reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry :-)
jeśli chodzi o dolegliwości ciążowe i stosowanie leków to osobiście uważam, że w sytuacji, kiedy ciężko wytrzymać np ból głowy to lepiej zastosować apap czy paracetamol (które są zalecane przez wszystkich lekarzy, nie można nawet powiedzieć, że opinie są podzielone), niż męczyć się bez końca, bo maluch odczuwa zarówno złe samopoczucie mamy jak i ulgę. Tak więc z dwojga złego lepiej zażyć tabletkę i ulżyć obojgu :-)
Co do rogala to przy pierwszej ciąży nie miałam, ale kuzynka bardzo mi go poleca i zastanawiam się, czy kupić.
Jeśli chodzi o imiona to ustaliliśmy, że dla dziewczynki wybiera mama, dla chłopca tata. Tyle, że tatuś nie chce słyszeć o jakimkolwiek innym imieniu dla córci jak Sandra :-D dla chłopca nie mamy jeszcze żadnej opcji.
Chusty też nie stosowałam, bo dopiero wchodziły wtedy na rynek. Nie zdążyłam się zapoznać:-(
Dziewczyny, słyszałyście może o pasach ciążowych Anita? Mam w posiadaniu dwa i nie wiem, czy jeden sobie zostawić. Czy rzeczywiście są takie pomocne w bólach kręgosłupa?

reklama
Do góry