reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

To chyba dzisiaj wszystkie dzieciaczki śpiące. Pocieszcie się dziewczyny że pogoda ma się poprawiać więc spacerki murowane.
Mi się chyba okres zbliża:wściekła/y:bo brzuch pobolewa i plamienia się zaczęły. Normalnie już się boję. Dzisiaj kupiłam większe podpaski i tampony też już mam w pogotowiu. Ehh skończyły się dobre czasu.

reklama
Tak nawiazujac jeszcze do pieluch to jakie rozmiary zakladacie juz swoim maluchom? My mielismy 2. i myslalam, ze sa za male juz i dzis zalozylam 3.i okazaly sie za wielkie...

Weekend spedzilismy u moich rodzicow, nie wiem co tam sie takiego dzieje, ale Antos jest tam bardzo grzeczny i spokojny, praktycznie zero placzu. Wieczorem byli u nas znajomi, to Antos najpierw ich czarowal usmiechami a potem spal... a zwykle przeciez w godzinach wieczornych daje do wiwatu.

Niestety, kupy jak nie bylo, tak nie ma. Dzis dalam mu czopek i czekam.Kiedy mam sie spodziewac efektow?

Spiochy dzis Wasze maluchy? Moj nie spal wcwle w dzien. Tyle co na piersi, na brzuchu moim po odbiciu, w lozeczku zaraz sie budzil...

Teraz spi obok az boje sie wstac, wykonczyl mnie dzis tym marudzeniem....

Hania spała jak zwykle, dwie krótkie drzemki po 30 min i dłużej jak byliśmy na zakupach.

Pampersy nosimy już 3. Zmieniłam z dwójek jak kolejny dzień z rzędu musiałam dziecko całe przebierać bo przesikało pampersa. :sorry2:

Może jakoś źle zdarzy mi się założyć, sama nie wiem od czego to zależy. Na przykład ostatnio w nocy obudziła się o 5 i musiałam ja przebrać bo miała mokre ubranko.

Mój Mąż początkowo nie wyciagal tych falbanek na nóżkach i przelatywało wszystko. Pozniejwjeszcze była u nas położna o powiedziała że za nisko zakładamy i ta część chłonna była za nisko. A może Twoja Dziewczynka lubi wypełnić mocno pęcherz i opróżnić na raz ;)

Ja mam karuzelkę z fisher price i jestem zadowolona ale zainteresowanie zależy jednak od dziecka, bo Vera zainteresuje sie na 20 minut, a nawet zaśnie przy niej. A pierwsza córka nie było szans, nawet chwili nie patrzyła, nie lubiła leżeć w lozeczku ... Vera mi wczoraj zasnęła na macie :-)

moja raz miała lekko przesikane ubranko - od pasa po pachę - ale tylko dlatego, że źle założyłam jej pampersa. co do wielkości to my dalej 2, z czym mam wrażenie, że 2 premium są większe od zwykłych 2.

zawsze mi się śmiać chce jak widzę o jakich dzikich porach się tu posty pojawiają :D

reklama
My też używamy jeszcze pampersów "2"ale to już ostatnia paczka i w pogotowiu czekają "3". Na spacery chodzimy codziennie, czasami nie mogę się w dzień wyrobić to wychodzimy dopiero po 16. Idziemy w każdą pogodę, tylko jak pada to czekamy na chwile bez deszczu. Teraz nasz najkrótszy spacer wynosi 1 godz. Jak jest pięknie to chodzimy dwa razy. Czasem mały wychodzi z braćmi na spacer w koło domu żebym ich przez okno widziała :happy:. Mój 12 letni syn spędza więcej czasu z maleństwem niż mój mąż. No niestety w firmie to ma nienormowany czas pracy. Zawsze nadrabia czas z małym w niedziele.
Syn mówi do mnie - mamo jak Tymek zacznie mówić to pewnie pierwsze słowo powie mama a drugie Paweł :biggrin2:. Myślę że na przekór powie "tata" :-D

Do góry