reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

U nas to samo. Sama krótka trawa i tuje na osiedlu. Pies wrócił ze spaceru. Pogmeralam go stopa pod stołem. Za chwilę czuję coś mnie łaskocze... a to giga kleszcz. Ja mu daje hardcorowe tabl co miesiąc. Jak sie w niego wbije to usycha, al najgorzej, że może znieść do domu na nas.

Wiecie co mam jakiś dołek...
Chciałabym móc się tą ciążą już tak w pełni cieszyć. Ale po doświadczeniu z listopada mam taką ogromną blokadę. W sercu cieszę się, ale boje się robić to "za bardzo"... Zalewa mnie ogrom miłości dla tego kiełkujacego ziarenka, ale tak strasznie się boję! Boje się,.że ta moja radość pęknie...jak bańka mydlana...

Mimo, że wewnętrznie czuję że tym razem będzie dobrze, nie mogę pozbyć się tego cholernego strachu! Na głos mówię, że nie mam na nic wpływu i muszę cierpliwie czekać i co ma być to będzie. Ale w środku czuję jak ogromnie mi zależy!!!

Do tej pory starałam się Wam nie smęcić nawet jak wpadały chwilowe dołki, bo myślę, że każda z nas nosi w sobie swoje lęki, ale w sumie z kim mam się podzielić jak nie z Wami! Kto lepiej zrozumie moje emocje jak nie inną kobieta w podobnej sytuacji...
Ciesze się, że jest takie miejsce gdzie możemy się wspierać❤️❤️
Jestem całym serduchem z tobą. To także ostatnio moja mantra: będzie ci będzie. Nie zostaje na nic innego jak czekać i się wspierać. Wysyłam dużo ciepełka!!! 💖

reklama
Cześć, ale mam nudności 🤢 spróbuję wciągnąć płatki z mlekiem, na nic innego nie mam ochoty.
Też dziś wizytuję, ok 15 ale pewnie się przeciągnie, zależy o której doktór dojedzie 😂
Ja jestem z okolic takich że do Krakowa mam 96 km a do Zakopanego niecałe 80 km 😁
O to moja mama też okolice trochę dalsze Krakowa i ma 125km do Zakopanego. Lubię do niej jeździć. Ogólnie ja stamtąd nie pochodzę, mama wyjechała za miłością. 😀

Sama siebie zacytowałam. To trzeba być zdolnym 😂.

@Mokra_kurka chyba mieszkamy niedaleko siebie ;) czy myślisz o szpitalu w Piasecznie?

Ja właśnie jadę do szkoły, do pracy. Chcę dzisiaj spotkać się z dyr., uprzedzić, że chyba się nie nadaję do pracy. Na razie plamien miałam mniej, ale główka to świruje w środku. Poza tym dzieciaki ściskają, rzucają się, wieszają. Ja też nie jestem osobą siedzącą w pracy tylko z nimi biegam i szaleję, a że pesel już nie ten, to chyba dam sobie niedługo na wstrzymanie.

Dziewczyny, czy któraś z was myślała i będzie robiła testy genetyczne?

I tak się zastanawiałam, czy to forum można zrobić prywatne? :) będziemy się tu dzielić różnymi wynikami i sprawami, może byłoby nam wtedy lepiej i bezpieczniej? :)

@Mokra_kurka chyba mieszkamy niedaleko siebie ;) czy myślisz o szpitalu w Piasecznie?

Ja właśnie jadę do szkoły, do pracy. Chcę dzisiaj spotkać się z dyr., uprzedzić, że chyba się nie nadaję do pracy. Na razie plamien miałam mniej, ale główka to świruje w środku. Poza tym dzieciaki ściskają, rzucają się, wieszają. Ja też nie jestem osobą siedzącą w pracy tylko z nimi biegam i szaleję, a że pesel już nie ten, to chyba dam sobie niedługo na wstrzymanie.

I tak się zastanawiałam, czy to forum można zrobić prywatne? :) będziemy się tu dzielić różnymi wynikami i sprawami, może byłoby nam wtedy lepiej i bezpieczniej? :)
Ja ze względu na nieprawidłowy kariotyp będę robiła nifty i amniopunkcję.

Z doświadczenia- zamykamy wątek jak juz większość listopadowych mam się dowiedzie o ciąży. Takze poczekajmy na spokojnie, na razie terminy na połowę miesiąca wiedza, a nie wszystkie kobiety testują tak wczesnie :)
Jak będziemy gotowe trzeba napisać do administratorka forum, zgłosić 2 z Nas jako moderatorki i stworzyć nam zamknięty prywatny wątek.
To jest fajne, bo wtedy właśnie nikt postronnych nie wchodzi.

Ok. Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja ze względu na wiek zrobię mimo pappy, chociaż lekarka mówi, że teraz jest lepiej bo korygują ze względu na wiek i nie straszy tak ta pappa jak kiedyś.

@maggie97 a mogę dopytać dlaczego akurat nifty? Bo ja właśnie powli czytam i się zastanawiam, który wybrać.

Ok. Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Ja ze względu na wiek zrobię mimo pappy, chociaż lekarka mówi, że teraz jest lepiej bo korygują ze względu na wiek i nie straszy tak ta pappa jak kiedyś.

@maggie97 a mogę dopytać dlaczego akurat nifty? Bo ja właśnie powli czytam i się zastanawiam, który wybrać.
A z ciekawości w jakim wieku jestes? I dziewczyny w ogole, ciekawa jestem jakie mamy przekrój. Ja w tym roku w listopadzie skończę 37 - ale musialam policzyć, bo nie chce mi sie w to wierzyć 😅 Zatrzymałam sie na 27

Tak rzuciłam nazwę komercyjna, ogólnie chodzi mi o testy NIPT. Jeszcze się rozglądam za konkretnymi.

reklama
A z ciekawości w jakim wieku jestes? I dziewczyny w ogole, ciekawa jestem jakie mamy przekrój. Ja w tym roku w listopadzie skończę 37 - ale musialam policzyć, bo nie chce mi sie w to wierzyć 😅 Zatrzymałam sie na 27
W sierpniu kończę 38. Moja gin mówi, że jeśli możemy sobie na to pozwolić to też zaleca. Ja powiedziałam mężowi, że to jest warunek mojego ciazowania, że sponsoruje ten test 😂.
Tak rzuciłam nazwę komercyjna, ogólnie chodzi mi o testy NIPT. Jeszcze się rozglądam za konkretnymi.
A ok. Dzięki :) Ja się zastanawiam właśnie między nifty pro i sanco chyba. Jeszcze trochę czasu jest, ale tak sobie już podglądam i porównuje, poluję na promocję. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry