reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
A co Ty gadasz, sobie ukręciła w sumie bata sama na siebie i córkę 🫣

Chyba każdy ma w głowie takie czarne myśli, ale trzeba je oddalać ile się da.

Zaczęło mnie wczoraj wieczorem gardło boleć, i czuję się tak nieswojo, głowa gdzieś ćmi caly czas. Domowe sposoby+ Tantum Verde i jakoś musi być. W dodatku piersi to mnie coraz bardziej bolą, tak straaaasznie
Mimo, że trafiłam na naprawdę cudownych teściów, to do dziś nie do końca rozumiem jak doszło do takiej sytuacji. Ogólnie szwagier od urodzeniu do dziś (mimo że już jest żonaty) jest oczkiem w głowie! Więc to nie było tak, że nie chcieli tego dziecka...
Ale myślę że to była taka mentalność miejsca i czasu... Lata 90... Ciaża po 40 to jeszcze był temat tabu...

Jeśli chodzi o przeziębienie, to kilka dni temu coś mnie zaczęło drapać w gardle, ale na szczeście mi samo przeszło🙏 Mam nadzieję, że Tobie też szybko odpuści!
Piersi też zaczynają dokuczać, ale akurat mimo, że tego nie lubię to się cieszę, bo to mi daje takie poczucie, że hormony działają i wszystko idzie do przodu❤️

A ja z czym innym. Powiedzieliście komuś oprócz męża/faceta ? U mnie od początku wiedzą rodzice, teściowe, brat z dziewczyną i ostatnio powiedzieliśmy dwóm najbliższym przyjaciołom i wczoraj powiedziałam kierowniczce i dwóm dziewczynom z pracy a reszta się i tak już domyśla

A ja z czym innym. Powiedzieliście komuś oprócz męża/faceta ? U mnie od początku wiedzą rodzice, teściowe, brat z dziewczyną i ostatnio powiedzieliśmy dwóm najbliższym przyjaciołom i wczoraj powiedziałam kierowniczce i dwóm dziewczynom z pracy a reszta się i tak już domyśla
Nikomu, u mnie wystarczy że teściowa będzie wiedziała to nikomu więcej nie musimy mówić, ona zrobi to za nas 😂
W pierwszej kolejności dzieci się dowiedzą, ale nie wiem kiedy

Cześć dziewczyny, musiałam was nadrobić, bo nie zaglądałam od wczoraj, a dzisiaj miałam ciężki i długi dzień (pracuję w szkole z maluchami).

W poprzedniej ciąży pracowałam do końca, teraz chyba jeśli wszystko będzie ok, i jeśli lekarz da mi zwolnienie to pójdę w kwietniu odpocząć. Córkę urodziłam za wcześnie i chciałabym zadbać bardziej o siebie. Tak to w ciągłym biegu, ciągle coś dźwigam, codziennie jeżdżę rowerem do pracy, i wracam padnięta. Kawy sobie nie żałuje, ale też mam bardzoooo niskie ciśnienie.

Mam przełożoną wizytę na ten piątek, więc i fajnie i strasznie an raz 😅.

Ja z objawów to mam tylko wiecznego wkuurrr za, trochę mnie czasami piersi bolą albo szczypia, ale później przestają i mam stracha, że coś nie tak ;).

Cześć dziewczyny, musiałam was nadrobić, bo nie zaglądałam od wczoraj, a dzisiaj miałam ciężki i długi dzień (pracuję w szkole z maluchami).

W poprzedniej ciąży pracowałam do końca, teraz chyba jeśli wszystko będzie ok, i jeśli lekarz da mi zwolnienie to pójdę w kwietniu odpocząć. Córkę urodziłam za wcześnie i chciałabym zadbać bardziej o siebie. Tak to w ciągłym biegu, ciągle coś dźwigam, codziennie jeżdżę rowerem do pracy, i wracam padnięta. Kawy sobie nie żałuje, ale też mam bardzoooo niskie ciśnienie.

Mam przełożoną wizytę na ten piątek, więc i fajnie i strasznie an raz 😅.

Ja z objawów to mam tylko wiecznego wkuurrr za, trochę mnie czasami piersi bolą albo szczypia, ale później przestają i mam stracha, że coś nie tak ;).
Współczuję, ja też pracuje z maluchami maluchami więc nie wracam nawet do pracy po rodzicielskim, ciężka praca. A czemu urodziłaś za wcześnie ? Jaka przyczyna ?
Pamiętaj że wizyta wcześnie bardzo i nie stresuj się że nie będzie jeszcze wszystkiego widać 🙂

Ostatnia edycja:
Współczuję, ja też pracuje z maluchami maluchami więc nie wracam nawet do pracy po rodzicielskim, ciężka praca. A czemu urodziłaś za wcześnie ? Jaka przyczyna ?
Pamiętam że wizyta wcześnie bardzo i nie stresuj się że nie będzie jeszcze wszystkiego widać 🙂
Niby wcześnie, ale beta już powinna taka byc, że powinno chyba być widać :)

Miałam brzeżny i błoniasty przyczep pępowiny. To bardzo rzadka i niebezpieczna wada. I tak dobrze, że skończyło się jak skończyło, szybka cesarka. :)

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry