reklama

Listopadowe mamy 2021

Przechodziłam podobna drogę bo moje dzieci to małe zoltki tez :) dużo cierpliwości życzę. Moje dzieci potrzebowały około trzech tygodni żeby unormować system. Dwójka z nich to cc tez. A do tego czasu karmienia trwały od 40min do godziny tez. A potem stopniowo do 15-20 z jednej piersi tylko, czasem tylko z 1,5 :)

Dajcie sobie czas i wierz w siebie :)))
A myślałam, że tylko ja tak dziecko "męczyłam" karmieniem🙈 ale potwierdzam u mnie u corki to wyglądało podobnie.
A ja dzisiaj wylądowałam na obserwacji w szpitalu, bo byłam na KTG i o ile zapis ok, to ta linia podstawowa (średnie tętno) wyszło 111. Na izbie stwierdzili ze najpewniej taka uroda mojej Igi ale ze muszą zrobić kilka razy ktg żeby to potwierdzic. I że taki wynik już się zawsze kwalifikuje do przyjęcia na oddział.
Mi został ostatni magiczny dzień jutro w domu i w czwartek rano tez na oddział. Na patologii tyle dobrze że robią ktg 3 razy na dobę to bedziesz spokojniejsza że z dzidzia wszytko ok.

reklama
Czy odpadł wam kikut? My mamy 3 tygodnie i nadal siedzi... w czwartek bylam u pediatry pielęgniarka tak przemywala mu pępek ze następnego dnia jak ja czyściłam w domu to odstal jakis strupek i pojawiła się krew... codziennie a nawet 2 xdziennie octanisept, kapiel kikut staramy się niezamaczac... dzis podczas wycierania pępuszka patyczkiem była zolta końcówka, boje się że to ropa...

Czy odpadł wam kikut? My mamy 3 tygodnie i nadal siedzi... w czwartek bylam u pediatry pielęgniarka tak przemywala mu pępek ze następnego dnia jak ja czyściłam w domu to odstal jakis strupek i pojawiła się krew... codziennie a nawet 2 xdziennie octanisept, kapiel kikut staramy się niezamaczac... dzis podczas wycierania pępuszka patyczkiem była zolta końcówka, boje się że to ropa...
moja Ala ma 9 dni i ma kikut, dzis mielismy wizyte u pediatry i bardzo nim ruszala, balam sie, ze go urwie, ale ladnie wysusza sie, u syna to trwalo ok 3 tygodni zanim odpadl

Stosujecie "dietę" dla matek karmiących? Czy pozwalacie sobie na wszystko?
Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Problemy brzuszkowe niemowląt wynikają z polykania przez dziecko powietrza jak lapczywie je czy źle jest przystawiane. Reszta to niedojzalosc układu pokarmowego. Mleko matki powstaje z krwi nie z żołądka. Sprawa ma się inaczej z alergiami bo alergeny przenikają do krwi, ale na alergię to za wcześnie bo noworodki maja jeszcze przeciwciała matki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry