• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2016

madziolina p, szkoda nerwów na takiego czubka, pewnie miał gorszy dzień, teraz tyle agresji w ludziach, ale fakt że czasem czekasz a tu się na chama wpychają przed tobą, nieraz tak było, też mam swoją cierpliwość, ale do czasu..

reklama
betula, z tego co wiem to niebezpieczne jest farbowanie włosów, farba wnika w skórę, a także różne tzw. wcierki odżywki /mają przeważnie skomplikowany skład, długą listę/ lepiej sobie to darować. Najbezpieczniejsze wszystko na bazie ziół , naturalne, nawet maseczki lepiej stosować domowej roboty w tym czasie. Nie wiem jak z kremami przeciw zmarszczkom, tu są podzielone opinie, podobno stosowane w małej ilości, np na twarz czy pod oczy nie powinny zaszkodzić. Też się często głowię czy coś stosować czy lepiej nie. Wyczytałam np. ze mozna krem depilujący stosować, co mnie zdziwiło, ale spoko.

chocolatequa , dzięki, nie wiedziałam ze kremy na rozstępy dopiero od 4 m-ca, a właśnie myślałam też aby kupić coś na pękające naczynka, strasznie mi się powiększyły , nagle odkąd zaciążyłam, ale pewnie też nie będzie można używać w I ych trymestrach, muszę wyczytać w sklepie

lakiery (1).jpglakiery (2).jpg
Sikulinda, kurcze aż tak, nawet lakiery do paznokci, ja używam eveline 6 w 1 i odzywki sos, myślicie że lepiej to odstawić też, czytam skład, ale masakra za dużo tego, większość to nawet nie wiem co to :( wstawie fotki tych lakierów

Załączniki

• lakiery (1).jpg
    lakiery (1).jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 49
  • lakiery (2).jpg
    lakiery (2).jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
novaspace, ból brzucha też niczego nie przesądza , ja miałam i to i kłucia bardzo silne, wszystko minęło, teraz dla odmiany martwi mnie to co inne dziewczyny,że jakoś jakby brzuch mi zmalał, nie czuję też pulsowania w piersiach jak do tej pory, echh.... te objawy ,to naprawdę jest za każdym razem co innego i nigdy nie wiadomo czy dobrze czy źle. Od rana chodziłam nachmurzona, mój pytał co się dzieje, a ja ze pewnie juz tam nic nie ma i takie tam, jedyne co to jak coś jem to jest super z apetytem, ale zaraz potem niesmak w ustach, okropny jakbym się napiła płynu do naczyń z proszkiem do pieczenia i to obojętne czy zjem słodkie czy kwaśne, bleee. Także te nasze objawy to istny cyrk i niewiadoma, nie przejmuj się na zapas, zajmij czymś głowę choć trochę do czasu wizyty :(

Ale pusto tu dzisiaj. Wszyscy na plaży ?

Nova - mam nadzieję że to nic poważnego i szybko przejdzie. Mnie dość często brzuch pobolewa, ale ten ból znam i wiem ze nie ma się czym przejmować.

Emka - ad. odżywki do paznokci znalazłam coś takiego: Sroka o....: Szkodząc pomagać?
Może będzie pomocne.

Madziolina, choco - u mnie to i M. (15mcy) ale i O. (prawie 3lata, ale zdecydowanie większą przylepa) czasem wymyśli sobie wskoczenie na ręce. Na razie to jakoś groźne nie jest, tylko męczące. A jak będzie rósł brzuch to się maluchy stopniowo przyzwyczają, że mama nosić nie może.

A z dolegliwościami tak już jest, że za każdym razem reakcja organizmu może być inna. I brak dolegliwości nie jest niczym złym. Moja poprzednia ciąża należała do tych bezobjawowych, teraz też jest nie najgorzej, ale początek był zdecydowanie gorszy.

Jak znosicie upały? Ja i normalnie nie lubię, a teraz to w ogóle ciężko. Tylko się cieszę, że koniec ciąży będzie w zimie, bo jak sobie pomyślę że miałabym teraz chodzić z wielkim brzuchem to już mam dość ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
_zuzanka, dzięki za link, poczytam. Jestem teraz nocna sowa, bo śpię godzinkę dwie w ciągu dnia, tak mnie rozkłada ,a potem nie mogę usnąć wieczorkiem juz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry