reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Betula sama robiłas czy ze słoiczka? pamiętaj ze każde jabło jest mniej lub bardziej słodkie tak jak słoiczki różnych form mają całkiem inny smak:)
Natka u nas dzień głównie na mleku, od rana co trzy godziny ale np jak wypada o 15 to ja o 14-14.30 daję obiadek, żeby nie na głodniaka i zobaczysz że Dzieci długo na nim nie wytrzymują bo po godzinie, półtora domagają się mleczka:) popołudniu też z godzinę półtora po mleczku dają owoce. Na początku Ala zjadała 125 na dwa razy teraz jak coś posmakuje to z łyzeczką nie nadążam hehe

Ola przez cały tydzień jedno?dziwne... A dziecku współczuje rodziców, sama mam w rodzinie takich co z domu nie wychodzą a córka prawie 4latka i boi się dzieci a w piaskownicy stoi bo nie wie co tam sie robi. Aż szkoda dziecka:(

Ostatnio koleżanka z DE była u nas i jej lekarze zalecili żeby po obiadku zaraz dała ze dwie trzy łyżeczki owoców bo niby jakieś witaminy lepiej się wchłaniają, słyszałyście coś o tym?

Widzicie jedni każą po mleku inni przed, ja uslyszałam od lekarki że nie na głodniaka! wiec z godzinę pół przed mlekiem daję bo jak moja czasami jeszcze tak ulewa to jak dam po mleku to bedzie katastrofa.

Demolka,za leniwa jestem na robione jedzonko na samym początku,więc słoiczek:) kwaśne było, bo probowalam, ale tez młoda jakoś niespecjalnie zainteresowana była jedzeniem. Jutro spróbuję kolejny raz,ale nic na siłę :)

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

Dwmollka mnie pediatra mowil to samo

Dzis Vivuli przyszla paczka z Hippa i z Bebevity :D
A tam po sloiczku w jednym biala marchew i soczek jablko,marchew,ananas ,a w drugim obiadek kalafior z groszkiem,ryzem i indykiem i deserek truskawka,malina i jablko

Ostatnia edycja:
Hej,
ja mam dzisiaj bardzo zalatany dzień. Zakupy, pranie, prasowanie, obiad na jutro uff...dopiero usiadłam i marzę o kawie. Jeszcze muszę do Tesco podjechać bo mają pieluchy w bardzo dobrej cenie ale z kartą.

Betula moja sypia w dzień czasem nawet całkiem sporo. Jakie jabłuszko podałaś? Ja kupuję z bobovity bo jest dosyć gęste w porównaniu np. z gerberem.

Ja obiadek podaję tak jak Demollka pomiędzy mlekami. Dzisiaj był indyk z warzywami i chyba to będzie jedno z ulubionych dań. Kupiłam dzisiaj też coś z łososiem ale na razie czeka w kolejce.

Magmich moja za łososiem gerbera szaleje!! ale musze ja poobserwować bo ostatnio miała wysypkę i teraz poczytałam a tam w składzie kilkadziesiat % przecieru pomidorowego!!

Widzisz Aschlee czyli moze coś w tym być, to jeszcze słyszałam ze witD podaje sie wieczorem przed mlekiem bo się lepiej wchłania.

Betula ja w większości jadę na słoiczkach, ostatnio zrobiłam sama z króliczkiem na kilka obiadków i zagotowałam w tych słoiczkach co dla małej daję i wszystkie wyszczeliły:(( i wszystko do wyrzucenia:((

Demollka hihi u mnie pediatra tak wlasnie kazal podawac i tak tez robie.Zanim pojdziemy spac daje vitD potem za jakies 10 min mleczko i spac :tak: Na poczatku podawalam rano tabletke z vitD a po jakichs 2 miesiacach sie zgadalismy ze lepiej podawac wieczorem.
Ze niby lepiej sie wchlania,ze w ciagu dnia dziecko np moze ulac co za tym idzie bedzie jej mniej itp

Ostatnia edycja:
Ja też witaminę D podaję z wieczornym mlekiem. Najpierw młoda wypije trochę dostanie witaminkę i dopija resztę. Tu chodzi też o to że D jest rozpuszczalna w tłuszczach więc dlatego powinna być podawana z jakimś posiłkiem.

reklama
Tak od razu (tak mi położna radziła przy pierwszej córce.) Jak ona może zostać na smoczku skoro jeszcze tyle mleka po niej wypije to wszystko z tego smoczka wyciumka. Poza tym moja to prędzej by ją wypluła jakby tego mleka nie było a tak to jest w ciągu i łyknie wszystko;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry