reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Dziewczyny jak was czytam to wy takie obcykane w tych badaniach i normach że czuje się jakbym pierwszy raz w ciąży była 🤣 chyba dobrze że tu trafiłam
Jeśli chodzi o mdłości to mam czasem tylko i lekkie w poprzednich swych ciążach zero mdłości i wymiotów

Ja mam wyznaczaną datę na 06.05 wydaje mi się , że dosyć późno będę 13+2 🫣🤯 wy macie już daty prenatalnych ?? Czy któraś dziewczyna decyduje się na dodatkowe badania ? Ja się zastanawiam 🫣🤯
Ja jeszcze nie wiem co z dodatkowymi badaniami, chyba jeśli na prenatalnych będzie wszystko ok to nie będę robiła dodatkowych, ale jeszcze nie mam pewności, też się zastanawiam

Byłam na badaniu. Krwawię dalej. Dostałam duphaston i zalecenie powtórzenia bety w poniedziałek. Na dzisiejszą dalej czekam wyniki. Więc to pewnie biochem 😭 To mój pierwszy raz w ciąży. Chyba za bardzo się pospieszyłam z dołączeniem tutaj :(
Bardzo mi przykro :(
Jeśli beta spadała i progesteron również to nie bierz już duphastonu.

Dziewczyny... Dostałam obfitego krwawienia i mocnych skurczów przed 15:00 i po 16:00 ginekolog stwierdziła, że już po wszystkim... Także, ze złamanym sercem wypadam z gry 😢

Trzymam za Was wszystkie niezmiennie kciuki. ❤️
Póki mogę, będę do Was po cichu zaglądać. Ściskam Was mocno, dbajcie o siebie i się niepotrzebnie niczym nie stresujcie ❤️ Dużo zdrówka dla Was i Groszków ❤️

Jeszcze przyjdzie na nas czas ... 🥺❤️ Przytulam 🥺
Tak strasznie mi przykro😢😢😢
Przytulam❤️
Witam dziewczyny .
Na wstępie tulam te którym jak czytam przytrafiło się najgorsze 😓 jeszcze zaświeci słońce jeszcze będzie pięknie .
Teraz coś o mnie w tym roku 40 mi strzeli 🫣😵‍💫 na pokładzie 15 latek i 13 latka i dzidziuś w drodze termin mamy na 5 listopada 🫣
Przy poprzednich ciążach często tu bywałam i pomyślałam że wpadnę .
Wizytę na NFZ mam na wtorek ale nie mogłam wytrzymać i byłam już w tamtym tygodniu prywatnie wszystko niby ok ale serduszka jeszcze nie było słychać po wynikach okazało się że z tarczycy złe wyniki i doktor przepisał tabletki.
No to się nagadałam🤣
Witaj❤️
Dziękuję :-)
Tak było widać 2 mm ponoć dwa dni młodszy niż powinno ale co to są dwa dni.
No i mam pełen wachlarz symptomów senność, parę ropnych pryszczy , czasem mdłości, walczę z zaparciami , piersi rosną i pobolewają no i tak jak w pierwszej ciąży nie mieszczę się już w normalne spodnie 😵‍💫🤯 ale co zrobić
A z ciekawości te 2 mm to przy jakim wieku z OM?
Ja żyje totalną analizą od wczoraj🤯 Internetu przekopałam od górybdo dołu...
Rozważam pozytywny scenariusz...bo wiem że to nie było klasyczne USG typowo diagnostyczne(zero pomiarów) i liczę, że to wszystko było tak na oko w ten milimetrowy zarodek miał w rzeczywistości realnie więcej niż milimetr🙏🙏🙏
Ale z tyłu głowy mam powtórkę sytuacji z listopada i wewnętrznie przygotowuje się też na taki scenariusz.
Umówiłam się na wizytę
Miałam trudny wybór: Piątek po pracy- do lekarza blisko ale wątpliwej opini...

Czwartek- wzięcie urlopu i wizyta u lekarza który... W listopadzie zdiagnozował moje poronienie zatrzymane. Wspomnienie nie będzie łatwe, ale wiem, że nawet złą diagnozę przekazał z pełnym szacunkiem i klasą. Plus to był lekarz który prowadził moją ciąże z córką, ciąże mojej mamy z najmłodszym bratem i ciąże siostry która miała trudny start...więc ogólnie mam z nim też pozytywne wspomnienia...
Na pewno i niego w gabinecie jest dobry sprzęt...więc liczę na rzetelne wynik.

Ostatecznie postawiłam na czwartek!

Czas oczekiwania nie będzie łatwy, ale niestety trzeba je przetrwać. Do wizyty bez względu co się stanie tli się nadzieja. Wczoraj moje dziecko żyło i najbardziej na świecie marzę żeby tak zostało🙏

Ogólnie widzę, że każda z nas ma większe i mniejsze stresu zwiazane z ciążą😢
Nigdy wcześniej nie myślałam,.że ten okres może być tak trudny!
W ciąży z córką i synem bałam się tylko nagłego krwawienia🤷‍♀️ Jak już było serduszko to czułam pełen spokój i nie miałam żadnego lęku...
Tęsknię za młodszą wersją siebie, która wie mniej....

Tak strasznie mi przykro😢😢😢
Przytulam❤️

Witaj❤️

A z ciekawości te 2 mm to przy jakim wieku z OM?
Ja żyje totalną analizą od wczoraj🤯 Internetu przekopałam od górybdo dołu...
Rozważam pozytywny scenariusz...bo wiem że to nie było klasyczne USG typowo diagnostyczne(zero pomiarów) i liczę, że to wszystko było tak na oko w ten milimetrowy zarodek miał w rzeczywistości realnie więcej niż milimetr🙏🙏🙏
Ale z tyłu głowy mam powtórkę sytuacji z listopada i wewnętrznie przygotowuje się też na taki scenariusz.
Umówiłam się na wizytę
Miałam trudny wybór: Piątek po pracy- do lekarza blisko ale wątpliwej opini...

Czwartek- wzięcie urlopu i wizyta u lekarza który... W listopadzie zdiagnozował moje poronienie zatrzymane. Wspomnienie nie będzie łatwe, ale wiem, że nawet złą diagnozę przekazał z pełnym szacunkiem i klasą. Plus to był lekarz który prowadził moją ciąże z córką, ciąże mojej mamy z najmłodszym bratem i ciąże siostry która miała trudny start...więc ogólnie mam z nim też pozytywne wspomnienia...
Na pewno i niego w gabinecie jest dobry sprzęt...więc liczę na rzetelne wynik.

Ostatecznie postawiłam na czwartek!

Czas oczekiwania nie będzie łatwy, ale niestety trzeba je przetrwać. Do wizyty bez względu co się stanie tli się nadzieja. Wczoraj moje dziecko żyło i najbardziej na świecie marzę żeby tak zostało🙏

Ogólnie widzę, że każda z nas ma większe i mniejsze stresu zwiazane z ciążą😢
Nigdy wcześniej nie myślałam,.że ten okres może być tak trudny!
W ciąży z córką i synem bałam się tylko nagłego krwawienia🤷‍♀️ Jak już było serduszko to czułam pełen spokój i nie miałam żadnego lęku...
Tęsknię za młodszą wersją siebie, która wie mniej....
Witaj :-) myślę że dobrze zrobiłaś stawiając na czwartek. Trzymam kciuki żeby było wszystko git. Ja byłam w 6 tydzień+2 dzień i doktor mówi jakby dwa dni zarodek mniejszy . Teraz idę we wtorek na NFZ to będzie Tydzień + 5dzien i myślę że serce powinno już być słychać
Czuję się w miarę spokojna bo mam ciągle jakieś delikatne( w sensie nie są one uciążliwe ) objawy ciąży

Ja ogólnie całą ciążę z synem bardzo się stresowałam , uspokoilam się trochę w momencie jak zaczęłam czuć ruchy dziecka . Ogólnie to chcę już 40 tydzień i rodzic , wtedy już wyluzuję ! 🤯🫣
Będzie dobrze
Ja mam od samego początku ciąży jakiś taki wewnętrzny spokój w sobie . I niech tak zostanie juz do końca . Ogólnie staram się nie nakręcać i być dobrej myśli

reklama
Co do lekarzy to też mam dylemat. U mnie opcja tylko Luxmed... Niby ten co u niego byłam jest spoko...pobrał mi wymaz na posiew(mam wątpliwości co do koloru śluzu więc go poprosiłam o wymaz i nie robił problemu) zbadał, właczył Duophaston ze względu na moja historię niepowodzeń(on wziął pod uwagę też poronienie przed dwójką zdrowych dzieci 17 lat temu) więc czuję się gdzieś tam zaopiekowania...ale to pospieszne USG... Mnie zaniepokoiło...z drugiej strony dał skierowania na wszystkie badania łącznie z prenatalnymi(z zapisaniem wstrzymuje się do czwartku) jakby wszystko miało być w porządku...

Pozatym wyboru za wielkiego i tak wśród lekarzy za dużego nie mam. Muszę brać też pod uwagę dojazd do placówki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry