reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

Melanie, SPOKOJNIE! Każdy skrajny i głęboki wczesniak powinien miec powtarzane badania metaboliczne, nawet jak wyjda poprawnie. U nas sie tego raczej nie praktykuje, ze wzgledu na kosztu, chyba ze dziecko rozwija się b nieprawidłowo.
Franek miał powtarzane WSZYSTKIE metaboliczne: i w kier hipotyreozy i fenulo i muko i dodatkowo, wszystko, co fabryka dala.
Porozmawiaj z lekarzami kiedy najlepiej wysłac bibułę do IMiDu, przez nich, czy jak.
I spokojnie.

reklama
Franowamama jest THE BEST :tak:
jak czytam jej posty to zawsze zbieram szczeke z podlogi
ile ta kobiecina ma wiedzy w tej swoje glowce :-D
zawsze napisze cos madrego :tak:az chce sie czytac ....

melanie, ehh z pewnoscia przytulkanie bylo cudowne :)
ja pamietam ten zapach tego cieplego cialka od Oskarka
do tej pory jak zamkne oczy to go czuje
niesamowite :))
Bo wyjatkowo wlasnie jak byl w inkubatorku to tak inaczej pachnial
teraz juz nieeeee heheh
zwlaszcza jak pelna pieluche albo mu sie uleje hehehhe ;-)

Melanie czytam waszą historię ze łzami w oczach
Mój synio urodził się o czasie i też dostałam ten list do domu i też powtarzaliśmy fenu, i przezywałam koszmar
Trzymam za was kciuki
Dodam ze powtórny wynik był ok a pierwszy na granicy normy

kochane dzis tez tuliłam sie z małym....miałbadane oczka i ma początek retinopatii pierwszego stopnia doktor mówize ze wzgledu naniedojrzałosc prawdopodobnie bedzie miałzabieg.....kolejna kontrola za tydzien...

okaze sie za tydzien teraz to troche bardziej sie martwie o te wniki z genetycznych badan na które trzeba poczzzzzzzzzzzzzzeeeeeeeeeekacccccccc...

reklama
Agato, nie chcę Cię martwić, ale niezależnie, jak się to rozwinie to jeszcze dłuugo, dłuugo będziecie kontrolować oczka i Marcelince i Jasiowi. Tak to już jest z wcześniakami. Mnie p. doktor powiedziała, że po zabiegu jest ok, ale długie lata się będziemy spotykać jeszcze, bo wczesniakom lubi się czasem rozwinąć wada wzroku i trzeba mieć rekę na pulsie. Nie ma się co martwić na zapas, tylko uzbroić w cierpliwość i siłę i przygotować się na to, że trzeba będzie lekarzy odwiedzać. Taki los matek wcześniaków:) Głowa do góry!!!

Do góry