K1991
Fanka BB :)
Ale piękne zdjęcie, mala ładnie pozowałaJestem po wczorajszej wizycie, usg 30 tygodnia. Mała waży 1590g i rozwija się zdrowoco mnie bardzo ucieszyło szyjka przestała się skracac!
I udało się nawet zrobić zdjęcie![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ale piękne zdjęcie, mala ładnie pozowałaJestem po wczorajszej wizycie, usg 30 tygodnia. Mała waży 1590g i rozwija się zdrowoco mnie bardzo ucieszyło szyjka przestała się skracac!
I udało się nawet zrobić zdjęcie![]()
No widzisz, co lekarz to inne podejście. Mój stwierdził, że przy takim tempie wzrostu lepiej zrobić cc w 38tyg niż żeby SN przebiegał z komplikacjami, bo wg szacunków do 40tyg mlody może urosnąć do ponad 4000g.Moja córeczka w 31 tyg miała 2 kg, ale nikt raczej nie mówi o cc. Tak czy siak nie mogę jej przenosić, więc liczę że jeszcze damy radę. Za równy miesiąc będzie u mnie ciąża donoszona, więc mam zamiar trochę więcej się ruszać i może ta moja słaba szyjka puści. Choć wątpię, bo przegladam teczkę z ciąży z synem i od 32 tc miałam 2cm rozwarcie i szyjkę 2,5 cm. W 37 tc natomiast 1,5 cm i 3 cm rozwarcia, a urodziłam 3 dni przed terminem.
Ja jeszcze nie liczę. Może dlatego że mój młody ma stały rytm dniaA liczycie ruchy?
Ja zupelnie niewiem jak się do tego zabraća w sumie na tym etapie powinno chyba się już to obserwować?
Mam już jedno dziecko a powiem wam że nadal czuje się głupia![]()
Ja na razie czekam, na kolejne usg. Za dużego dziecka też mi nie pozwolą urodzić SN, bo mam stan po cc. Jestem już po jednym vbac, co dobrze rokuje. Sytuacja może się zmieniać na bieżąco. Kolejna wizyta w 35 tc więc znów będziemy ją mierzyć.No widzisz, co lekarz to inne podejście. Mój stwierdził, że przy takim tempie wzrostu lepiej zrobić cc w 38tyg niż żeby SN przebiegał z komplikacjami, bo wg szacunków do 40tyg mlody może urosnąć do ponad 4000g.
Ja planuje wziąć tylko ciuszki na wyjście dla małej i może jakieś zapasowe body. Przez 2 dni mała będzie w tych szpitalnych. Chcę jak najmniej flory szpitalnej przynieść do domu.Ile bierzecie ubranek dla dziecka do szpitala i z czego się składa komplet? Body + pajacyk czy jakoś inaczej?
U mnie w szpitalu nie ma ubranek wiec biorę ok 6 kompletów (body i pajacyk) plus ewentualnie coś na wyjście i spotkanie z braćmiJa planuje wziąć tylko ciuszki na wyjście dla małej i może jakieś zapasowe body. Przez 2 dni mała będzie w tych szpitalnych. Chcę jak najmniej flory szpitalnej przynieść do domu.
Warto zerknąć jakie wymogi ma twój szpital. U mnie wymagają 3/4 kompletów - pajacyki.Ile bierzecie ubranek dla dziecka do szpitala i z czego się składa komplet? Body + pajacyk czy jakoś inaczej?