doomi03
Fanka BB :)
Ja też biorę magnez i potas żeby skórcze minęły i faktycznie tych skorczy już nie mam. Może i też odstawie żeby sprawniej poszło też mam 35 tydzień.
Na pewno od 37 tygodnia trzeba odstawić magnez
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja też biorę magnez i potas żeby skórcze minęły i faktycznie tych skorczy już nie mam. Może i też odstawie żeby sprawniej poszło też mam 35 tydzień.
Wiesz masz trochę racji. Ja pamiętam swój pierwszy poród. Po miałam duży problem z laktacja najpierw nawal i cała koszula mokra a potem zastój poroblem ze ściąganiem pokarmu i nakarmieniem dziecka. A tu sala 3 osobowo i do jednej pacjentki całą rodzina jak weszli to chyba z 5 osób i tak sterczeli nad nią w tej sali chyba z 5 godzin. I jak tu przy tych wszystkich ludziach cycek wywalac i podłączyć laktator siedząc w koszulinie z mega podpaska między nogami w tych siatkowych majtach. W sumie te zakazy może i nie są takie zle. Tylko ojciec powinien mieć prawo wejść a reszta niech już w domu się odwiedza albo poza Oddziałem.
Moi starsi w domu siedzieli i nic im się nie stało. Mąż jak przyjeżdżał to generalnie na godzinkę, dwie po pracy i wracał do dzieci. Po trzecim porodzie wyszliśmy na własne żądanie po 24h i tym razem też będę chciała wyjść jak najszybciej jak z małym będzie ok.
Mały dziś od rana intensywnie ćwiczy
U mnie wg OM jest 33+0 a z USG 34+3. I tego z USG trzyma się gin. Łożysko mam na przedniej ścianie, zapas tłuszczyku spory. Na ostatnim USG młody był ułożony plecami w strone mojego brzucha, bokami ma rączki więc może dlatego tak to widać. Na plecach nie mogę leżeć bo źle mi się oddycha, na prawym boku od razu zgaga.O kurcze faktycznie mega skacze i wypycha, aż wrażenie jakby Twoja skóra miala milometr grubości że aż tak wyraźnie to widać xD. Ktory masz teraz tydzień i czy masz łożysko na tylniej czy przedniej ścianie?
U mnie te jego wygibasy też są wyraźne i brzuch chodzi na wszystkie strony ale mam wrażenie ze wyglada to na bardziej stłumione niz u Ciebiemoże to kwestia tego ze mam na przedniej ścianie łożysko i wciąż trochę amortyzuje, może to mój nadmiar tłuszczyku tak "wygłusza" xD... W sumie tez nigdy się nie przyglądałam jak to wyglada leżąc na boku, bo zazwyczaj go obserwuję jak leżę na plecach albo siedze trochę bardziej oparta (pollezaca pozycja).
A tą datę z usg kiedy miałaś wyznaczoną w pierwszym trymestrze czy terazU mnie wg OM jest 33+0 a z USG 34+3. I tego z USG trzyma się gin. Łożysko mam na przedniej ścianie, zapas tłuszczyku spory. Na ostatnim USG młody był ułożony plecami w strone mojego brzucha, bokami ma rączki więc może dlatego tak to widać. Na plecach nie mogę leżeć bo źle mi się oddycha, na prawym boku od razu zgaga.
Już w pierwszym trymestrze na USG.A tą datę z usg kiedy miałaś wyznaczoną w pierwszym trymestrze czy teraz?
U mnie wg OM jest 33+0 a z USG 34+3. I tego z USG trzyma się gin. Łożysko mam na przedniej ścianie, zapas tłuszczyku spory. Na ostatnim USG młody był ułożony plecami w strone mojego brzucha, bokami ma rączki więc może dlatego tak to widać. Na plecach nie mogę leżeć bo źle mi się oddycha, na prawym boku od razu zgaga.
A po 1 trymestrze lekarze wam zmieniają terminy na podstawie usgTo tak czy siak niezłego masz tego Gagatkasilne dziecko jak nic. U mnie też z usg którym sie juz sugerujemy dzis 34+6 młody przytulony do mojego prawego boku, czasem tylko nogi sobie wywala na cala jego szerokość
a widzialna intensywność widoczna, ale bardziej stlumiona
![]()