reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Łóżeczka dla naszych maluchów

reklama
Dziś rano oglądałam program na TVN Style "Mamo to ja" i akurat było o materacykach. Fizjoterapeuta Paweł Zawistowski mówił, że najlepszy materacyk to lateksowy z obszywanymi brzegami (wtedy nie będzie się zniekształcał) i piankowy, takie żeby były sprężyste i dziecko się nie zapadało.
Nie polecał z gryką i tych bardzo twardych.

Obecnie większość fizjoterapeutów tak radzi ... a tak btw na forum pojawił się nowy dział ekspercji z radami fizjoterapeuty i tam można zadawać wszelkie pytania na takie tematy jak materacyki, rozwój maluszka, leżaczki-bujaczki, przesadzanie do spacerówki itp. Polecam :-)

Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły mebelki z drewnostylu. Mi się też one ogromnie podobają :tak:, tylko tak się zastanawiam jak to jest z funkcjonalnością łóżeczka. Czy jest ono stopniowane i czy szczebelki są wyjmowane?

Może to nie do końca odpowiedzialne ale tego akurat nie sprawdzałam - obiecuję, że dam znać jak tylko będą u mnie w domku ale to jeszcze trochę potrwa :-) Myślę, że szczebelki nie są wyjmowane, ale jakaś regulacja wysokości to chyba jest - tak mi się przynajmniej wydaje.

Co do łóżeczek z drewnostylu to dwa szczebelki są wyjmowane i są 3 poziomy wysokości materacyka :) Ja mam to łóżeczko pasujące do Barcelony i w nim tak jest:)

Goosiek ale masz właśnie łóżeczko Barcelona czy łóżeczko Blanco? Bo doczytałam się, że Blanco właśnie ma te wszystkie udogodnienia a na temat Barcelony nie mogę znaleźć informacji. Blanco wygląda tak samo jak Barcelona tylko jest większe (ma wymiary 140x70) i można je przekształcić w tapczanik.

Tygrysek-M, mnie tez spodobalo sie to łóżeczko które kupiłaś. Powiedz tylko czy jest tam możliwość wyjęcia kilku szczebelkow albo zdjecia calkowicie jednego boku??

reklama
vengo mamy to Blanco... szczerze mówiąc wcześniej nie zwróciłam uwagi, że tak się nazywa:) po prostu chcieliśmy, żeby było większe czyli 140x70:):)

Do góry