reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

A ja o drugim ! 🫣😂 dzisiaj mam jeden z gorszych dni , dobrze że mam opiekę do malucha … cały dzień w łóżku 🫣
Zazdroszcze pomocy ja przy mojej gromadce niestety nie mam jak odpocząć.

Karin89 no tak córka zachwycona bardzo liczy na młodszego brata już imiona wybiera , syn nie skacze z radości ale też nie narzeka zaakceptował i dalej się do mamy przytula choć przez chwilę bał się żeby dziecka nie uszkodzić w brzuchu 🫣🤣🤣

Kobietki a tak z innej beczki , czy wam rosną już brzuszki ? Ja wyglądam jakbym była 3-4 miesiąc 🫣😭 masakra jakaś nie wiem czy tak opuchlak czy co ale brzuch mi wywaliło jak nie wiem ( ponoć z każdą kolejną ciąża szybciej widać) ale nie wiem mam wrażenie że nie powinien być taki duży jeszcze 🫣 ale powiem wam że mimo iż z synem przytyłam prawie książkowo bo ok 15 kg to brzuch miałam tak ogromny że w 6 miesiącu pytali się mnie kiedy rodzę a w 9 czy na pewno jedno 🤣🤣🤣🤣🤣🫣
Mi jeszcze nie widać i mieszcze sie we wszytskie ubrania ale wiem żw pewnie koło 13.tygodnia już delikatnie będzie widać ponieważ w poprzednich ciążach tak miałam. A brzuch w 9 miesiącu miałam zawzze ogromny, a nie tyłam jakoś dużo.

reklama
Ja już wyciągnęłam legginsy ciążowe 🫣 ja w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg … udało mi się 22kg zrzucić . Ja mam teraz taki wydęty brzuch , wygląda jak 4 msc 🫣

Ja już wyciągnęłam legginsy ciążowe 🫣 ja w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg … udało mi się 22kg zrzucić . Ja mam teraz taki wydęty brzuch , wygląda jak 4 msc 🫣
Uff nie jestem sama ja też muszę już w ciążowych bo we wszystkim mi ciasno albo wręcz się nie dopinam 🫣 dziś już ledwo w piersiach się dopięłam w jednej koszuli 🫣🤣
Także wiem że wolała byś by brzuch rósł ciut wolniej ale jeśli to jest cena za zdrowe dzieciątko to warto i damy radę . Ja się czasem załamuje że taki brzuch Wielki ale potem myślę no cóż inne dzieci będą się cisnęły w kawalerce a moje od początku ma Apartament 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ja przepraszam że tak grypsuje ale inaczej już dawno bym zwariowała 🫣

Karin89 no tak córka zachwycona bardzo liczy na młodszego brata już imiona wybiera , syn nie skacze z radości ale też nie narzeka zaakceptował i dalej się do mamy przytula choć przez chwilę bał się żeby dziecka nie uszkodzić w brzuchu 🫣🤣🤣

Kobietki a tak z innej beczki , czy wam rosną już brzuszki ? Ja wyglądam jakbym była 3-4 miesiąc 🫣😭 masakra jakaś nie wiem czy tak opuchlak czy co ale brzuch mi wywaliło jak nie wiem ( ponoć z każdą kolejną ciąża szybciej widać) ale nie wiem mam wrażenie że nie powinien być taki duży jeszcze 🫣 ale powiem wam że mimo iż z synem przytyłam prawie książkowo bo ok 15 kg to brzuch miałam tak ogromny że w 6 miesiącu pytali się mnie kiedy rodzę a w 9 czy na pewno jedno 🤣🤣🤣🤣🤣🫣
Ja schudłam od testu już 2 kg a wydaje mi się że coś tam widać,być może tak się macica rozciąga i dlatego,też spodnie na mnie ciasne są i muszę większe wkładać,aż mi odciski zostają na brzuchu. W poprzedniej ciąży brzuch zaczynało być widać dopiero w 15-17 tc

Ja pierwsza i druga ciąża przytyłam podobnie ok 14-16 kg ale w pierwszej ciąży brzuch był ogromny ale też pół ciąży musiałam leżeć druga ciążę pierwszy trymestr przespałam brzuch był ale zgrabny tyle że w miarę wróciłam do formy i wiem że teraz z wiekiem będzie trudniej ale liczę że się uda ... Jutro zaczynam ćwiczenia dla ciężarówek może trochę pomoże i potem rodzic będzie prościej na początku trochę ćwiczyłam ale potem miałam etap ciągłego zmęczenia, stres i przeziębienie i teraz wracam na dobre tory - mam nadzieję że się uda

Ja pierwsza i druga ciąża przytyłam podobnie ok 14-16 kg ale w pierwszej ciąży brzuch był ogromny ale też pół ciąży musiałam leżeć druga ciążę pierwszy trymestr przespałam brzuch był ale zgrabny tyle że w miarę wróciłam do formy i wiem że teraz z wiekiem będzie trudniej ale liczę że się uda ... Jutro zaczynam ćwiczenia dla ciężarówek może trochę pomoże i potem rodzic będzie prościej na początku trochę ćwiczyłam ale potem miałam etap ciągłego zmęczenia, stres i przeziębienie i teraz wracam na dobre tory - mam nadzieję że się uda
Jakie ćwiczenia ? Masz coś konkretnego do polecenia czy to zajęcia jakieś w klubie ?

reklama
Jakie ćwiczenia ? Masz coś konkretnego do polecenia czy to zajęcia jakieś w klubie ?
Na you tube wpisuje ćwiczenia na pierwszy trymestr ciąży i tam różnie wybieram . To są spokojne ćwiczenia na wzmocnienie mięśni które możemy ćwiczyć i rozciąganie tych partii które trzeba można sobie wybrać coś dla siebie , ale myślę że warto
Ja pierwsza ciążę nie ćwiczyłam wogule pół ciąży musiałam w łóżku przeleżeć i masakra syn mimo nacięcia rozerwał mnie tak że zszywać musieli nie pod narkoza tyle tego było a dochodziłam do siebie 2 miesiące tragedia , druga ciąża nie ćwiczyłam ale byłam aktywna i lekkie pęknięcie jak urodziłam po 1 w nocy tak rano już śmiałam i siedziałam bez problemów wszystko , także myślę że warto raz żeby poród sprawnie poszedł a dwa potem będzie lżej wrócić do formy - wiadomo nie obsesyjnie ale tak 3-4 razy w tygodniu myślę że będę ćwiczyć zwłaszcza że nie pracuje już do tego spacery z pieskiem i na plażę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry