reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Ati sprowadzam na ziemię . Rośnie maleństwo i na tym etapie główka jest większa od reszty tlowia. Najgorsze co mogłaś zrobić to czytać na necie . Głowa do góry i wrazie czego pytaj lekarza ;-)

reklama
Witajcie :-)

Ati aleś wymyśliła :-p Przecież to normalne,że nasze dzieci na tym etapie bardziej przypominają kosmitów niż czlowieczka. Twoje maleństwo niczym się nie różni od naszych, a to co widzisz na zdjęciu,to też kwestia względna,bo zależy od ujęcia. Nie szukaj problemów,tylko ciesz się tą ciążą. Myślę,że Twoje dzieciątko teraz tego najbardziej potrzebuje :-)

Gwiazdeczko ja rzadko kiedy tyle śpię. Po prostu z racji paskudnej pogody i ostatniego dnia urlopu męża ( a tym samym i mojego lżejszego czasu) mąż przejął dzieci rano i mi dnia szkoda nie było. U nas zresztą od zawsze taki układ,że w weekendy jak chce,to mogę spać,ale najczęściej mi szkoda :sorry: Pogadaj kiedyś z mężem,żeby zajął się dzieckiem,a Ty śpij :-) W kinie byłam wczoraj, ale na Minions wiec nic nie polecę na randkę.

Każda ściskam i lecę na śniadanie,bo mi z głodu nie dobrze. Miłego dnia kochane!

Dziewczyny ja wczoraj zaczęłam swirować. Moje dziecko na ostatnim usg miało dosyc dużą glowę i odrazu mi sie w oczy to rzuciło. Zaczęłam szukać informacji w necie i znalazłam jakąś chorobe gdzie głowa płodu wygląda jak odwrócona gruszka ( duża u góry i wąska na dole), naczytałam się o wodogłowiu itp. i w rezultacie poryczałam. Trzepnijcie mnie bo chyba inaczej nie mozna. Wkleje link z tematu z wizytami gdzie jest moje zdjęcie i powiedzcie mi czy ja mam jakis film z tą główką. Pewnie było by inaczej jakby lekarz pokazał dzidzie na usg jak sie rusza a nie tylko fotke jednego ujecia. Zaczełam sie też wczoraj zastanawiac czemu ten na nfz dał kolejną wizyte juz za dwa tygodnie, moze jest coś nie tak. Jutro wizyta u lekarki a genetyczne mam jednak na czwartek przełozone a ja odchodzę od zmysłów, bo tak mam,że jak wszystko za dobrze sie układa to mam wrażenie,że cos sie spieprzy bo jest za dobrze. Wydaje mi sie ,że u dwóch z Was głowka wyglądała podobnie.
https://www.babyboom.pl/forum/lutow...lekarza-wizyty-badania-usg-74976/index55.html

Kobieto! To normalne! Na tym etapie główka jest jeszcze większa niż reszta ciała! Przestań się nakręcać, masz zdrowe dziecko.

Ja byłam na pobraniu krwi...136 zł
Migrena nie odpuszcza a mam prezentacje posesji, mamy chętnego kupca ale zabroniłam wchodzić do domu, źle się czuje.
Jutro od 8 rano mam fryzjera a o 12 kosmetyczke, nie wiem jak to przeżyję ; (

Wiem,ze powinna byc większa ale mojej dzidzi jest szeroka u góry i wąska przy brodzie. 31 lat stuknie a glupie mysli jak zawsze :angry:

Ati kochana duzo zalezy od ujecia...czasem dzidzia sie poruszy i wychodzi dosc dziwnie.Lekarz by CI powiedzial gdyby bylo cos nie tak wiec nic sie nie denerwuj :*

Milego dnia kobietki

do tego męczy mnie bol glowy chociaz poza ciążą nie miewam. Chyba słabe ciśnienie, bo mam z reguły w ciązy tragicznie niskie.
:-) - to moja córcia chciała Wam wkleić, usmiechniętą bużkę

Piję kawkę i ide na Jarmark św dominika bo mam pod nosem samym, dziecku coś kupię - jej radośc zawsze poprawia mi humor, a sobie na targu warzywnym co nieco dla brzuszka.
Dzięki dziewczyny,że jestescie, bo mój to jak mu zaczęłam gadac to jak zawsze gada po co czytam takie głupoty a ja lubie sie wyżalić i wtedy lżej.

Jakie badania robiłaś? Ja teraz zapłaciłam 40 zł za morfologię, mocz i toxo.:szok:
Jakieś Toxo ale nie te zwykłe, tamte już miałam . ..czekam teraz na wynik do piątku.

do tego męczy mnie bol glowy chociaz poza ciążą nie miewam. Chyba słabe ciśnienie, bo mam z reguły w ciązy tragicznie niskie.
:-) - to moja córcia chciała Wam wkleić, usmiechniętą bużkę

Piję kawkę i ide na Jarmark św dominika bo mam pod nosem samym, dziecku coś kupię - jej radośc zawsze poprawia mi humor, a sobie na targu warzywnym co nieco dla brzuszka.
Dzięki dziewczyny,że jestescie, bo mój to jak mu zaczęłam gadac to jak zawsze gada po co czytam takie głupoty a ja lubie sie wyżalić i wtedy lżej.
Też chciałam na jarmark ale w tym roku nie da rady, taka wycieczka by mnie dobiła :(

reklama
Ati, zdjęciom z USG nie do końca można wierzyć. Ja miałam jakiś czas temu schizy z powodu pęcherzyka - że kształt nie taki, że straszliwie wąski i podłużny. I na zdjęciach rzeczywiście taki był. Pytałam potem o to lekarkę i okazało się, że pęcherzyk taki tylko jest na zdjęciu robionym głowicą dopochwową. Na monitorze i na USG robionym przez brzuch pęcherzyk był elegancki, okrągły.

Na pewno jest wszystko dobrze, gdyby nie było, lekarz NA PEWNO by Cię poinformował!

Do góry