maryla86
Fanka BB :)
Potwierdzam też tak mam często na wieczór lub jak długo stojęJa coś dzisiaj czuję podbrzusze … mam nadzieje ze macica rośnie i to jest to. Nie jest to ból , a raczej takie rozpieranie , dyskomfort. Też tak macie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Potwierdzam też tak mam często na wieczór lub jak długo stojęJa coś dzisiaj czuję podbrzusze … mam nadzieje ze macica rośnie i to jest to. Nie jest to ból , a raczej takie rozpieranie , dyskomfort. Też tak macie?
Ja jeszcze nie wiem co z dodatkowymi badaniami, chyba jeśli na prenatalnych będzie wszystko ok to nie będę robiła dodatkowych, ale jeszcze nie mam pewności, też się zastanawiamJa mam wyznaczaną datę na 06.05 wydaje mi się , że dosyć późno będę 13+2wy macie już daty prenatalnych ?? Czy któraś dziewczyna decyduje się na dodatkowe badania ? Ja się zastanawiam
![]()
Ja bardzo często czuję właśnie coś takiego,Ja coś dzisiaj czuję podbrzusze … mam nadzieje ze macica rośnie i to jest to. Nie jest to ból , a raczej takie rozpieranie , dyskomfort. Też tak macie?
Bardzo mi przykroByłam na badaniu. Krwawię dalej. Dostałam duphaston i zalecenie powtórzenia bety w poniedziałek. Na dzisiejszą dalej czekam wyniki. Więc to pewnie biochemTo mój pierwszy raz w ciąży. Chyba za bardzo się pospieszyłam z dołączeniem tutaj
![]()
Tak strasznie mi przykroDziewczyny... Dostałam obfitego krwawienia i mocnych skurczów przed 15:00 i po 16:00 ginekolog stwierdziła, że już po wszystkim... Także, ze złamanym sercem wypadam z gry
Trzymam za Was wszystkie niezmiennie kciuki.
Póki mogę, będę do Was po cichu zaglądać. Ściskam Was mocno, dbajcie o siebie i się niepotrzebnie niczym nie stresujcieDużo zdrówka dla Was i Groszków
Jeszcze przyjdzie na nas czas ...Przytulam
![]()
WitajWitam dziewczyny .
Na wstępie tulam te którym jak czytam przytrafiło się najgorszejeszcze zaświeci słońce jeszcze będzie pięknie .
Teraz coś o mnie w tym roku 40 mi strzelina pokładzie 15 latek i 13 latka i dzidziuś w drodze termin mamy na 5 listopada
Przy poprzednich ciążach często tu bywałam i pomyślałam że wpadnę .
Wizytę na NFZ mam na wtorek ale nie mogłam wytrzymać i byłam już w tamtym tygodniu prywatnie wszystko niby ok ale serduszka jeszcze nie było słychać po wynikach okazało się że z tarczycy złe wyniki i doktor przepisał tabletki.
No to się nagadałam![]()
A z ciekawości te 2 mm to przy jakim wieku z OM?Dziękuję :-)
Tak było widać 2 mm ponoć dwa dni młodszy niż powinno ale co to są dwa dni.
No i mam pełen wachlarz symptomów senność, parę ropnych pryszczy , czasem mdłości, walczę z zaparciami , piersi rosną i pobolewają no i tak jak w pierwszej ciąży nie mieszczę się już w normalne spodnieale co zrobić
Witaj :-) myślę że dobrze zrobiłaś stawiając na czwartek. Trzymam kciuki żeby było wszystko git. Ja byłam w 6 tydzień+2 dzień i doktor mówi jakby dwa dni zarodek mniejszy . Teraz idę we wtorek na NFZ to będzie Tydzień + 5dzien i myślę że serce powinno już być słychaćTak strasznie mi przykro
Przytulam
Witaj
A z ciekawości te 2 mm to przy jakim wieku z OM?
Ja żyje totalną analizą od wczorajInternetu przekopałam od górybdo dołu...
Rozważam pozytywny scenariusz...bo wiem że to nie było klasyczne USG typowo diagnostyczne(zero pomiarów) i liczę, że to wszystko było tak na oko w ten milimetrowy zarodek miał w rzeczywistości realnie więcej niż milimetr
Ale z tyłu głowy mam powtórkę sytuacji z listopada i wewnętrznie przygotowuje się też na taki scenariusz.
Umówiłam się na wizytę
Miałam trudny wybór: Piątek po pracy- do lekarza blisko ale wątpliwej opini...
Czwartek- wzięcie urlopu i wizyta u lekarza który... W listopadzie zdiagnozował moje poronienie zatrzymane. Wspomnienie nie będzie łatwe, ale wiem, że nawet złą diagnozę przekazał z pełnym szacunkiem i klasą. Plus to był lekarz który prowadził moją ciąże z córką, ciąże mojej mamy z najmłodszym bratem i ciąże siostry która miała trudny start...więc ogólnie mam z nim też pozytywne wspomnienia...
Na pewno i niego w gabinecie jest dobry sprzęt...więc liczę na rzetelne wynik.
Ostatecznie postawiłam na czwartek!
Czas oczekiwania nie będzie łatwy, ale niestety trzeba je przetrwać. Do wizyty bez względu co się stanie tli się nadzieja. Wczoraj moje dziecko żyło i najbardziej na świecie marzę żeby tak zostało
Ogólnie widzę, że każda z nas ma większe i mniejsze stresu zwiazane z ciążą
Nigdy wcześniej nie myślałam,.że ten okres może być tak trudny!
W ciąży z córką i synem bałam się tylko nagłego krwawieniaJak już było serduszko to czułam pełen spokój i nie miałam żadnego lęku...
Tęsknię za młodszą wersją siebie, która wie mniej....
Będzie dobrzeJa ogólnie całą ciążę z synem bardzo się stresowałam , uspokoilam się trochę w momencie jak zaczęłam czuć ruchy dziecka . Ogólnie to chcę już 40 tydzień i rodzic , wtedy już wyluzuję !![]()