Madziu dobrze że jestes pod opieką lekarzy i nie ignorują wszystkich objawów tylko sprawdzają, czekam na informację.
Carola jaka sesja bo cos się z tematu wybiłam , ciążowa? dwaj jak chcesz jakieś foteczki:-)
Jadziu moja mała kilka dni przed była cały czas aktywna , z bardzo krótkimi przerwami jakby coś jej tam nie pasowało alee punktem kulminacyjnym był ból podbrzusza wieczorem, nospa nie pomagała, nie mogłam leżeć ani usiąść , miałam wrażenie że mam w podbrzuszu ranę. Myślalam że brzuch boli od jej baaardzo mocnych ruchów ale okazało się, że w ciągu 4 dni poleciała mi szyjka, nie miałam zadnych innych objawów ale w szpitalu ordynator ostrzegł ze jak się nie zatrzyma to sterydy, dzięki Bogu obeszło się a szyjka z 22 ma 28, nawet nie wiedziałam ze może sie z powrotem wydłużyc!
Aschle trzymaj się Słońce do stycznia już niedaleko! dobrze że sprawdzono wszystko, powiedzieli Ci od czego Twój brzuch tak zareagował? mnie ordynator przestrzegł że może twardniec i to normalne jeśli zmieniam pozycję i przechodzi bo jak stwierdzili po obmacaniu mojego brzucha " pani macica ma predyspozycje do stawiania się" hehe śmiesznie to zabrzmiało, ale rzeczywiście jak leżę na płasko to pod pępkiem nie widać brzucha ciążowego tylko niżej odstaje, tak jakby zaznaczona macica. uważaj na siebie!
Wiwcie co dziewczyny tak po tym pobycie uświadomiłam sobie że gdyby coś się zadziało to w szpitalu podejmują już na tym etapie ciąży szybkie decyzje, o leżeniu do końca albo sterydy i szybszy poród , więc obiecałam sobie że jak wyjdę to biorę się za zbiórkę odzieży od kumpel i kompletuje wyprawkę.