Olka1987
Fanka BB :)
My jeszcze gondola. Mała ma jakieś 63-64cm a gondole mamy na 70 więc jeszcze mamy mały zapasKorzystacie już ze spacerówki czy dalej w gondoli? Mojemu już nogi wystają z gondoli, ale chyba na spacerówkę za wcześnie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
My jeszcze gondola. Mała ma jakieś 63-64cm a gondole mamy na 70 więc jeszcze mamy mały zapasKorzystacie już ze spacerówki czy dalej w gondoli? Mojemu już nogi wystają z gondoli, ale chyba na spacerówkę za wcześnie?
A jak ubierasz?Nie wiem, moja sie nie poci w samochodzie ale nie ubieram za bardzo. Nie rozszerzam diety chyba ze wyniki krwi wyjda zle. Tez mamy slabe miesnie brzucha w stosunku do grzbietu, rehabilitujemy. Niby fizjoterapeutka powiedziala ze mozna trzymac dziecko do 2h w foteliku dziennie ale ja w domu trzymam tylko na plecach , na brzuchu. Fotelik maxi cosi straszznie niewygodny przy wkladaniu, wyciaganiu dziecka, bardzo gleboki ale bezpieczny.
Jak ćwiczycie odnośnie tego obracania ? Czym objawiają się słabe mięśnie brzucha?Zależy od dziecka. Ja do 8 miesiąca życia karmiłam na wpół leżąco w bujaku albo w spacerówce. Dopiero mniej więcej w tym czasie można było go posadzić w krzeselku by się nie majtał na boki. Ala chyba też ruchowo będzie podobna. Drugi raz słyszę że to kwestia że dziecko bardzo duże i bardzo długie i bardzo ciężkie. Lalka ma dodatkowo bardzo słabe mięśnie brzucha i ciągle ćwiczymy by zechciała się obracać. No zobaczymy jak jej będzie szło.
U nas obrót na brzuch 1 kwietniaJak ćwiczycie odnośnie tego obracania ? Czym objawiają się słabe mięśnie brzucha?
Mam rehabilitantka dużo pokazuje jak prawidłowo obracać, gdzie dokładnie rączka, nóżka. Mała skończyła 5 miesięcy ale ma też słabą świadomość ciała. Dociskamy rączki do nóżek tak by czuła mięśnie. Takie jakby sklony na boki w siadzie że mną na kolanach. Też muszę ją podnosić przez bok. Brzuch ma słaby bo ma rozejscie kresy białej i wysoko barki. Jedno i drugie utrudnia jej leżenie na brzuchu. Nam to oceniał fizjoterapeuta i neurolog. No i też duże dzieci mają dużo ciężej przy nowych umiejętnościach ruchowych, więc częściej robią wszystko późno.Jak ćwiczycie odnośnie tego obracania ? Czym objawiają się słabe mięśnie brzucha?
Tak jak w domu lezy, jedna warstwa cienka bawelna plus otulacz ewentualnie kocyk, tak zeby w samochodzie moc rozebrac do bawelny jak sie nagrzeje klimaA jak ubierasz?
U mnie tym chociazby ze sie obraca z brzucha na plecy ale odwrotnie nie potrafi a powinnaJak ćwiczycie odnośnie tego obracania ? Czym objawiają się słabe mięśnie brzucha?
Hey u nas zawsze się to wącha od 1 do 2 w jedna badz drugą stronę mamy 2 drzemki w ciągu dnia jedyne stałe ok 12 i 15 reszta naprawdę różnieCzy u was udaje się już utrzymać jakąś powtarzalność drzemek? Bo u mnie 3 dni jest rytm a potem nagle kolejne 2 dni bobas śpi jak chce np. Poranna drzemka jest zazwyczaj po 1,5-2h od wstania a dzisiaj zasnęła po 3h. Poranki też różnie czasem o 6 a czasem wstaje o 8.
Czasem też ma takie dni że ma 4 drzemki a czasem 2 bo nie da się jej uśpić.
Zastanawiam się czy to już jest etap żeby był schemat czy mam za duże oczekiwania![]()