reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć Dziewczyny! Witam się po nieprzespanej nocy...mojemu młodszemu dzisiaj ubzdurało się że będzie się w nocy bawić i tak od 1:30 do 5:30 opowiadał sobie w najlepsze w łóżeczku i bawił w a kuku z kołdrą - oczywiście z przerwami na płacz i wymuszanie noszenia.... nie wiem skąd mu się go wzięło - jeszcze akurat dzisiaj jak tatusia nie było w domu... jestem nieprzytomna a on zasnął nad ranem w najlepsze i obudził się przed chwilą w doskonałym humorze;) mam nadzieję że to od zębów a nie taki nowy rytuał nocny...;(
Mama czwórki - nie przejmuj się, moja bratowa też miała to w 1 trymestrze, dostała antybiotyk i było wszystko ok, córka ma teraz 10 lat i zdrowa jak ryba;) ważne że to wychwyciłaś i można podjąć jakieś leczenie
Netta to mąż pewnie trochę się zdziwił skąd nagle ta reprymenda:) chociaż to nie Twoja 1 ciąża to pewnie już trochę więcej rozumie - przynajmniej mój jest w tej ciąży mniej zdziwiony moim zmiennym nastrojem i przyjmuje to dzielnie na klatę ;)
Keejti też myślę że na typowo ciążową odzież to jeszcze chyba troche za wcześnie, ale zbyt dopasowanych ciuchów chyba też nie opłaca sie kupować - a potem pewnie wykorzystasz po porodzie, czasami też trzeba się w coś ubrać, tym bardziej że święta będą całkiem szybko to może akurat wykorzystasz...
Gaga super pomysł na prezent
Diabliczka ale to pysznie wygląda - smaka mi narobiłaś... ja mam teraz etap kanapek z sałatą lodową, mozarellą, oliwą i pomidorem - zajadam sie takimi na śniadanie już chyba ze 2 tygodnie;)

reklama
Mama czwórki iczekam na wiesci, życzę by wszystko było dobrze.

Keejti ja chodzę juz w typowych ciazowkach i inaczej sobie nie wyobrażam. Kup to, bo już Ci się przyda na później. Coś lekkiego, zwiewnego, będzie na chłodne dni lata.

Inka wspolczuje nocy.. Ja bym olala i zostawiła by sam siedział.. A na płacz bym przychodziła polozyc spać.

Zbieramy się do szpitala.. Denerwuje się kurcze a myślałam, że nie będę tego odczuwać..

Netta, ja często tak sobie przypominam i wyskakuje. Najgorzej nocą jak spać nie mogę..

Dziewczyny ja odcdawna na siku wstaje co jakieś 2h w nocy..

Gaga no fajny pomysł.
Ja mam 22 właśnie. To już będzie końcówka 4mies. Pochwal się jak kupisz to może zgapie
Właśnie chciałabym może nie typowo ciążowe a luźne a mi najlepiej z odcieciem na brzuchu lub dopasowane. Pomierze co mam i wtedy zakupy.
No tak zapomniałam że potem święta no i u nas pewnie chrzciny to znów coś będzie trzeba kupić, brata 18 z pompą, nazbiera się po drodze to się wykorzysta.

A jeszcze mi przyszło do głowy spódnica rokloszowana ale na gumce jakas fajna koszula i marynarka. Ja mam jakiś kompleks i głupio się czuje z takim wyeksponowanym brzuchem. Wiem że i tak wszyscy wiedzą ale mam wrażenie że będą na mnie patrzeć. A mam 18 rodzeństwa ciotecznego ko i spora rodzinę.

Nie denerwujcie się tam.

Lilith ja też go zostawiłam samego - przez te 4 godziny siedział przy zgaszonym świetle w łóżeczku a ja próbowałam się chociaż zdrzemnąć ale jak już zaczynał głośno płakać to musiałam wstać, uspokoić go trochę żeby mi starszaka nie obudził, połozyć go i tak chyba z 6 razy...masakra - współczuje rodzicom co ich dzieci w nocy nie śpią...
No i nie stresuj się za bardzo - będzie dobrze
Linka to super że na katarze się skończyło - to pewnie ta pogoda, raz ciepło, raz śnieg i jeszcze te wiatry... nieznoszę takiej niezdecydowanej pogody

Mama czwórki nie martw się - musi być dobrze.
Prenatalne nie są chyba konieczne - jestem jeszcze przed 30, żadnych ciężkich chorób ani uwarunkowań do chorób genetycznych u mnie nie ma w rodzinie i przy dwójce wcześniejszej też nie robiłam więc teraz też chyba nie robię.
Co do pracy to pracowałam tam już kiedyś kilka ladnych lat i ogólnie po dłuższej przerwie(macierzyńskim i innej pracy) wróciłam z powrotem a, że trafiło się jak trafiło to ja już nie planowałam;) Zrozumieli.
Inka Netta co do nastrojów w ciąży to u nas jest odwrotnie ja nie mam wcale fochów ani chęci na zaczepki ale za to mój mąz ma humorki ciążowe..

Jostyna, widocznie równowaga musi być zachowana, jak nie Ty to mąż ma humorki;)
Mój sie za to śmieje że ja chudnę, a jemu już brzuszek ciążowy zaczyna wystawać :))

Hej wszystkim.
Świat mi się dziewczyny zawalił. Dotarły wyniki toksoplazmozy. Najprawdopodobniej jestem chora. Wynik Igg 286 wynik Igm 2,8 gdzie toxo niereaktywne jest do 1.
Nie wiem czym ja sobie na to wszystko
Zasłużyłam

Kochana a powiedz mi z kiedy masz poprzednie badania na toxo? Bo mi się wydaje ze ten wynik świadczy o przechorowaniu jej wcześniej. Bardzo często dodatnie igm utrzymuje się jeszcze kilka miesięcy po zarażenia i daje wtedy właśnie takie fałszywe pozytywne wyniki

Głowa do góry!

reklama
Mama- czwórki jak poszło ? Co ci powiedzieli ? Trzymam kciuki.

Princeseczka ja jestem / byłam chora od tygodnia przede wszystkim męczył mnie straszny kaszel. Wczoraj wreszcie sie posłuchałam mamy i bez przekonania zrobiłam miksturę z :

1 łyżka kurkumy
100 gr. Miodu organicznego
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka skorki cytryny zdartej na tarce o dużych oczkach
Szczypta czarnego pieprzu

Robisz z tego papkę i po łyżeczce co godzinę. To jest podobno silniejsze niż antybiotyk.
I muszę ci powiedzieć ze dzisiaj pierwsza noc prawie bez kaszlu !!! A tylko pare razy wczoraj wzięłam popołudniu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry