reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Witajcie.. U mnie bardzo duzo sie dzieje, w sumie przez prace. Wylali jedna dziewczyne i robie tyle nadgodzin ile sie da, pozatym ten tydzien mam caly wypelniony sluzba zdrowia :p Jutro ide z mama bo ma badanie, w srode pediatra na ktorego czekamy od lutego a w piatek w koncu pierwsze USG. Byle do piatku!!!!!

Ja sie wylamuje bo mam rocznice we wrzesniu :p :p
U nas w rodzinie wszystkie urodziny przypadaja na pierwsza polowe roku wiec maly dzidzius urodzi sie w odpowiednim czasie :)

Emka jak skonczysz u siebie to chodz do mnie posprzataj ;)
Bozienko ja tak czekam na piatek juz jak na szpilkach siedze caly czas sie martwie czy wszystko ok :o z synkiem czulam, ze wszystko dobrze a teraz? Jakos mam mieszane odczucia. Moze dlatego, ze pozno sie dowiedzialam o tej ciazy i jadlam niewskazane rzeczy i popijalam sobie winko.. Do tego impreza urodzinowo imieninowa. No nic pozyjemy zobaczymy.
Choco ale fajny prezent na rocznice!! Moj najlepszy prezent rocznicowy byl jak w pierwsza rocznice slubu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :)

reklama
Ginka całkowity zakaz seksu nam dała i ok, rozumiem to. Ale mimo, że nie pływam i nie lubię wchodzić do wody to ciekawi mnie dlaczego mam zakaz kąpieli w morzu, basenie itp. Czy któraś z Was się orientuje?

U mnie rocznica i moje urodziny w lutym więc będziemy mieli super prezent.

Choco jaki fajny zbieg okoliczności :-) Ja dalej nie mam apetytu i już mnie to zaczyna bardzo męczyć, bo aż się gotować odechciewa :eek:

Emka oj mam świetnych lekarzy. Ta babeczka co mam z nią pierwszą wizytę prowadzi mi już trzecią ciążę. Jak wchodzę do gabinetu, to się po Polsku ze mna wita. I skubana wszystko pamieta. Ostatnio byłam z synkiem. Ona mi ciążę z nim właśnie prowadziła jako pierwszą. Cieszyła się jak nie wiem co,że go poznała. Ten drugi lekarz tu u mnie ma mnie prowadzić pod kątem tego wirusa. No i on zna tego drugiego lekarza z Cardiff i mnie do niego szybko zreferuje. Także czuję się bezpiecznie jak nigdy. Za Ciebie kochana trzymam kciuki :tak:

Gwiazdeczko ja po stracie Kaji miałam koszmarne wyrzuty sumienia. Na tej wizycie w grudniu (gdzie omawialiśmy wszystko po kolei raz jeszcze) mój lekarz mi dał dobitnie do zrozumienia,że nic do robiłam we wczesnych tygodniach ciąży nie ma tak zgubnego wpływu na dziecko. A on jest na prawdę lekarzem dobrym. Bedzie dobrze, choć ja Ciebie rozumiem doskonale, bo przed pierwszym usg bałam się okropnie :sorry:

Gwiazdeczka ja dużo czytalamm na ten temat bo my zaciazylismy na wakacjach i dziecko przez pierwsze tygodnie jest naturalnie chronione przez matkę dopiero 6-7 tydzień jest ważny a wtedy przeważnie kobiety juz wiedzą i uważają na siebie .

My z mężem byliśmy na wakacjach i ja jak ogólnie nie przepadam za alkoholem to mąż mi z baru to winko serwowal cały dzień to sex on the beach czyli trochę mocniejsze naprawdę wypijalam tego trochę....

Staraliśmy się o dzidzie juz ponad półtorej roku :( ja straciłam nadzieje jakoś tak stwierdziłam ze chyba nie jest mi to już dane :( robiłam badania na które wysłała mnie lekarka ale za każdym razem jak wychodziły dobre to coraz większy cios no bo skoro wszystko ok to o co chodzi? Doszło do tego ze nie było naturalnie tylko z kalendarzykiem....i odpuściłam...stwierdziłam ze może nie mamy mieć dziecka i wtedy w grecji usłyszałam ciekawa teorie od jednej położnej ..
Powiedziała mojej koleżance ze kobieta która pije alkohol, jest wyluzowana itp ma większe szanse na zagnieżdżenie dzidzi niż ta na witaminkach. A ze chronimy dziecko to ona zawsze proponuje to(takie rozluznienie) kobietom ktore maja problem;)Jak to usłyszałam to sie zaczęłam śmiać ze w takim razie po moich ilościach % to blizniaki będą :) to był piątek , w sobotę na wizycie się dowiedzialam ze mogę być w ciąży ale żeby się nie nakręcac a w poniedziałek z krwi mi wyszedł ładny poziom hcg:)

Witam się przy śniadanku

Od razu bardzo przepraszam ale nie dam rady nadrobić tyle naprodukowałyście.

U nas w sumie ok sobotę miałam bardzo nerwową aż się bałam o dzidzie ale się jakoś uspokoiłam.
niedziele spędziliśmy w porcie chłopaki kajakami pływali a my dziewczyny kawkę piły :-). wczoraj odwiedziłam lupa i zakupiłam dwie spódnice wydałam całe 38zł :-D.
Dzisiaj na mnie ogórki czekają do zrobienia

reklama
Hej dziewczyny, ja za pozwoleniem lekarza jadę do Gdańska, pospacerować trochę i na deser do Hard Rock Cafe ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Do góry