reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2020

U mnie wczoraj mała wieczorem najadla się za trzech a w między czasie denerwowala się mocno i w końcu jak chlusnela to trzeba było prześcieradło na naszym łóżku zmieniać pomimo że leżała na pieluszce tetrowej. Tak mnie tym przestraszyla że w nocy karmilam ja tylko metodą klacyszna bo bałam się że na lezaco jak uleje to za zadlawi . Masakra z tym ulewaniem. Nie ulewa za każdym razem tylko czasami.czasem tylko wkleję jej się z buzi reszta tego co zjadła. Rzadko ulewa treścią przetrawiona ( takim białym serowatym ) najczęściej takim świeżym mlekiem.
Karmisz piersią ? U zaczęło się jak skończył mniej więcej dwa tygodnie , są dni ze każde karmienie uleje , a są takie ze naje się z dwóch piersi na raz , nie odbije i zaśnie i nie uleje , w nocy czasem muszę prześcieradło zmieniać [emoji2356] Z tym ze u nas waga fajnie idzie w górę , ale już miałam niezłe schizy bałam się dosłownie odkładać małego na płasko i nosiłam przed godzinę wyżej , a i tak ulał

reklama
Jak ulewania jest bardzo dużo. I dziecko gorzej przybiera to można stosować zagęstnik. Ale jeśli nawet ulewa dużo A przybiera ładnie to trzeba to po prostu zaakceptować. Z czasem najczęściej ok 6 miesiąca to mija. To efekt tego że mięsień w obrębie wpustu żołądka jest jeszcze nie do końca sprawy i nie zamyka żołądka tak szczelnie. Dla dziecka to ulewania nie jest bolesne ale na pewno uciążliwe i budzi nerwy mamy i czasem dziecka.

Sproboj te krople , wystarczy jedna czy dwie na jedno podanie
Mi położna poleciła Espumikon i zamierzam kupić.
To Jaś świetnie przybiera z takimi przyrostami dobowymi miesiecznie przybral by 1200-1800g a to bardzo dużo.
75 ml na porcje to też super wynik. Zaraz pojdziecie do domku. Zanim się obejrzysz będziecie już w siebie.
Super wieści ja dalej z mała trzymamy [emoji1696][emoji1696][emoji1696].
Dziękujmy za kciuki 🙂, jesteśmy już w domu 😀
U nas kończy w sobotę 2 tyg. Karmię piersią, ale w kapturku, teraz przycinam chce go już oduczyć kapturka, niestety bez nie umiał w ogóle chwytać piersi. Czasem jest tak zdenerwowany przed karmieniem, że strasznie płacze i wypluwa pierś, chwyta i wypluwa, pewnie też wtedy nalyka się powietrza. Z tym odbijaniem to ciężko, żeby w ogóle odbił, trzymam pionowo nawet pół godziny i nic.
U nas z odbijaniem też różnie,czasem od razu ,a czasem nawet po godzinie jak już zdąży poleżeć i go powtórnie podnoszę. A czasem leci paw i to taki że aż nosem wypływa 😔

Super że już w domku. Hip hip hurra. [emoji3][emoji3] A wiecie już jaka była przyczyna?

Dziękujmy za kciuki [emoji846], jesteśmy już w domu [emoji3]

U nas z odbijaniem też różnie,czasem od razu ,a czasem nawet po godzinie jak już zdąży poleżeć i go powtórnie podnoszę. A czasem leci paw i to taki że aż nosem wypływa [emoji17]

Dziękujmy za kciuki 🙂, jesteśmy już w domu 😀

U nas z odbijaniem też różnie,czasem od razu ,a czasem nawet po godzinie jak już zdąży poleżeć i go powtórnie podnoszę. A czasem leci paw i to taki że aż nosem wypływa 😔
Super ze już w domu ❤️ Badania potwierdziły wstępna diagnozę ?

U nas kończy w sobotę 2 tyg. Karmię piersią, ale w kapturku, teraz przycinam chce go już oduczyć kapturka, niestety bez nie umiał w ogóle chwytać piersi. Czasem jest tak zdenerwowany przed karmieniem, że strasznie płacze i wypluwa pierś, chwyta i wypluwa, pewnie też wtedy nalyka się powietrza. Z tym odbijaniem to ciężko, żeby w ogóle odbił, trzymam pionowo nawet pół godziny i nic.
Ohh kapturki , ja dalej w nocy wspomagam się jak mały jest mega zaspany i głodny , ale tez długo używaliśmy , jeszcze dwa tyg temu w dzień zdarzyło się karmić przez to , a nauczyłam młodego właśnie w szpitalu tak już bo miałam pełne piersi i nie umiał się przystawić do takiego twardego . Spokojnie dacie radę zobaczysz 😚

Wyniki badań dopiero za ok 2 tyg więc jeszcze nic nie wiemy, obserwujemy.
Brzuszek pobolewa i sie wzdyma. Na próbę odstawiam nabiał.
Chyba wiekszosc z nas przerabia wzdęcia u maluszków... mniej więcej po 3 tygodniu życia to standard. U nas pomaga espumisan 4 razy dziennie po 6 kropelek i przez cały dzień i noc jest wzgledny spokoj :)
Mam nadzieje, ze wyniki będą ok i Wasze problemy to fizjologia tylko troche cięższej odmianie.

Dziewczyny jak spędzacie swieta? Izolujecie maluszki od rodziny czy spotykacie się z innymi?
Ja obecnie tocze wojnę z mężem...

Chyba wiekszosc z nas przerabia wzdęcia u maluszków... mniej więcej po 3 tygodniu życia to standard. U nas pomaga espumisan 4 razy dziennie po 6 kropelek i przez cały dzień i noc jest wzgledny spokoj :)
Mam nadzieje, ze wyniki będą ok i Wasze problemy to fizjologia tylko troche cięższej odmianie.

Dziewczyny jak spędzacie swieta? Izolujecie maluszki od rodziny czy spotykacie się z innymi?
Ja obecnie tocze wojnę z mężem...
U nas co chwilę ktoś chce przylazic, jakieś kuzynki męża itp. narazie udaje nam się jakoś wymigać. Dziadki tylko odwiedziły. Brat męża chce przyjść z dzieciakami, ale jakoś nie jestem chętna żeby dzieci przychodziły, jeden to przedszkolak.

reklama
Do góry