PasiastyOgon
Moderator
Pisałaś, że krwawisz jak przy miesiączce, czyli zmniejsza się czy zwiększa krwawienie?Będą ratować.
Strasznie ciężkie decyzje, nawet nie próbuję sobie wyobrażać co czujesz... ale wszystkie Ciebie tu wspieramy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Pisałaś, że krwawisz jak przy miesiączce, czyli zmniejsza się czy zwiększa krwawienie?Będą ratować.
Zmniejszyło się.Pisałaś, że krwawisz jak przy miesiączce, czyli zmniejsza się czy zwiększa krwawienie?
Strasznie ciężkie decyzje, nawet nie próbuję sobie wyobrażać co czujesz... ale wszystkie Ciebie tu wspieramy.
Jakbyś dotrwała do 22 tygodnia to będą ratować dziecko?
Zaufaj, że jesteś pod dobrą opieką, skoro lekarze sugerują zakończenie ciąży to ty jesteś dla nich też ważna, na pewno gdy coś się zacznie dziać to się Tobą dobrze zajmą. Mam nadzieję że jeszcze choć tych kilka dni przetrwasz i dziecko będzie miało swoją szansę. Wiem, że żadne słowa ci teraz nie przyniosą spokoju ani otuchy, ale tak jak wyżej - wszystkie myślami jesteśmy z TobąZmniejszyło się.
Lecz przypominam sobie, że w Polsce od zakażenia zmarły 2 kobiety, bo lekarze czekali póki płód umrze.
Boże trzymaj się!!! Ja w większości się udzielam na zamkniętym, ale od kiedy o tobie przeczytałam to co jakiś czas wchodzę. Ja bym zaryzykowała te 3 dni. Pewnie badają ci crp to jak będzie źle to rozwiążą ciążę. A po 22 tygodniu ile maluch będzie miał szans? Mogą ci teraz dać sterydy na płuca czy za wcześnie? Dasz radę. Jesteś w szpitalu.Nie mogę zrezygnować się na przerwanie ciąży. Do 22 tygodnia zostały 2-3dni. Pęcherz nie pękł i serce dziecka bije.
Tylko boję się zakażenia
Lekarka dziś znowu będzie mnie namawiać na przerwanie. Tylko myślę - a jeśli by dziecko przeżyło, będę winić się do końca życia
Na konto steryd nie wiem. Może po całych 23 tygodniach kłują.Boże trzymaj się!!! Ja w większości się udzielam na zamkniętym, ale od kiedy o tobie przeczytałam to co jakiś czas wchodzę. Ja bym zaryzykowała te 3 dni. Pewnie badają ci crp to jak będzie źle to rozwiążą ciążę. A po 22 tygodniu ile maluch będzie miał szans? Mogą ci teraz dać sterydy na płuca czy za wcześnie? Dasz radę. Jesteś w szpitalu.
Podobno podają sterydy jak waga dziecka minimum 500 gram.Na konto steryd nie wiem. Może po całych 23 tygodniach kłują.
10-15% będzie miał. To jest więcej niż 0
Podczas USG jest trudno obliczyć jaka waga będzie. Może pokazać 450, a urodzi się 500Podobno podają sterydy jak waga dziecka minimum 500 gram.
Jednak tam chyba z założenia byli nastawieni tylko na dziecko, a tutaj jednak patrzą też na Twoje zdrowie... na pewno kontrolują cały czas Twoje wyniki. Z tego co piszesz to ciągle mają Twój stan na uwadzeZmniejszyło się.
Lecz przypominam sobie, że w Polsce od zakażenia zmarły 2 kobiety, bo lekarze czekali póki płód umrze.