Aga993
Fanka BB :)
Dla mnie jest taki po prostu ok, nie mam problemu ze smakiem ale też dużo bym nie chciała pićuuu a mi właśnie smakujeah ta ciąża
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla mnie jest taki po prostu ok, nie mam problemu ze smakiem ale też dużo bym nie chciała pićuuu a mi właśnie smakujeah ta ciąża
![]()
Wydaje mi się, że gdyby coś go niepokoiło, to po prostu kazałby Ci przyjść na kontrolę wcześniej.Tak sobie dzisiaj rozkminiam wczorajsze słowa tego lekarza, którego rozważam jako prowadzącego, ale on nie wie, że już robię zastrzyki z heparyny i on rzucił takim tekstem - na kolejną wizytę zlecam pani tylko mocz, bo morfologię miała pani piękna do tej pory, więc nie będziemy bez potrzeby się kłuć, bo po prenatalnych na pewno będzie się Pani kuła o wiele częściej. Więc albo już wie, że on sam zleci heparynę, albo mówił o jakiś innych badaniach, ale w sumie co mógł mieć innego na myśli, niż podstawowe badania, które i tak się robi przed każdą wizytą![]()
Kiedy miałaś ostatnio USG? Może warto skontrolować?Ja już mam powoli dość, bo dziś obudziłam się i poczułam, że jest jakoś mokro, no i oczywiście jasna krew. Podtarłam raz i była, a później już na zasadzie takiego plamienia jakie miałam. Na prześcieradle też dwie kropki krwi. Brzuch mnie nie boli. Czekam teraz na rozwój sytuacji.
może pojedź na IP? Niech sprawdzą co tam się dziejeJa już mam powoli dość, bo dziś obudziłam się i poczułam, że jest jakoś mokro, no i oczywiście jasna krew. Podtarłam raz i była, a później już na zasadzie takiego plamienia jakie miałam. Na prześcieradle też dwie kropki krwi. Brzuch mnie nie boli. Czekam teraz na rozwój sytuacji.
Miałam w środę i w piątek. Kolejne mam też w piątek. Na wszystkich nie było nic niepokojącego, ciąża idealnie z terminem transferu, w badaniu wszystko okej. Mam zamieniony już Cyclogest na utrogestan i myślałam, że może te bardziej obłe kapsułki będą okej, ale jak je wkładam, to też takie dziwne uczucie czuję. Nie wiem czy to one mnie tak podrażniają, czy o co chodzi (a cały czas jestem na heparynie). Jestem w kontakcie z moją prowadzącą z kliniki, bo mówiła, że jak się powtórzy, to zmodyfikujemy dawki, tak więc od teraz mam dodany drugi Prolutex i czwarty estrofem, a jak się powtórzy, to mam jechać na izbę.Kiedy miałaś ostatnio USG? Może warto skontrolować?
Ja kupiłam glukometr i mam mierzyć cukier przez 2 tygodnie. Dzisiaj na czczo było 100, wcześniej 95-96 więc też dobrze to nie wyglądaA mi przyszły wyniki. Właśnie przywitałam się z cukrzycą ciążową. W czwartek mam wizytę to jeszcze zobaczę co mi powie lekarz.
To u mnie na odwrót jest. Na czczo jest idealnie, a po obciążeniu wynik powyżej.Ja kupiłam glukometr i mam mierzyć cukier przez 2 tygodnie. Dzisiaj na czczo było 100, wcześniej 95-96 więc też dobrze to nie wyglądaAczkolwiek po jedzeniu jest jak najbardziej okej. Wręcz "dziwnie" okej, bo moje wyniki ciągle oscylują między 95 a 97 bez względu na to czy jestem na czczo czy po jedzeniu
![]()