Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Witam brzuchatki. Ja tak jak Magda żadnej listy z zakupami dla maleństwa i dla mnie nie mam. Pójdę na żywioł a jak czegoś mi braknie to małżonek pobiega po sklepach
Madisoni ja napisałam "mam listę" a nie "mam listę i robię wg niej zakupy".
Wiadomo, że lista jest podpowiedzią a nie wyznacznikiem aby się jej trzymać.
Ja robię zakupy wg siebie i doświadczenia z pierwszym dzieckiem.
Każda z nas jest też inna i ma inne potrzeby.
Dla mnie taka lista to bardzo przydatna rzecz. Bo mniej wiecej wiem co potrzeba na początek, ale jednak z lista bedzie łatwiej i o niczym nie zapomne :-) ale jak zobaczyłam tą ze strony smyka to sie przeraziłam-chyba powinnam juz zaczać wszystko kompletować, bo później moge ze wszystkim nie zdązyć ;-)
Jak mnie pierwsze dziecko czegos nauczylo to tego, ze NIE DA sie niczego zaplanowac. Ani porodu, ani wyprawki i tak zawsze bedzie cos innego potrzebne, cos z listy nie potrzebne, a porod to i tak pojdzie jak natura chce a nie jak my chcemu Nie da sie tez zaplanowac dnia dokladnie ani nocy, nie da sie po prostu minuta po minucie jest inna i caly czas cos nowego
Ja lezalam w szpitalu trzy dni i okazalo sie, ze mam za malo podpasek, za duzo pieluszek, za duzo ubranek dla dziecka za malo dla siebie na zmiane normalnie kosmos, wszystko bylo nie tak jak trzeba haha nie wzielam tez kapci i chodzilam w japonkach, w ktorych tez bralam prysznic. Majtki poporodowe w ogole sie nie przydaly, no duzo by jeszcze wymieniac. Oby tym razem wszystko poszlo gladko szybko i przyjemnie i chcialabym wyjsc do domu po szczesciu godzinach