reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Witam dziewczyny .
Na wstępie tulam te którym jak czytam przytrafiło się najgorsze 😓 jeszcze zaświeci słońce jeszcze będzie pięknie .
Teraz coś o mnie w tym roku 40 mi strzeli 🫣😵‍💫 na pokładzie 15 latek i 13 latka i dzidziuś w drodze termin mamy na 5 listopada 🫣
Przy poprzednich ciążach często tu bywałam i pomyślałam że wpadnę .
Wizytę na NFZ mam na wtorek ale nie mogłam wytrzymać i byłam już w tamtym tygodniu prywatnie wszystko niby ok ale serduszka jeszcze nie było słychać po wynikach okazało się że z tarczycy złe wyniki i doktor przepisał tabletki.
No to się nagadałam🤣
Hej. Rozgosc się. Zarodek było widać ?

reklama
Ja właśnie zauważyłam i się naczytałam że pęcherzyk żółtkowy nie powinien być tak duży jak połowa pęcherzyka ciążowego i teraz się będę stresować jak nwm... Lekarz nic nie mówił, nie zmierzył pęcherzyka a w internecie same czarne scenariusze.... Może dlatego chciał bym przyszła za 2-3 tygodnie...😥 Chyba pójdę wcześniej na wizytę do niego jeszcze raz. Weźcie mnie dziewczyny jakoś pocieszcie 😭

Hej. Rozgosc się. Zarodek było widać ?
Dziękuję :-)
Tak było widać 2 mm ponoć dwa dni młodszy niż powinno ale co to są dwa dni.
No i mam pełen wachlarz symptomów senność, parę ropnych pryszczy , czasem mdłości, walczę z zaparciami , piersi rosną i pobolewają no i tak jak w pierwszej ciąży nie mieszczę się już w normalne spodnie 😵‍💫🤯 ale co zrobić

Słuchajcie skoro już tu jestem to może macie jakieś rady jak teraz postąpić....
Planowałam chodzić tylko na NFZ ( bo raz że taniej a dwa ponoć naprawdę dobrych lekarzy mamy aktualnie w przychodni przyszpitalnej ) ale jak już wspomniałam byłam na pierwszej wizycie prywatnie (300wizyta + 400 kosztowały mnie wyniki z krwi i moczu) no to jednak przez ciszę trochę wyjdzie a wolała bym te pieniądze przeznaczyć na rzeczy dla dziecka lub remont, a z drugiej strony prywatnie = mam problem pytanie dzwonię i mam odpowiedź to raz a dwa że potrzebuje konkretny dokument do pracy a na NFZ nie bardzo chcą go wystawiać u nas a prywatnie bez problemu .....
I nie wiem czy chodzić tu i tu i badania mieć z NFZ a płacić tylko za wizytę( i co wtedy z kartą ciąży ? Mieć dwie czy jak ? ) , czy może wybrać jednego lekarza

Planowałam chodzić tylko na NFZ ( bo raz że taniej a dwa ponoć naprawdę dobrych lekarzy mamy aktualnie w przychodni przyszpitalnej ) ale jak już wspomniałam byłam na pierwszej wizycie prywatnie (300wizyta + 400 kosztowały mnie wyniki z krwi i moczu) no to jednak przez ciszę trochę wyjdzie a wolała bym te pieniądze przeznaczyć na rzeczy dla dziecka lub remont, a z drugiej strony prywatnie = mam problem pytanie dzwonię i mam odpowiedź to raz a dwa że potrzebuje konkretny dokument do pracy a na NFZ nie bardzo chcą go wystawiać u nas a prywatnie bez problemu .....
I nie wiem czy chodzić tu i tu i badania mieć z NFZ a płacić tylko za wizytę( i co wtedy z kartą ciąży ? Mieć dwie czy jak ? ) , czy może wybrać jednego lekarza
Ja znalazłam lekarza który przyjmuje na NFZ i prywatnie i dogadałam się z nim, że na kontrolę i USG będę przychodzić prywatnie (przede wszystkim ze względu na lepszy sprzęt) a on będzie mi badania te które może zlecał na NFZ 😁

Ja znalazłam lekarza który przyjmuje na NFZ i prywatnie i dogadałam się z nim, że na kontrolę i USG będę przychodzić prywatnie (przede wszystkim ze względu na lepszy sprzęt) a on będzie mi badania te które może zlecał na NFZ 😁
Tez tak miałam w poprzednich ciążach ☺️ chyba najlepsza opcja ☺️ ale teraz mieszkam w innym mieście i niestety mój lekarz prywatny który ma najlepsze opinie i bardzo dobry sprzęt nie pracuje na NFZ , a w sumie ten co idę na NFZ to nie wiem czy przyjmuje prywatnie i na NFZ nie mam 100% pewności że zawsze trafię na tego samego lekarza - chyba 🫣
Jeszcze zobaczę jak teraz będzie przebiegać wizyta na NFZ bo mam we wtorek

Ja mam ten dylemat bo u mnie w mieście ciężko o dobrego lekarza na NFZ. We wtorek idę do takiego gburowatego co ciągle coś wymyśla i boje się trochę tej wizyty, z pocieszenia jako 1 z 3 lekarzy w całym mieście ma certyfikat FMF co mnie zaskoczyło. W poniedziałek będę dzwonić jeszcze do przychodni dwóch lekarzy bo mam dwóch poleconych przez kobiety na spotted ale też różne opinie mają. A 13 kwietnia mam wizytę u pani doktor która już na wizycie endokrynologicznej wydała mi się mega super babka, bardzo zaangażowana w pacjenta i też ma certyfikat FMF no i do niej się dostać to ciężko więc trzymam się kurczowo tej daty.
Ja bym chciała właśnie prowadzić podwójnie ciążę na NFZ i prywatnie, żeby chociaż przyoszczędzić na niektórych wynikach. Ale po moich przejściach skłaniam się ku prywatnym wizytom bo mówię u nas kiepsko z dobrymi lekarzami na NFZ

Jeśli Cię stać to czemu nie. Ja tam zamierzałam w poprzedniej ciąży ale koszta zbyt duże,wyprawka,dopiero co kupiliśmy mieszkanie i czekał nas remont w pół roku całego mieszkania. Ostatecznie chodziłam tylko na NFZ. A jakiego dokumentu nie chcą Ci wystawić?

Ja mam ten dylemat bo u mnie w mieście ciężko o dobrego lekarza na NFZ. We wtorek idę do takiego gburowatego co ciągle coś wymyśla i boje się trochę tej wizyty, z pocieszenia jako 1 z 3 lekarzy w całym mieście ma certyfikat FMF co mnie zaskoczyło. W poniedziałek będę dzwonić jeszcze do przychodni dwóch lekarzy bo mam dwóch poleconych przez kobiety na spotted ale też różne opinie mają. A 13 kwietnia mam wizytę u pani doktor która już na wizycie endokrynologicznej wydała mi się mega super babka, bardzo zaangażowana w pacjenta i też ma certyfikat FMF no i do niej się dostać to ciężko więc trzymam się kurczowo tej daty.
Ja bym chciała właśnie prowadzić podwójnie ciążę na NFZ i prywatnie, żeby chociaż przyoszczędzić na niektórych wynikach. Ale po moich przejściach skłaniam się ku prywatnym wizytom bo mówię u nas kiepsko z dobrymi lekarzami na NFZ
Ja puki co też mam więcej plusów w prywatnej opiece , ale jeszcze zobaczę w najgorszym razie będę chodziła i tu i tu 🫣
A będziesz prowadziła jedną kartę ciąży ? Żeby lekarze o sobie nie wiedzieli czy dwie i jak dwie to z którą potem do porodu ? 😵‍💫
Powiedz dobra kobieto jak sprawdzić czy lekarz ma certyfikat FMF ? Za moich czasów się nie sprawdzało takich rzeczy 🫣🙃

reklama
Jeśli Cię stać to czemu nie. Ja tam zamierzałam w poprzedniej ciąży ale koszta zbyt duże,wyprawka,dopiero co kupiliśmy mieszkanie i czekał nas remont w pół roku całego mieszkania. Ostatecznie chodziłam tylko na NFZ. A jakiego dokumentu nie chcą Ci wystawić?
Ja mieszkam w przygranicznej miejscowości i mieszkam w pl a pracuje w de . I ponieważ 1) mam 40 lat, 2) pracuje fizycznie 3) mam w pracy styczność z chemią i cały czas w ruchu to doktor na prywatnej wizycie stwierdził że jest to ciąża wysokiego ryzyka i on proponuje żebym została w domu dał mi zaświadczenie do pracy że jestem w ciąży ( i od tego momentu jestem chroniona już) ale w pracy powiedzieli że to za duże ryzyko żebym pracowała i kazali iść do zwykłego rodzinnego w de po zwolnienie lekarskie do końca miesiąca a potem mam od lekarza przynieść " zakaz pracy" nie zwolnienie lekarskie tylko zakaz pracy że praca zagraża ciąży i ten prywatnie wystawi mi to bez mrugnięcia okien bo już to chciał zrobić ale ja się bałam tak od razu myślałam że popracuje jeszcze parę miesięcy a na NFZ słyszałam że ciężko wycenić ten dokument koleżanka dostała dopiero jak w szpitalu wylądowała 🫣😵‍💫🤯

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry