reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ale ta cholestaza to nie gdzieś na późniejszym etapie?
Moze nie służy Ci akurat ten kosmetyk po prostu?
No właśnie czytam, ze większość wysypek jest w ostatnim trymestrze ciąży I kazda charakteryzuje sie czym innym I innym miejscem wysypki... sama nie wiem co to moze tak dzialac,czy leginsy obcisłe, czy płyn za mocny do prania / płukania czy koleżance wspomnialam, ze witaminy ciążowe zmienilam i może one coś wpływają na ta wysypke nie mam pojęcia co to może byc [emoji849] a ten balsam oliwkowy fajnie łagodzi mi to na wieczór, wiec nie wiem [emoji1745]

reklama
Odebrałam wyniki z krwi, wszystko okej ale moje TSH 3,83 [emoji3525] Bardzo się zmartwiłam bo widzę, że norma 2,2 a ja nigdy nie miałam problemu z tarczyca. Jestem w 10 tc i w czwartek mam wizytę... myślicie, że mam się czy martwić? Ze coś z dzieckiem będzie nie tak?
Spokojnie, będzie ok[emoji3526]
Dostaniesz tabletki i spadnie.
Jeśli chodzisz prywatnie to możesz zadzwonić do gina może już przed wizyta Ci wypisze i już teraz zaczniesz brać?

Mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Jak byłam na ostatniej wizycie to miałam 135/95 i lekarz kazał mi w domu kontrolować bo bal się ze to powtórka z rozrywki. Ale w domu mam średnio 120/70 wiec to były chyba emocje [emoji6][emoji6]
To samo u mnie [emoji23]
Na pierwszej wizycie 130/90
Na drugiej 145/90
A w domu 95/55 non stop...[emoji87]

Oby utrzymało się u Ciebie ciśnienie :)

Cześć Dziewczyny. Wczoraj po moim zywieniowym kryzysie powiem tyle. Zjadłam kinder bueno i zrobiło się ciut lepiej [emoji1787] dziś pol szklaneczki pepsi i żyje [emoji16] dziś jest naprawdę bosko, samopoczucie sto razy lepsze. Mdłości są, ale maleńkie. Wymiotow brak. W czwartek wybieram się do laboratorium zrobić badania [emoji846]i chyba skocze wtedy do KFC na jakąś kanapkę bo ona chodzi za mną już z miesiąc [emoji1787][emoji1787]
Ahaha no to piękne zamówienia bobo robi u mame [emoji23]
Super, że lepiej się czujesz :)

Najnowsze badania , mówią , że nie duże odchylenia od normy TSH nie ma wpływu. Oczywiście nie mówimy tu o zakresach rzędu 10 krotnie wyższych. Moja pierwsza ciąże poroniłam jak miałam oko 11.
Ale jestem zestresowana jutrem , pierszy raz będę mieć robione prenatalne. Przy synie tak jakoś wyszło, że skapnelam się tak około 7mc , że chyba ja jednak w ciąży jestem ,,,[emoji23][emoji854] podświadomość jednak odgrywa dużą rolę. W domu dowiedzieli się dopiero między 8-9 mc . A byłam straszna chudzinka. Na drugi dzień brzuch mi się dopiero pojawił i do porodu jechałam z wielkością brzucha ciut większa niż tu kiedyś pokazywałam.Na izbie mówili, że to max 20 tydzień...
No co Ty mowisz [emoji87] myslalam, ze takie historie to tylko w filmach [emoji16]

No właśnie czytam, ze większość wysypek jest w ostatnim trymestrze ciąży I kazda charakteryzuje sie czym innym I innym miejscem wysypki... sama nie wiem co to moze tak dzialac,czy leginsy obcisłe, czy płyn za mocny do prania / płukania czy koleżance wspomnialam, ze witaminy ciążowe zmienilam i może one coś wpływają na ta wysypke nie mam pojęcia co to może byc [emoji849] a ten balsam oliwkowy fajnie łagodzi mi to na wieczór, wiec nie wiem [emoji1745]
Ciaza to dziwny stan, może faktycznie coś Cie podrażnia... Na cholestaze robi się chyba jakieś wyniki z krwi niedrogie ale szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby to było to :)

reklama
Ja mam to samo
2 razyna wizycie mierzone cisnienie i 2 razy 150/90, kazala mi mierzyc w domu,a w domu książkowe [emoji23]
No dokladnie [emoji23] ale dziwne bo zawsze u lekarzy było ok, a teraz jakoś gaci nie mogę zluzowac[emoji23]
Te moje 145 to mój rekord zyciowy [emoji23]

Do góry