku ale no zycie :)

Główka mojego juz tez przylega ładnie :) pamietam jak podczas porodu położna powiedziała, ze widzi ze ma czarne włoski nie mogłam uwierzyć :) nawet zachęcała mnie do tego ze mogę dotknąć nie mogłam uwierzyć .

Mama4 pokaz jaka masz ?

Firana a sie zastanawiałam co u Was nawet miałam Cie wywoływać :) ale pisze tego posta na raty.

U nas tez wstrzymane juz przyjęcia , w nocy był sajgon z przyjęciami .

Princeska jak masz twarde piersi to masz zapas mleka / gdyby były flaki od początku to byś sie mogła zastanawiać a tak to masz na bank.
Nie wolno obcinać bo jakby sie cokolwiek stało w szpitalu to bedzie na nich . My obcinalismy i weszła położna a mój maz jej sie zaczął tym chwalić zebrał ochrzan, ale teraz tez mam nożyczki i oscanisept .

Princeska zapytasz pediatry jak cos dostaniesz skierowanie ale moze taki charakterek , tu jak patrzę na noworodki to tez na boki rozebrane sie kręcą maja podkurczone nóżki i kręcą głowa , ba mój po urodzeniu nawet podnosil a z napięciem było wszystko ok.

Eh jak kolejna noc nie przespie to sie załamie ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Cześć dziewczyny.. teraz to już nie nadrobie tych wiadomości :o
Ja wczoraj urodziłam sn mimo ,że już zapadła decyzja o cc .. mały dostał 4 pkt , urodził się w zamartwicy z podejrzeniem zakażenia jakiegoś , noc była straszna :( tyle myśli w głowie .. dzisiaj już jest lepiej sam oddycha robią badania pkt podnieśli do 7 .. cyce lubi :) po ojciu ..[emoji14]ciągnie ładnie i spi cały czas a ja z nim :) wstępnie około tygodnia mamy lezec , opieka tutaj super i lekarze(oprócz jednego) i położne i ta od laktacji .. mam nadz że u was wszystko ok :)

jestem w 37 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Ivi zdrówka dla dzieciaczków. Moj tez był początkowo bez antybiotyku, ale po chwilowej poprawie zaczelo sie pogarszac i niestety musiał dostac[emoji16].

Aaaaaa jak miałam cycki jak kamienie to przypomniało mi sie, ze odkładałam dobrze ciepłymi pieluchami tetrowych i rozmasowywalam. Dopiero wtedy byłam w stanie cos sciągnąć.

Iza a jednak udało sie siłami natury, super!!! Gratuluje synka! Bedzie dobrze, moj mały tez miał zakażenie, kilka dni antybiotyku i po zakażeniu ani śladu.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

reklama
Do góry