• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Hejka, ale mialam dzisiaj czytania :) wlasnie wrocilam od dentysty i okazalo sie ze zgubilam karte do konta :( jak zdaze przed praca to podjade po nowa karte ( chyba juz 5-6 w ciagu roku) jakas rozkojarzona chodze....
Moj pierwszy zakup to byly buciki czapka i niedrapki ale dla dziewczynki hahah wiec chyba bede musiala kupic jeszcze raz albo tak jak piszecie zaloze skarpetki :)
Ze spaniem chcialabym zeby spal u siebie w pokoju ale to tylko chcialabym a jak bedzie to zobaczymy ... Pierwsze dziecko wiec wszystko pewnie eyjdzie w praniu :)
Moj maluszek w 28 tyg wazyl 0.95 kg zastanawiam sie czy to nie jest malo... Czytalam ze z cukrzyca to dzieci sa duze..

reklama
To ja spróbuję z tą kolyska w sypialni i będę starała się do niej chłopak odkładac, pewnie wszystko wyjdzie w trakcie. Ja planuję mieć rożek ( samam go chce uszyć) i śpiworek z nim poczekam na grudniowe wyprzedaże :-) Materac też spędza mi sen z powiek tyle się na czytałam na temat gryka kokos i robalach że ten odpada, myślę nad kokos pianka.
Pokój też pierwotnie miał być z sówkami ale jakoś mi przeszla na nie ochota i będę malować na jednej ścianie góry i motyw z chmurką( półeczki i lampki z ikea). Niedrapki też pewnie kupię i wypróbuję też skarpetki.

Hejka, ale mialam dzisiaj czytania :) wlasnie wrocilam od dentysty i okazalo sie ze zgubilam karte do konta :( jak zdaze przed praca to podjade po nowa karte ( chyba juz 5-6 w ciagu roku) jakas rozkojarzona chodze....
Moj pierwszy zakup to byly buciki czapka i niedrapki ale dla dziewczynki hahah wiec chyba bede musiala kupic jeszcze raz albo tak jak piszecie zaloze skarpetki :)
Ze spaniem chcialabym zeby spal u siebie w pokoju ale to tylko chcialabym a jak bedzie to zobaczymy ... Pierwsze dziecko wiec wszystko pewnie eyjdzie w praniu :)
Moj maluszek w 28 tyg wazyl 0.95 kg zastanawiam sie czy to nie jest malo... Czytalam ze z cukrzyca to dzieci sa duze..
Dzieci są duże u matek z nieuregulowana cukrzycą, jeśli cukier jest "opanowany" czy to dietą czy insuliną, dzieci rodzą się z normalną wagą.

Ja będę mieć między dziećmi 18 lat różnicy, to dopiero przepaść zakupowa.

Rozmaryn pozrzędź sobie, zawsze i się lżej zrobi.
Ja wymusiłam na firmie od biurka podanie dokładnego terminu realizacji, mają nadać w czwartek, jeśli tego nie zrobią, to oddają mi kasę.

Ja już po wizycie, Maluszek rośnie, ma już 1090 g i ok 38 cm:), szyjka długa, zamknięta, wszystkie wyniki w normie:)
Maluszek będzie spał u nas w sypialni, na początku w wózku a później w łóżeczku, starszy też jeszcze śpi u nas ma swoje łóżeczko, ale coraz częściej po karmieniu zostawiam go w naszym łóżku, bo już ciężko mi się schylać, żeby go odłożyć

Fajnie byloby, zeby maluszek spal w swoim pokoju, ale.. praktycznie wyglada to tak, ze czasami i co 2 godz sie budzi, jak ja bym miala latac do drugiego pokoju nocami to chyba bym kota dostala. Starszy synus mial pol roku jak poszedl spac do swojego pokoju. U nas lozeczko ebdzie kolo duzego lozka, po mojej stronie, ja sobie lubilam nieraz dotknac, sparwdzic czy oddycha jak sie przebudzilam, swiec mialam go na wyciagniecie reki :)

A z tymi wyprawkami to tez jest tak,ze jak czegos braknie to teraz nie ma problemu, zeby szybko skoczyc do sklepu i kupic. Ja kupilam butelki i smoki a moj nigdy nie napil sie z butelki: cyc a pozniej kubek-kapek. Wiec kasa w bloto. Dlatego ja policzylam ilosc bodzaikow, kaftanikow, pieluch (dokupie z 10 tetrowych jeszcze), mam kocyk i nawet rozek (kto wie, moze uzyje) i spoko.

Turlu - to twoje pierwsze dziecko, pierwsza wyprawka - masz drapki, dobrze! Nie rob sobie wyrzutow sumienia teraz, ze cos masz albo nie masz, wiekszosc z nas nie wie czego tak naprawde bedzie uzywac, bo nie wiadomo jaki dzieciak bedzie :)

Nosy do gory!

Moj starszak wychodzi powoli z ospy, ale dosc ostro to przechodzi :/ niemniej widac juz "swiatelko w tunelu" :)

A ja właśnie wróciłam z wizyty. Lekarka powiedziała mi, że mały waży już 1000 g i stwierdziła, że to dużo i będę mieć prawdopodobnie duże dziecko ale z tego co tutaj piszecie to to jest normalna waga.. sama nie wiem, ale ważne, że wszystko ok. Wyniki w porządku, szyjka zamknięta i długa tylko ciśnienie mi skacze i nastraszyła mnie, że mogę się spodziewać cesarki, bo jednego dnia ciśnienie ok a drugiego za wysokie :(
Dodatkowo dała mi Staveran, bo mam za wysoki puls. Już mam dosyć tych wszystkich leków. Niedługo zacznę je garściami brać :(

My mamy malutkie mieszkanie, bo ledwo dwa pokoje i dzieciątko na razie będzie spać z nami w naszej sypialni w łóżeczku. Później jak podrośnie oddamy mu sypialnię i wyniesiemy się do salonu :)

reklama
A ja właśnie wróciłam z wizyty. Lekarka powiedziała mi, że mały waży już 1000 g i stwierdziła, że to dużo i będę mieć prawdopodobnie duże dziecko ale z tego co tutaj piszecie to to jest normalna waga.. sama nie wiem, ale ważne, że wszystko ok. Wyniki w porządku, szyjka zamknięta i długa tylko ciśnienie mi skacze i nastraszyła mnie, że mogę się spodziewać cesarki, bo jednego dnia ciśnienie ok a drugiego za wysokie :(
Dodatkowo dała mi Staveran, bo mam za wysoki puls. Już mam dosyć tych wszystkich leków. Niedługo zacznę je garściami brać :(

My mamy malutkie mieszkanie, bo ledwo dwa pokoje i dzieciątko na razie będzie spać z nami w naszej sypialni w łóżeczku. Później jak podrośnie oddamy mu sypialnię i wyniesiemy się do salonu :)

W ktorym jestes tygodniu ciazy ? :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry