reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Cześć!

Ja już po śniadaniu. Zastrzyk sobie dałam/ leki wzięte.
Leże i sama nie wiem co dalej robić jakiś taki leniwy ten dzień się zapowiada.

Jutro stuknie 29 tydzień ❤️

Później wezmę się to może zrobię zapiekankę na kolacje. Obiad mamy.
Hej! Narobiłaś mi smaka tą zapiekanką 🤤 Zjadłabym ziemniaczaną z boczkiem i cebulką 😍 Robiłam często z tego przepisu Link do: Zapiekanka ziemniaczana i wychodziła super. Teraz niestety nie mogę stać przy garach 😜 lekarz kazał mi cały czas leżeć, wstawać tylko do toalety 😪 Niestety szyjka mi się skraca, mała jest bardzo nisko, główką uciska na szyjkę i pęcherz… Mam nadzieje, że uda nam się jak najdłużej pozostać w dwupaku, bo to dopiero 29t5d 😫😫

reklama
Hej! Narobiłaś mi smaka tą zapiekanką 🤤 Zjadłabym ziemniaczaną z boczkiem i cebulką 😍 Robiłam często z tego przepisu Link do: Zapiekanka ziemniaczana i wychodziła super. Teraz niestety nie mogę stać przy garach 😜 lekarz kazał mi cały czas leżeć, wstawać tylko do toalety 😪 Niestety szyjka mi się skraca, mała jest bardzo nisko, główką uciska na szyjkę i pęcherz… Mam nadzieje, że uda nam się jak najdłużej pozostać w dwupaku, bo to dopiero 29t5d 😫😫
Hej! Trzymam kciuki żeby była w brzuszku jak najdłużej✌️a jaka waga malutkiej? Jesteśmy na podobnym etapie 🥰

Dzięki ☺️
Oj teraz nie wiem ile waży 🙈 Ostatni raz jej waga sprawdzana była w 26t4d i ważyła wtedy 1057g ☺️ Ciekawe ile ta moja kluseczka przytyła od tego czasu 😄
Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.

Oszczędzaj się kochana ile się da.
Ja w sumie tak samo więcej leże że już mam serdecznie dość ale co się nie robi dla maleństwa.
Na ostatniej wizycie doktorka powiedziała że pessar super trzyma i że szyjka bez zmian - stwierdziła że szału nie ma ale że się szyjka nie zmienia to chyba dobrze.

My uwielbiamy zapiekankę taka mix.
Filet z kurczaka / makaron rurki / warzywa w zależności co akurat w domu jest papryka / brokuła itp / ser Oj duża ilość sera 🤪

Jakoś się zbiorę i zacznę robić ale jakoś mi się nie chce i dalej leże 😳😁

Na początku września mamy mieć badania prenatalne 3 trymestru więc pewnie malutka zważy. Dwa tygodnie temu ważyła 1 kg ❤️ więc nie wiem jak myślicie? Będzie teraz ważyć z półtora?

Rozumiem, pomyślałam sobie że może akurat miałaś w ostatnich dniach wizytę 🤗U mnie prawdopodobnie malutki nie przekroczy 3kg.No ale wiadomo czasem to loteria i można się zdziwić po porodzie 🙈😂Sama jestem ciekawa i nie mogę się już doczekać.
Miałam w niedzielę taką awaryjną, bo myślałam, że wody mi się sączą, ale na szczęście to nie było to. Okazało sie, że mała leży bardzo nisko główką i naciska na szyjkę i pęcherz (stąd tak mi było mokro, mała tak mocno uciska, że mocz mi mimowolnie uciekał..) I tylko sprawdził mi wtedy lekarz długość szyjki i tak na szybko dziecko, ale jej nie mierzył 🙈 Następną wizytę mam w poniedziałek, połączoną z USG III trymestru i wtedy na pewno dowiem się ile waży 😄 Mam nadzieję, że przekaże mi jakieś dobre wieści, że leżenie pomaga. Kazał mi też brać 3 razy dziennie magnez i nospę, do tego kontynuować aplikację luteiny 2 razy dziennie. Powiedział, że jakbym nie miała jej zapisanej już wcześniej, to teraz byłoby jeszcze gorzej i mogłabym urodzić za tydzień lub dwa… Nakazał też to leżenie cały czas przez co najmniej 5 tygodni, żeby dotrwać chociaż do 34tc… Mam nadzieje, ze jednak sytuacja się polepszy i uda mi się wytrzymać jeszcze dłużej 🥺. Ulżyło mi, ze to nie wody, ale z drugiej strony dobiła ta diagnoza. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze. Inna opcja mnie przeraża
Ogólnie to moj prowadzący ma urlop do 14 września i teraz poszłam do innego lekarza w moim mieście żeby sprawdzić co tam się dzieje, chciałam uniknąć pobytu na patologii, bo mam złe doświadczenia. Wolę leżeć w domu jeśli to możliwe. Będę do tego lekarza chodzić póki moj nie wróci do pracy. Zdziwi się co tu się zadziało jak go nie było 🙈

Miałam w niedzielę taką awaryjną, bo myślałam, że wody mi się sączą, ale na szczęście to nie było to. Okazało sie, że mała leży bardzo nisko główką i naciska na szyjkę i pęcherz (stąd tak mi było mokro, mała tak mocno uciska, że mocz mi mimowolnie uciekał..) I tylko sprawdził mi wtedy lekarz długość szyjki i tak na szybko dziecko, ale jej nie mierzył 🙈 Następną wizytę mam w poniedziałek, połączoną z USG III trymestru i wtedy na pewno dowiem się ile waży 😄 Mam nadzieję, że przekaże mi jakieś dobre wieści, że leżenie pomaga. Kazał mi też brać 3 razy dziennie magnez i nospę, do tego kontynuować aplikację luteiny 2 razy dziennie. Powiedział, że jakbym nie miała jej zapisanej już wcześniej, to teraz byłoby jeszcze gorzej i mogłabym urodzić za tydzień lub dwa… Nakazał też to leżenie cały czas przez co najmniej 5 tygodni, żeby dotrwać chociaż do 34tc… Mam nadzieje, ze jednak sytuacja się polepszy i uda mi się wytrzymać jeszcze dłużej 🥺. Ulżyło mi, ze to nie wody, ale z drugiej strony dobiła ta diagnoza. Staram się myśleć pozytywnie, że będzie dobrze. Inna opcja mnie przeraża
Ogólnie to moj prowadzący ma urlop do 14 września i teraz poszłam do innego lekarza w moim mieście żeby sprawdzić co tam się dzieje, chciałam uniknąć pobytu na patologii, bo mam złe doświadczenia. Wolę leżeć w domu jeśli to możliwe. Będę do tego lekarza chodzić póki moj nie wróci do pracy. Zdziwi się co tu się zadziało jak go nie było 🙈
Ojej to najadłaś się stresu 🥺🥺 Wszystko będzie dobrze💪 Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Dużo leżeć i się nie zamartwiać, choć wiem że łatwo się mówi a gorzej z realizacją 😔

reklama
Ojej to najadłaś się stresu 🥺🥺 Wszystko będzie dobrze💪 Pozytywne myślenie to połowa sukcesu. Dużo leżeć i się nie zamartwiać, choć wiem że łatwo się mówi a gorzej z realizacją 😔
Staram się jak mogę, choć mam też gorsze chwile ☹️ Jest mi przykro, że nie mogę całkowicie bez stresu przechodzić tej ciąży i się z niej cieszyć, tylko zawsze jest coś 😪 Chciałam mieć sesję ciążową, baby shower… Teraz nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Ale zdrowie dziecka oczywiście jest najważniejsze i zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby było dobrze

Do góry