DziękiNo tak bo to chodzi o to ze lekarz po prostu musi wiedzieć czy jest zakażenie żeby mógł poprawnie prowadzić ciąże i ewentualnie dobrać leki![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
DziękiNo tak bo to chodzi o to ze lekarz po prostu musi wiedzieć czy jest zakażenie żeby mógł poprawnie prowadzić ciąże i ewentualnie dobrać leki![]()
Myślę ze nie masz się jezzcze co denerwować. Igg świadczy o przeciwciałach w wyniku wczesnie przebytej choroby a igm masz bardzo niskie praktycznie na granicy błędu. Możliwe ze lekarz będzie kazał zrobić jeszcze iga ale wątpięCześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?
mój wynik
IgG 70,2 (wynik dodatni 3,0 i powyżej)
IgM 0,67 (wynik dodatni 0,60 i powyżej)
Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
Ja około południa dostałam swoje wyniki i nie mogę przestać o tym myśleć, chyba zwariuje, wydaje mi się, że coś jest mocno nie tak. Macie jakieś doświadczenia?
mój wynik
Moze zrób badanie na awidnosc. Wtedy ono wykaże czy dawno temu przeszłaś toxmo czy jestes świeżo po.Cześć, czy jesteście już po badaniach na toksoplazmozę?
mój wynik
SpokoDziękiteraz też już tak na to patrzę
ale wczoraj było szaleństwo
Żadne zwierze które było w domu przed ciąża nie zagrażaMąż wrócił w grudniu z Wigilii forumowej w nastroju zróbmy sobie trzecie dziecko. Popukałam się w czoło i zamiast dziecka pozwoliłam mężowi i dzieciom kupić królika.
W temacie toksoplazmozy to podobno królik nie zaraża groźnymi w ciąży chorobami, jedynie może mieć robale i warto go odrobaczyć.
Analizowałam temat królika bo jest z nami od stycznia a w ciążę zaszłam w lutym czy marcu.Żadne zwierze które było w domu przed ciąża nie zagrażawszystko co mogliśmy załapać już dawno załapane wiec spoko
![]()
Tak myślisz? Rzeczywiście, ten wynik jest na granicy, więc może to infekcja sprzed ciąży? Taką mam nadzieję, ale zobaczymy, mam wizytę jutroMyślę ze nie masz się jezzcze co denerwować. Igg świadczy o przeciwciałach w wyniku wczesnie przebytej choroby a igm masz bardzo niskie praktycznie na granicy błędu. Możliwe ze lekarz będzie kazał zrobić jeszcze iga ale wątpię![]()