reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2021

Goraczki nie ma, bylo 36.9 ale mierzymy w uchu i pediatra mowila, ze w uchu moze byc wyzsza, tez jest placzliwa, tak, pedicetamol, wczesniej po szczepieniu dawalam paracetamol w czopku ale co czopek to kupa, wiec teraz kropelki
A jaki posiadasz model termometry? Bo mój mierzy w cały świat..

reklama
A mój malutki chory 😪 w nocy z środy na czwartek zaczal pokaslywac ale to tak jakby mu coś spływało do gardełka..
Okazało się że to katarek.. Nie wypływa na zewnątrz tylko spływa po gardełku..

Byłam z dzieckiem u lekarza ale chciałam was też zapytać co waszym maluchom najlepiej pomaga?? I czy przy katarku miały też kaszelek??
U córki używałam krople do nosa i plasterki naklejane na klatkę piersiową albo na plasterek na klatkę piersiową z kilkoma kropelkami olbasu, na kaszel syrop.
U syna odkurzacz, nebulizacje, kropelki.
Przy katarze może być kaszel bo to przecież spływa no nie? Ale przy takich maluchach to mi się wydaje, że rzadko dają syropy na kaszel.

U córki używałam krople do nosa i plasterki naklejane na klatkę piersiową albo na plasterek na klatkę piersiową z kilkoma kropelkami olbasu, na kaszel syrop.
U syna odkurzacz, nebulizacje, kropelki.
Przy katarze może być kaszel bo to przecież spływa no nie? Ale przy takich maluchach to mi się wydaje, że rzadko dają syropy na kaszel.
U nas przy zaczerwienionym gardełku i delikatnym kaszelku dostal syrop Drosetux i cebion 2x3 i robilam inhalacje

M
A jakie macie aspiratorki do nosa?
Miałam na początku dwa takie ustne, ale beznadziejne były w obsłudze i w czyszczeniu i też nie działaly najlepiej. Teraz mam Katarek plus do odkurzacza i jest super. Jest trochę głośny jak się podłączy, ale super wsysa, łatwo się czyści i najważniejsze, ze synek się nie boi i nawet lubi to odciągnie.

reklama
Do góry