reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej hej :)
Witam się z Wami z pułapu 10+0tc :) póki co dwa dni nudności, żadnych nieprzyjemnych objawów. Trochę ciężko czasami 8h wysiedzieć przed komputerem, ale ćwiczenia w przerwach pomagają :)

od dzisiaj wdrożona dieta dla cukrzyków ciążowych ze względu na nadwagę i żeby w miarę w ryzach się trzymać.
W przyszłym tygodniu albo za dwa tygodnie prawdopodobnie badania prenatalne, ale jeszcze kwestia przemyślenia na jakie się zdecydować.
pozdrawiam, miłego dnia i zdrówka dla wszystkich przyszłych mam :)

reklama
Już było dobrze po tej luteinie dopochwowej i znów Nawrot brązowego śluzu.. Ja nie wytrzymam dziewczyny.. Próbuję się dodzwonić do drugiego lekarza.. Może przyjmie mnie wcześniej albo każe podjechać do szpitala.. Boże tak się denerwuje a wizytę mam 27.04

Duphaston biorę od początku ciąży 3x1, ale miałam plamienia i lekarz zwiększył do 3x2. Tydzień temu byłam na IP z powodu krwawienia. Lekarz nie podał przyczyny. Powiedział, że z ciąża wszystko ok i mam leżeć. W poprzedniej ciąży też plamiłam i mimo brania duphaston ciąża obumarła w 12 tygodniu. Może ten duphaston jest za słaby dla mnie.
Progesteron besins 200 dopochwowo 3x1

Drogo jakoś, ja płaciłam 25 zł za badanie progesteronu.
Co labolatorium to inna cena. U mnie w miasteczku beta hcg 95 zl 🤣🤣 dlatego jeździłam do większego miasta robić. A D3 robilam za 35 a w Polmed gdzie mam pakiet Medicover 100 zl płaciłam:/ nie chciałam juz dodatkowo sie kuć na sama d3. Ale masakra takie rozbierznosci to powinno być jakos ujednolicone bo podjeżdża pod zwykle oszustwo 😑

Bardzo mi przykro 😔 przytulam Cię mocno ! To bardzo trudne, wiem co czujesz.

Czy możesz napisać jakie miałaś TSH i progesteron ? 😔
Dziękuję Wam wszystkim 😘 @rossig to moje wyniki : tsh przed ciąża 2.97 ( a juz wtedy powinnam mieć ponizej 2.5 najlepiej ponizej 2 . Takie tez sa normy dla kobiet w ciazy aby tsh bylo ponizej 2.5 . Juz wtedy powinnam byc skierowana na poszerzona diagnostyke tsh czyli AntyTpo, AntyTg, Ft3, Ft4) tsh w 9 tc 3.85.Dali euthyrox 25 . Nadal nie dali mnie na diagnostyke wiedzac ze mam chorobe autoimmunologiczna i 2 poronienia za soba.Widelki z TSH na wynikach z laboratorium nie bierze sie pod uwage dla kobiet starajacych sie o dziecko i dla ciezarnych.
Progesteron 7 tc 22.3 wtedy dali mi luteine pierw 200mg , później nie robili mi wyników i dostałam krwawienia minal wtedy tydzien i zwiekszyli do 400 i sama zrobilam progesteron i dopiero bylo na 9tc 30.94.
Dopiero jak ta lekarka w szpitalu mi powiedziala o tym tsh i zdziwila sie ze nie mialam dodatkowej diagnostyki. W szpitalu ki juz nie zrobili badan na tsh. Dlaczego ? Nie wiem. Jeszcze raz Wam dziękuję.

reklama
Lekarz z którym jestem umówiona na 27 nie odbiera a ja jestem zaniepokojona tym śluzem. Idę więc jutro do doktora, który zajmował się mną jeśli chodzi o przygotowania do zajścia w ciąże po poronieniu. Trzymajcie kciuki jutro o 12
Masz brązowy śluz? Ja ostatnio też zaczęłam mieć i konsultowałam to z lekarzem. Powiedział, że może to być od luteiny dopochwowej. Dopóki nie ma krwawień lub różowego śluzu to nie ma co panikować, chociaż wiadomo warto sprawdzić jak Cię ta sytuacja niepokoi :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry