reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

Ja puki co też mam więcej plusów w prywatnej opiece , ale jeszcze zobaczę w najgorszym razie będę chodziła i tu i tu 🫣
A będziesz prowadziła jedną kartę ciąży ? Żeby lekarze o sobie nie wiedzieli czy dwie i jak dwie to z którą potem do porodu ? 😵‍💫
Powiedz dobra kobieto jak sprawdzić czy lekarz ma certyfikat FMF ? Za moich czasów się nie sprawdzało takich rzeczy 🫣🙃
Nie wiem, jeszcze do takiego etapu ciąży nigdy nie doszłam żeby się nad tym zastanawiać. 😅
A strony to jest główna Link do: The Fetal Medicine Foundation

A to Polska z wyszukiwarka w miastach, województwach

reklama
Nie wiem, jeszcze do takiego etapu ciąży nigdy nie doszłam żeby się nad tym zastanawiać. 😅

Dziękuje pięknie ☺️

U mnie niestety najbliższy lekarz z certyfikatem oddalony o ok 100km
Te badania USG pierwszego trymestru najlepiej wykonać u lekarza z certyfikatem FMF.
Przynajmniej ja bym czuła się bezpieczniej. Ale no właśnie ten lekarz do którego idę na NFZ on ma ten certyfikat i u niego za cholerę nie czułabym się bezpiecznie. 🤣

Nie wiedziałam o istnieniu takiego certyfikatu, więc wielkie dzięki! Ja już jestem umówiona na prenatalne na NFZ i lekarka która będzie robiła badanie jest na tej liście, więc nieświadomie udało mi się dobrze trafić 😉

Ja mam wyznaczaną datę na 06.05 wydaje mi się , że dosyć późno będę 13+2 🫣🤯 wy macie już daty prenatalnych ?? Czy któraś dziewczyna decyduje się na dodatkowe badania ? Ja się zastanawiam 🫣🤯

Ostatnia edycja:
Ja mam wyznaczaną datę na 06.05 wydaje mi się , że dosyć późno będę 13+2 🫣🤯 wy macie już daty prenatalnych ?? Czy któraś dziewczyna decyduje się na dodatkowe badania ? Ja się zastanawiam 🫣🤯
Z tego co wyczytałam to prenatalne pierwszego trymestru robi się między 11+0 a 13+6.

Ja nie byłam jeszcze w ogóle u lekarza potwierdzić ciąży, jestem około 4+3 a wizytę u super pani ginekolog będę miała w okolicy 7+5.

Ja coś dzisiaj czuję podbrzusze … mam nadzieje ze macica rośnie i to jest to. Nie jest to ból , a raczej takie rozpieranie , dyskomfort. Też tak macie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry