reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
To ja się za Was dziewczynki mogę wyspać, bo tyle mam do roboty w szpitalu. Już mnie plecy bolą od leżenia. Jutro rano mam nadzieję, że czegoś się dowiem więcej, bo ciśnienie 130/80 czyli ok, tylko zobaczymy co z tym dobowym białkiem.

niech mi któraś kopa w du*e zasadzi żebym się chwyciła za prasowanie :D:D:D
Gaga, do roboty, bo inaczej nie zdążysz przed porodem!! :D Ja dostałam kolejne ubranka i jutro je wypiorę, a potem prasowanko.
W ogóle ja nie czuję, aby to był 8 miesiąc ciąży, czuję się jakby to był 6-7. W sumie to mi mówią same koleżanki na studiach, że myślały, że mi zejdzie energii, a ja mam jej chyba więcej niż wcześniej :D
Cukry tak pięknie w normie, że aż szok - chyba przez to, że ciągle gdzieś się ruszam :) Niestety jakimś cudem podczas mycia sterty naczyń wylałam wszystko za zlew i wyleciało nam pod pralką obok. Mąż niewyspany wszystko odsuwał i zmywał. Trochę się wściekł, ale potem mnie przepraszał, że taki wkurzony był :)
Dzisiaj miałam śmieszną sytuację: mojemu promotorowi urodził się synek pod koniec sierpnia i... zapytał mnie dzisiaj czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka, ja na to: "Dziewczynka" :D A on: "No to będzie dobra kandydatka na żonę dla mojego synka" :D Nie sądziłam, że się tak uśmieję. A potem wróciłam do domu i przekazałam to mężowi i on: "No to musi on do mnie przyjść z flaszką, aby prosić o rękę córki dla syna" :D A różnica wieku między nami, a promotorem i jego żoną to jakieś 10 lat :D No się zrobiło śmiesznie :)

Firana śpij póki możesz[emoji6] po porodzie będziesz mogła choć wspominać te "piękne chwile" hehe [emoji2] choć kto wie kto wie może być nie tak źle jak urodzisz leniuszka [emoji6][emoji6]

Kliska to znaczy że promotor Cię lubi, ceni [emoji2] tylko się cieszyć [emoji6]

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Emalka dzień z przygodami [emoji23][emoji6][emoji23] ale zakończony sukcesem...mówiłam że widocznie nie był Wam pisany [emoji6]

Gaga na mnie czeka stos prania [emoji54][emoji54][emoji54] od soboty :/

Aob łączę się z Tobą

Kliska flaszka dobra na wszystko [emoji6][emoji6][emoji6]

A ja od dłuższego czasu nie mogę spać z Sz jak ma drzemki. Niby zasypiam a za chwilę milion spraw w głowie...

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Bedemama podziwiam. Mnie jest trudno do łazienki przejść, a co dopiero do pracy iść.

Makaron nawet był zjadliwy. Nawet lepiej smakował niz wyglądał.
Aob tu wszystkie ciężarne maja dietę lekkostrawna.

Zaczelam odpisywać wczoraj ale dzien mnie nie było i tego wątku znowu nie nadrobię.
Chocisz dzisiaj bezsenna noc u mnie, moze jednsk sie uda...

Tez jestem za osobnym wątkiem dotyczącym porodów.

Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

dzień dobry

byłam wczoraj na tej szkole rodzenia i mieliśmy temat kąpiel noworodka i położna mówiła że najnowsze wytyczne mówią, że dziecko wystarczy kąpać 2-3 raz w tyg jedynie toaleta buzi, pępka i okolic intymnych codziennie
mówili też dużo o kosmetykach dla dzieci i że ten słynny i przez większość używany sudocrem wcale nie jest odpowiedni dla dzieci i nie jest to krem do codziennej pielęgnacji
coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam :/

Gaga, zgadza się co do sudocremu, chodzi o tlenek cynku w nim zawarty i są też inne kremy do pupy z tym składnikiem, także trzeba uważać, co się kupuje. Tlenek cynku wysusza bardzo i dlatego nie nadaje się do codziennej pielęgnacji bezproblemowej skóry. Pomaga, kiedy pojawia się odparzenie. Z tym, że kiedy odparzenie jest poważne, to chyba lepiej sprawdza się wtedy coś silniejszego, nie pamiętam nazwy, tormentalum?
U nas nigdy takiego nie było, co najwyżej lekkie zaczerwienienie zdarzyło się latem w okolicy pachwiny, wtedy sudocrem dawał radę, 2 dni smarowania i znikało, ale reagowaliśmy zawsze, jak pojawiała się dosłownie maleńka czerwona plamka. Do tej pory przewijam co 3-4 godz., z wyjątkiem nocy i odpukać, odparzeń nadal nie ma.

Natomiast co do kąpieli, to chyba co położna, to opinia :)

reklama
mówili też że sudocrem pierwotnie miał byc przeznaczony dla osób starszych na odparzenia a że jest dobry to stosują go i dla dzieci ale jak nam to powiedzieli to jest lek i powinno się go stosować jak już się coś dzieje a do codziennego użytku kupić jakiś lekki nawilżający krem do pupki
czyli jednak mi się ta szkoła przyda bo pewnie tez bym jechała na sudocremie jak mamuśki które znam

Do góry