Przewrotka
Fanka BB :)
Też marzę, by dać corce na imię Alicja. Imię cudne! Gratuluję wyboruJestem po połówkowych. Pokazała nam się zdrowa dziewczynka o wadze 314 g. Jestem przeszczesliwa. Będzie mieć na imie Alicja po mamie mojego męża.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też marzę, by dać corce na imię Alicja. Imię cudne! Gratuluję wyboruJestem po połówkowych. Pokazała nam się zdrowa dziewczynka o wadze 314 g. Jestem przeszczesliwa. Będzie mieć na imie Alicja po mamie mojego męża.
Ja bym poszła do ZUS, prosiła o wyjaśnienie i założyła konto u nich od razu konto na epue. Przy umowie zlecenie jest to pomocne.Biednemu zawsze wiatr w oczy
Mam profil epue. A w zusie każą czekaćJa bym poszła do ZUS, prosiła o wyjaśnienie i założyła konto u nich od razu konto na epue. Przy umowie zlecenie jest to pomocne.
To zależy od wielkości firmy, bo w firmach zatrudniających do 20 osób takie wynagrodzenie jest wypłacane bezpośrednio przez ZUS (wtedy mogą być opóźnienia), a w firmach zatrudniających powyżej 20 osób zazwyczaj jest to wypłacane przez pracodawcę razem z wszystkimi wypłatami, a potem pracodawca rozlicza się z ZUSem.Dostaje co miesiac w takim samym terminie jak miałam wypłate. Nie wiem czy to nie zależy od kadrowej jakoś. Moja bratowa miała taki problem własnie z wypłatami na L4 i u niej w pracy kadrowa coś źle robiła, za późno wysyłała wnioski czy coś takiego, nie pamiętam.
Dokladnie jest tak jak piszesz. Mi wypłaca pracodawca i jest tak jak do tej pory. Przewrotka współczuję:/ dzwoń do nich dobijaj sie itd. Jakos musi to ruszyćTo zależy od wielkości firmy, bo w firmach zatrudniających do 20 osób takie wynagrodzenie jest wypłacane bezpośrednio przez ZUS (wtedy mogą być opóźnienia), a w firmach zatrudniających powyżej 20 osób zazwyczaj jest to wypłacane przez pracodawcę razem z wszystkimi wypłatami, a potem pracodawca rozlicza się z ZUSem.
Ja pracuje i będę do końca 8ego miesiąca. Pracuje z domu, praca biurowa (biura wciąż zamoknięte dla nas). Idę na urlop 2x po tygodniu w ciągu wakacji a tak to ciągnę. Powinnam od sierpnia mieć zastępstwo to akurat przygotuje te osobę i tez będę mieć wsparcie. Mnie bez pracy to by rozniosła ta ciaza (jak każda inna także mój wybór)Dziewczyny, a któraś z Was jeszcze pracuje? Do kiedy macie zamiar? Planuję do końca sierpnia (o ile będę się tak dobrze czuła), to chyba w miarę racjonalny czas na przejście na zwolnienie?
Ja pracuję. Ze względu na moją historię położniczą moja lekarz już dawno by mnie wysłałaDziewczyny, a któraś z Was jeszcze pracuje? Do kiedy macie zamiar? Planuję do końca sierpnia (o ile będę się tak dobrze czuła), to chyba w miarę racjonalny czas na przejście na zwolnienie?
Ja planuje tak do września. Ale czy początek czy koniec to zależy jak się będę czuła i kiedy znajdą zastępstwo. Pracuje z domu więc też jest prościej. Ale ostatni dni mam urwanie głowy i pracuje sporo ponad 8h więc muszę to trochę przykrócićDziewczyny, a któraś z Was jeszcze pracuje? Do kiedy macie zamiar? Planuję do końca sierpnia (o ile będę się tak dobrze czuła), to chyba w miarę racjonalny czas na przejście na zwolnienie?