reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Ależ te maluchy rozbrykane 😊 Super, że jesteś już po i że USG dobrze wyszło 😊 Ostatnio też miałam z usg datę porodu na 29.01 i teraz powrót do 02.02, ale podobno teraz dynamika jest duża i może być jeszcze jakiś czas takie wahanie +/- 7 dni. To zupełnie normalne, przynajmniej tak mi powiedzieli.
a to już termin z prenatalnego? Bo z tego co pamiętam to do końca ciąży już się utrzymuje ten jeden termin i nawet jak rośnie szybciej to i tak uznaje się ten z pierwszych prenatalnych.

a to już termin z prenatalnego? Bo z tego co pamiętam to do końca ciąży już się utrzymuje ten jeden termin i nawet jak rośnie szybciej to i tak uznaje się ten z pierwszych prenatalnych.
no wlansie mi tez tak zawsze mowiono🤔 teraz moja gin tez mi mowila ze poczekamy do prenatalnych bo tez mi sie tam wahalo
bo tak jest. Termin z prenatalnego to termin którego się używa jako termin porodu. Ja do tej pory nie mam oficjalnego terminu porodu. Lekarze nawet mi nie podawali, a to co mam wstępnie zaznaczone to z aplikacji itp. Po prenatalnych jest ten termin ustalony.

bo tak jest. Termin z prenatalnego to termin którego się używa jako termin porodu. Ja do tej pory nie mam oficjalnego terminu porodu. Lekarze nawet mi nie podawali, a to co mam wstępnie zaznaczone to z aplikacji itp. Po prenatalnych jest ten termin ustalony.
no ja tak samo 😁 najpierw mi wyliczyło 1 luty, potem 2, ostatnio 5 i tak czekam też do jutra 😅 ale i tak wiem że będzie styczeń bo planowane cc to przynajmniej w 39 tc jak nie 38 🙈 z córka miałam równo 39 tc.

reklama
Ooo ciekawe, to co mówicie. Moja lekarka mówiła, że ją prenatalne cyt. "w ogóle nie obchodzą". I dała mi osobno na USG na 13 tydzień. Powiedziała, że nie bierzemy pod uwagę tych wyników z USG tylko z OM, bo będą wahania. Jak byłam na pierwszym USG, to wyszedł mi 02.02, na kolejnym 29.01, no i teraz (prenatalne) znowu 02.02., więc zakładam, że coś z tą datą jest. Ale na USG tym drugim usłyszałam, że może się to jeszcze wahać (niewykluczone, że do prenatalnych?? Nie powiedział do kiedy)

Swoją drogą swojej gin to nie wierzę... Mega mnie nastraszyła. Byłam w 9 tc i maluch miał tętno 171. Powiedziała, że jest znacząco za wysokie i powinno być 140 przez - uwaga - całą ciążę. Lekarz na USG (inny, bo moja nie robi USG) powiedział, że tętno jak najbardziej ok dla tego tygodnia ciąży i że później dopiero będzie to tętno spadać. Ale co się nastresowałam, czy nie ma jakiejś wady serca i problemów, to moje. Rozważam czy nie zmienić lekarza, ale boję się trochę, że jak pójdę do nowego, to dostanę jakiś opierdziel czemu w trakcie ciąży zmieniam...

Do góry