• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja całe szczęście wózek, łóżeczko, bujak, fotelik mam po synku. Nic nie oddawałam, bo wiedziałam że chce mieć więcej dzieci. Właściwie z wyprawki to tylko jakieś rzeczy kosmetyczne będę potrzebować, no i jeśli będzie dziewczynka to ubranka.

reklama
Dziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej ❤️ Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.

Dziewczyny bardzo się cieszę, że na waszych wizytach wszystko okej ❤️ Zgadzam się że lekarz prywatny wszystko zrobi lepiej, choć ja prenatalne miałam na nfz i też jestem bardzo zadowolona, ale tego genetyka poleciła moja pani doktor. W szpitalu też inaczej niż w zwykłej poradni. No i ja na wizycie mam sprawdzenie szyjki i usg jeśli chce lub jest taka potrzeba, bo wizyta to 150 zł, a usg kolejne tyle. Co jakiś czas moja lekarka puści oko i płace za samą wizytę w rejestracji. Ja troche uważam z usg (czytałam w ciąży z synem publikację , że pełne bezpieczeństwo usg jest określane dla 3 usg w trakcie ciąży i mi to w głowie siedzi ) teraz zrobię jak będzie to konieczne.
Ja miałam usg już 8 razy ...ale to ze względu na krwiaka, którego trzeba podglądać ;)

Ja też juz dziś po wizycie. Zrobiłam drugie USG prenatalne, tym razem prywatnie. Wogóle nie ma co porównywać to tego z NFZ! Badanie trwało ok. 30 min, a nie 10 min. Lekarz mi dokładnie wszystko omawiał, gdzie co i jak. Dostałam film, zdjecia usg i zdjecia 3d. i znam płeć. Lekarz ocenił ryzyko trisomi jako niskie.
To fajnie że wszystko ok [emoji846][emoji846] filmik napewno super sprawa ja niestety takiego nie mam
Ja już po prenatalnych [emoji3059]
Wyglada na to, że wszystko jest w porządku :) czekamy tylko jeszcze na wyniki krwi z pappy. Ze względu na krwiaka mam leżeć jeszcze kolejny miesiąc [emoji85]
Dzidziuń ma 12+4 i 6 cm [emoji3590]
Współczuję tego leżenia ale dziecko wynagrodzi wszystko [emoji846] badań gratuluję [emoji846]

reklama
właśnie dziewczyny jak wyglądają wasze wizyty ? Kącie robione USG w cenie wizyty ? Macie badana szyjkę co jakiś czas ? Zastanawiam się nad zmienieniem lekarza
Za kazdym razem robi mi usg, bada szyjke, jajniki itp i cena jest taka sama. Ostatnio tylko dopłacałam 30 zl za biocenoze. Mój lekarz jest taki "na czasie", można do niego napisać na WhatsAppie w razie czego. Wysyłałam mu tam wyniki z NIFTY i prenatalnych :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry