reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣
Ja też, do tego zimne dłonie ;) i niskie ciśnienie mam jak mierzyłam...

reklama
Ja już po wizycie. Sztuka pojedyncza 😁 tętno 115, czyli jakby na chłopaka;) termin 21/22.11. Karta ciąży założona, stos badań do zrobienia i wizyta za następne 2 tygodnie ;)
Dzisiaj rano przy myciu zębów wymioty🤢 z dnia na dzień coraz ciężej pod tym względem...
Jej super :). A czemu mówisz, że na chłopca z takim tętnem? I dlaczego tak szybko wizyta?

Jej super :). A czemu mówisz, że na chłopca z takim tętnem? I dlaczego tak szybko wizyta?
W poprzedniej ciąży gdzieś czytałam, że jak tęto 110-130 to chłopak, a jak 140-160 to bardziej na dziewczynkę wskazuje. Ale nie wiem na ile w tym prawdy ;) w sumie zgadzaloby się z poprzednią dwójką dzieci ;)
A wizyta szybko, bo mój ginekolog na początku zawsze sprawdza co 2 tyg, potem już co miesiąc będzie ;)

W poprzedniej ciąży gdzieś czytałam, że jak tęto 110-130 to chłopak, a jak 140-160 to bardziej na dziewczynkę wskazuje. Ale nie wiem na ile w tym prawdy ;) w sumie zgadzaloby się z poprzednią dwójką dzieci ;)
No ciekawe 🤔 mi lekarz powiedział, że tętno dopiero po 10 tyg będziemy słuchać więc nie wiem. Ale po cichu liczę na drugą córcię 😜 czuje się tak samo jak w pierwszej ciąży, ale to chyba też o niczym nie świadczy

I w ogóle już z tydzień mi bardzo zimno, aż się zaczęłam martwić że chora jestem, ale czytałam w necie że to normalny objaw przez wzrost progesteronu który rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie. Zawsze byłam zmarzluchem, ale teraz siedzę w trzech długich rękawach i mam dreszcze 🤣
Ja siedzę w wełnianym swetrze pod kocem, a mój mąż chodzi w krótkich spodenkach 😂

No ciekawe 🤔 mi lekarz powiedział, że tętno dopiero po 10 tyg będziemy słuchać więc nie wiem. Ale po cichu liczę na drugą córcię 😜 czuje się tak samo jak w pierwszej ciąży, ale to chyba też o niczym nie świadczy
Może coś w tym samopoczuciu jest ;)
A smaki masz te same w tej ciąży czy inne?
U mnie w 1 ciąży przy chłopaku wymioty, bóle głowy, ochota na kwaśne rzeczy i ostre. W drugiej ciąży tak samo wymioty, ale bez bólu głowy, no i mogłam codziennie jeść pączki i słodkie... i wyszła dziewczyna ;)
Teraz w 3 ciąży znowu odrzut od słodkiego, za to cebula, śledzie i najlepiej wegetariańskie sushi...

reklama
Ja dzisiaj siedzę pod dwoma kocami w grubym dresie 😂
Dobrze, że mogę pozwolić sobie na pracę zdalną bo inaczej koledzy z pracy by niezły ubaw mieli 🙈
W dzień mi zimno, a w nocy jak się do Starego przytulę to kołdrę z łóżka zrzucam 😂 a co do objawów to mdłości mam delikatne, cycki raz bolą mniej, a raz bardziej, do tego w dzień to mogę zasnąć na siedząco, a za to wieczorem oczy jak pięć złotych i do północy się tylko obracam z boku na bok, no i dzisiaj plecy mnie bolą 🙈

Do góry