reklama

Listopadowe mamy 2021

Jutro jeszcze rano sprawdzę, ale ważyłam cztery razy dzisiaj dla pewności... Wizytę mam dopiero 20 kwietnia przy szczepieniach, nie wiem czy czekać czy szybciej się zgłosić 😔. U mnie po nocy tak samo, mleka bardzo dużo, aż twarde piersi są. Później bardzo często przystawiam to i tego pokarmu wiele nie ma (na ogół dopomina się o jedzenie zaraz po przebudzeniu i przed spaniem czyli co jakieś 2-2,5h). Głupieje gdy pomyślę, że może być głodny, już nie wiem czy może dawać więcej/częściej mleka modyfikowanego czy zacząć rozszerzać dietę .
Jeśli Cię to uspokoi to zacznij rozszerzać. W piatym miesiącu to już nic złego. Ale nigdy w zamian za posiłek z piersi, bo dziecko na początku je jak ptaszyna, na pewno nie zje tyle kalorii co otrzymałoby z mleka mamy. Dodatkowo można próbować. Chociaż powiem Ci, że u nas już miesiąc po, a przybieranie niskie jak było tak jest 😏 Staram się sobie wytłumaczyć, że skoro ja taka byłam to on też i tyle w temacie 🤷‍♀️🙂

reklama
Jutro ruszam na łowy 😁

Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal są takie niespokojne przy piersi? Mój cały czas się wykręca i płacze, a do tego za dnia zrobił się bardzo marudny, zastanawiam się czy po prostu nie jest głodny 😔
Mojemu przeszło to póki co. Jedynie jak się nałyka powietrza to tak się wygina, po odbiciu jest już spokojny.

U mnie też wczoraj awantura przed usypianiem, głodna była ale nie mogła sobie wyciągnąć mleka, udało mi się uspać Puszczając jej Radiohead, potem się przebudziła i tatuś musiał uspokajać na rękach przez następne 45 minut, Dopiero usnęła była w stanie zjeść z piersi bez awantur. Radiohead i Muse to moje odkrycie poprzedniego tygodnia, jak wieczorem gwiazdorzy włączam jej i jest natychmiast cisza.

Ja musze powoli zacząć zgłębiać temat rozszerzania diety bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona w tym temacie. A czas szybko płynie. Niecałe 2mc do pół roku nam zostały :)
U mnie jest podobnie 😊😊zero wiedzy na temat rozszerzenia diety .. i rowniez pierwsze dziecko 😊😊😊wiec powoli trzeba zacząć obczytywać temat ... chociaż nie ukrywam ze cycus dla mnie chyba teraz jest i wygodny i najbezpieczniejszy i co najważniejsze Helena kocha cycusia 😂😂😂 a z jedzonkiem zobaczymy jak to będzie. ... my też jeszcze mamy troszkę czasu do 6 miesięcy. .wiec mam jeszcze troszkę hmm oddechu hehe

Mój dzisiaj kończy 5 miesięcy, zaczyna 6 miesiąc. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mu marchew lub jabłko . Czekacie, aż maluchy skończą 6 miesiąc czy wcześniej?
Po czym poznać, że dziecko jest jeszcze nie gotowe i że za wcześnie na rozszerzanie diety?

Mój dzisiaj kończy 5 miesięcy, zaczyna 6 miesiąc. Zastanawiam się czy nie wprowadzić mu marchew lub jabłko . Czekacie, aż maluchy skończą 6 miesiąc czy wcześniej?
Po czym poznać, że dziecko jest jeszcze nie gotowe i że za wcześnie na rozszerzanie diety?

U nas jutro kończy pięć miesięcy. Dzisiaj kupiłam marchewki i brokuły. Poważnie myślę nad rozszerzeniem bo widzę, że nie dość, że jest bardzo zainteresowany gdy coś jemy,z łyżeczka nie ma problemów bo od małego dostawał na niej kropelki, a do tego ostatnio awanturuje się jedząc z piersi i źle przybiera. Także chyba jutro tego brokuła ugotuje, i tak na początku to degustację a nie jedzenie...

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki.. Jakie macie foteliki dla swoich dzieci do samochodu? Bo mnie bierze już coś za przeproszeniem jak to dziecko takie pogięte w łupince od kompletowego wózka.. Zawsze aż cały spocony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry