reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak tak, karmię ją na śpiocha, właśnie co 2 h, czasem częściej, czasem rzadziej. Potrafi spac czasami nawet i do 9 rano, pewnie dlatego, ze najedzona 😀 choć wiem, że wiele dzieci przesypia ciągiem kilka godzin bez wołania o cycka, zazdroszczę takim mamom :p

Tak, teraz już zamawiamy tylko te bez stópek, ale szkoda mi tych już zamówionych w rozmiarze 62, bo one są na nią dobre, tylko właśnie w stopach ciasne. Tez mam kilka słodkich bodziaków ze spodenkami, ale jak ja nienawidzę przebierać pieluszki jak mała ma spodenki 😀 jakos niewygodnie mi ze ściąganiem i zakładaniem, pajac to życie 😂
Ja zaniosłam do krawcowej pajacyki żeby obcięła stopy, bo ubranka całe dobre tylko te stopy niewygodne dla Klary :D

reklama
Zgadza się że rozmiar rozmiarowi nie rowny i zależy od firmy.

Jasne że każdy woli ubierać co tam uważa.
Mnie jest bez większej różnicy wszystko małej założę ale faktycznie jak założę body kopertowe plus polspiochy ( spodenki z zakrytymi paluszkami ) to np w nocy szybka akcja zdejmuje polspiochy odpinam trzy czasem dwa guziki ( zależy od firmy) w bodach i szybko zmieniam pampersa a z pajacem to troszkę więcej zachodu chociażby więcej tych nap jest do odpinania.

Ale to jak kto uważa 😉 mnie to wsio rybka.
Musimy właśnie z mężem zmierzyć może nawet dzisiaj. Mała ma drzemke a mąż poszukuje auta do pracy. Dzisiaj sprzedał będzie musiał jeździć drugim.
W sumie body kopertowe to jest wygoda, święta prawda. Zwłaszcza przy takim kubusiu który się wścieka, jak mu coś przez głowę zakłada. 😉

Hejka, 3 miesiące temu urodziłam Klarę ♡
Koniec 4 trymestru 😅😀 Klara gada jak najęta, na macie to nawet śpiewa haha z brzucha na plecki się odwraca, już wie, że ma dwie ręce, przygląda się im, łączy :) Łapie lekkie zabawki, trzyma długo, oczywiście wkłada je też do buzi i mieli sobie ♡ Kupiłam jej gryzaczek silikonowy, też lubi go "gryźć " :) Rytm raczej trzymamy, śpi do 7-8, czasem do 9, potem drzemka kolo 10-11 i popołudniu, w nocy raz się budzi na cyca i śpi dalej, uwielbia kąpiele i spacery. Nie lubi tylko nosidełka i mi też jest szkoda ją w tym zapinać, chwile płacze, ale na szczęście jeździć już w nim autem lubi :)
Ubranka 62 póki co kończymy, 68 pewnie niedługo wejdą, kupiłam kilka na Vinted, w Zarze znalazłam fajne na promce i od koleżanki dostałam torbę ubranek także raczej nie zabraknie 😅🧡 parę dni spędziłam u męża, a weekend na wyjeździe, Klara będzie jak rodzice zwiedzała świat ♡
Pozdrawiamy :*

Załączniki

• 16768262929362419238207527939365.jpg
    16768262929362419238207527939365.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 59
  • 20221230_142458.jpg
    20221230_142458.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 62
  • IMG-20230218-WA0007(1).jpg
    IMG-20230218-WA0007(1).jpg
    360,5 KB · Wyświetleń: 60
Hejka, 3 miesiące temu urodziłam Klarę ♡
Koniec 4 trymestru 😅😀 Klara gada jak najęta, na macie to nawet śpiewa haha z brzucha na plecki się odwraca, już wie, że ma dwie ręce, przygląda się im, łączy :) Łapie lekkie zabawki, trzyma długo, oczywiście wkłada je też do buzi i mieli sobie ♡ Kupiłam jej gryzaczek silikonowy, też lubi go "gryźć " :) Rytm raczej trzymamy, śpi do 7-8, czasem do 9, potem drzemka kolo 10-11 i popołudniu, w nocy raz się budzi na cyca i śpi dalej, uwielbia kąpiele i spacery. Nie lubi tylko nosidełka i mi też jest szkoda ją w tym zapinać, chwile płacze, ale na szczęście jeździć już w nim autem lubi :)
Ubranka 62 póki co kończymy, 68 pewnie niedługo wejdą, kupiłam kilka na Vinted, w Zarze znalazłam fajne na promce i od koleżanki dostałam torbę ubranek także raczej nie zabraknie 😅🧡 parę dni spędziłam u męża, a weekend na wyjeździe, Klara będzie jak rodzice zwiedzała świat ♡
Pozdrawiamy :*
O jaki z Was ślicznoty 🥰.
No pięknie się malutka rozwija 🥰.
@Nat_Ra @Józia89. Ja też uwielbiam body kopertowe . Moja też coś oststnio sie złości jak cos przez głowę wkładam.

A miałam pytać czy macie już @?
I czy byłyście już na drugim badaniu bioderek?

W sumie body kopertowe to jest wygoda, święta prawda. Zwłaszcza przy takim kubusiu który się wścieka, jak mu coś przez głowę zakłada. 😉

No to tez mała już nie jest taka mała no i wprawe już mamy 😉
Te body kopertowe to bardziej ze względu na męża zakupiłam ja to założę wszystko choć np po kąpieli mam położonego pampersa zapinam obok body aby ją przekręcam i jest ubrana polspiochy i cyk.

Wiadomo są momenty ze nie jest zachwycona ze się ją rozbiera i ubiera ale cóż nic jej na to nie poradze 😉❤️

@Nat_Ra @Józia89. Ja też uwielbiam body kopertowe . Moja też coś oststnio sie złości jak cos przez głowę wkładam.

Ja już miałam @ 😉 chociażby mi się tak wydaje parę dni plamienia.
My już byliśmy na dwóch badaniach bioderek a teraz mam dzwonić i umawiać się na trzecią wizyte mam nadzieje ze ostatnia.

reklama

Ja jeszcze nie miałam @, w sumie fajnie tak :D A na badaniu byłyśmy raz i lekarz mówił, że nie musimy mieć kolejnego, bo wszystko jest ok ♡

Do góry