reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Witam dziewczyny .
Na wstępie tulam te którym jak czytam przytrafiło się najgorsze 😓 jeszcze zaświeci słońce jeszcze będzie pięknie .
Teraz coś o mnie w tym roku 40 mi strzeli 🫣😵‍💫 na pokładzie 15 latek i 13 latka i dzidziuś w drodze termin mamy na 5 listopada 🫣
Przy poprzednich ciążach często tu bywałam i pomyślałam że wpadnę .
Wizytę na NFZ mam na wtorek ale nie mogłam wytrzymać i byłam już w tamtym tygodniu prywatnie wszystko niby ok ale serduszka jeszcze nie było słychać po wynikach okazało się że z tarczycy złe wyniki i doktor przepisał tabletki.
No to się nagadałam🤣
Witamy 🤗 to będziesz miała pomoc przynajmniej 😁
Ja właśnie zauważyłam i się naczytałam że pęcherzyk żółtkowy nie powinien być tak duży jak połowa pęcherzyka ciążowego i teraz się będę stresować jak nwm... Lekarz nic nie mówił, nie zmierzył pęcherzyka a w internecie same czarne scenariusze.... Może dlatego chciał bym przyszła za 2-3 tygodnie...😥 Chyba pójdę wcześniej na wizytę do niego jeszcze raz. Weźcie mnie dziewczyny jakoś pocieszcie 😭
Nie czytać ☺️ nie szukać , czekać do następnej wizyty. Zając czymś głowę
Słuchajcie skoro już tu jestem to może macie jakieś rady jak teraz postąpić....
Planowałam chodzić tylko na NFZ ( bo raz że taniej a dwa ponoć naprawdę dobrych lekarzy mamy aktualnie w przychodni przyszpitalnej ) ale jak już wspomniałam byłam na pierwszej wizycie prywatnie (300wizyta + 400 kosztowały mnie wyniki z krwi i moczu) no to jednak przez ciszę trochę wyjdzie a wolała bym te pieniądze przeznaczyć na rzeczy dla dziecka lub remont, a z drugiej strony prywatnie = mam problem pytanie dzwonię i mam odpowiedź to raz a dwa że potrzebuje konkretny dokument do pracy a na NFZ nie bardzo chcą go wystawiać u nas a prywatnie bez problemu .....
I nie wiem czy chodzić tu i tu i badania mieć z NFZ a płacić tylko za wizytę( i co wtedy z kartą ciąży ? Mieć dwie czy jak ? ) , czy może wybrać jednego lekarza
Chyba i tu i tu będzie dobrze żeby właśnie nie płacic za badania
Boże kobiety ale mam nudności 🤢
Wykupiłam Bonjeste z recepty ale boje się zacząć brać bo potem ciężko odstawić od tak bo objawy wracają, nie da się odstawić z dnia na dzień tylko stopniowo, a kosztuje 185zl za 20 tabletek u mnie w aptece 🫣

Można mi wpisać wizytę na 2 kwietnia
Witaj w klubie 🤢
Cześć dziewczyny chciałam dołączyć. Czytam Was prawie od początku. Termin według kalkulatora mam na 16.11, pierwsza wizyta 28.03.
Witamy 🤗
Witamy 🥰 powiesz coś więcej o sobie?
O mamy ten sam termin porodu 😁

O to to 😁🤣 ja też już tak chcę tym bardziej że dzisiaj zaliczyłam pierwszy 🤮 i ryczę z bezsilności i że strachu że powietrza mi się niepowsiagliwe wymioty i wyląduje w szpitalu. Od rana zjadłam tylko kilka krakersów i nawet napić wody się nie mogę, jedynie Cola wchodzi za którą nie przepadam 🥴😢
Boże współczuję ja też mam całodniowe mdłości , raz większe raz mniejsze i też po wodzie mi niedobrze ale zmuszam się. To jest okropne. A od mięsa i chleba to mnie całkiem odrzuciło.
Szacunek za tą gromadkę 😁 mnie już na myśl o trzecim ogarnia przerażenie że nie ogarnę 🙈🤣
Mnie przeraża jak to będzie z 3 latką no już cztery będzie miała ale jak sobie przypomnę te ciężkie noce 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Karin89 no tak córka zachwycona bardzo liczy na młodszego brata już imiona wybiera , syn nie skacze z radości ale też nie narzeka zaakceptował i dalej się do mamy przytula choć przez chwilę bał się żeby dziecka nie uszkodzić w brzuchu 🫣🤣🤣

Kobietki a tak z innej beczki , czy wam rosną już brzuszki ? Ja wyglądam jakbym była 3-4 miesiąc 🫣😭 masakra jakaś nie wiem czy tak opuchlak czy co ale brzuch mi wywaliło jak nie wiem ( ponoć z każdą kolejną ciąża szybciej widać) ale nie wiem mam wrażenie że nie powinien być taki duży jeszcze 🫣 ale powiem wam że mimo iż z synem przytyłam prawie książkowo bo ok 15 kg to brzuch miałam tak ogromny że w 6 miesiącu pytali się mnie kiedy rodzę a w 9 czy na pewno jedno 🤣🤣🤣🤣🤣🫣

Karin89 no tak córka zachwycona bardzo liczy na młodszego brata już imiona wybiera , syn nie skacze z radości ale też nie narzeka zaakceptował i dalej się do mamy przytula choć przez chwilę bał się żeby dziecka nie uszkodzić w brzuchu 🫣🤣🤣

Kobietki a tak z innej beczki , czy wam rosną już brzuszki ? Ja wyglądam jakbym była 3-4 miesiąc 🫣😭 masakra jakaś nie wiem czy tak opuchlak czy co ale brzuch mi wywaliło jak nie wiem ( ponoć z każdą kolejną ciąża szybciej widać) ale nie wiem mam wrażenie że nie powinien być taki duży jeszcze 🫣 ale powiem wam że mimo iż z synem przytyłam prawie książkowo bo ok 15 kg to brzuch miałam tak ogromny że w 6 miesiącu pytali się mnie kiedy rodzę a w 9 czy na pewno jedno 🤣🤣🤣🤣🤣🫣
Ja mam cały czas wydęty brzuch i tak też się czuje cały czas wzdęta. Ale mi brzuch po pierwszej ciąży nie znikł , mam obwisly, pewnie też przez rozejście mięśni. Ja w poprzedniej ciąży z 45 kg na 62 kg i wszystko praktycznie w brzuch poszło.

W 1 ciazy w 6 miesiącu coś zaczelo byc widać u mnie dopiero. Teraz póki co 0, ale ja jestem bardzo szczupła, po ciąży schudłam 20kg, gdzie przybrałam przez ciąże 11.
Ale tez jestem ciekawa czy terwz bedzie szybciej widać. Podobno w kolejnych ciążach szybciej brzuszek wychodzi.

Nie powiem żeby urósł mi już brzuszek ale już dwór par dżinsów nie mogę dopiąć nie wiem o co chodzi 🙈🤣

reklama
To ty drobniutka kobietka jesteś , ja startuje z 64 🫣
O to ja schudłam ostatnio z 62 do 59. U mnie brzuch jak balon był ciągle bo dieta, która miałam była straszna dla moich jelit. Na razie nie widzę żeby mi coś rosło ale to dużo za wcześnie. Ja mam taki brzuch odstający nad blizna po operacji opatrzenia jajowodu-taka sama blizna jak po CC. Ale już jakbym zakładała coś obcisłego wcześniej to można byłoby kwalifikować mój brzuch jako ciążowy. 🤣
Tylko ja mam 152cm wzrostu. 🤣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry