• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Gratuluję zdrowej dzidzi :) i wspolczuje pepowiny, daleko wypadla?
Kasiunia A Ty masz przymusowe wczasy w szpitalu? Współczuję i kciuki trzymam żeby wszystko było dobrze :) U mnie ginek zrobił usg dopochwowe bo mówię mu ze 4dni miałam skurcze jak do porodu plus wymioty jak tylko mala sie ulozy glowa w dol, zbadał najpierw normalnie i usg zrobił,a tam sobie pepowinka bokiem wyszła gdzieś. ..nie wiem ile..mam zdjęcie z usg tego.

Airfix jak to pępowina bokiem wyszła? Gdzie wyszła? Rozwarcie masz?:szok:
Kasia.zosia, nie spieszą się tam u Was, ale może to i dobrze, odpoczniesz trochę:)
Zrobiłam sobie dziś makaron ze szpinakiem, aaaale dobre było:D Chodził za mną od tygodnia, pewnei znowu hemoglobina mi leci, skoro na szpinak mnie bierze;) Uszyłam dziś cienki mniejszy kocyk w pandy i wycięłam materiał pod patchworkowy kocyk, żeby mi pod ochraniacz pasowało. Córci lepiej po tym sterydzie do nosa, w końcu dziecko normalnie oddycha.

Kasia.zosia lepiej żeby cię potrzymali trochę dłużej dla świętego spokoju jak za szybko wypuścili :)

A mnie coś mały dzisiaj dźga pod żebrami z jednej strony. Ciągle pcha tą girę i mnie gniecie przez co ciągle się przechylam na lewą stronę żeby sobie trochę ulżyć :P

Kasiunia A Ty masz przymusowe wczasy w szpitalu? Współczuję i kciuki trzymam żeby wszystko było dobrze :) U mnie ginek zrobił usg dopochwowe bo mówię mu ze 4dni miałam skurcze jak do porodu plus wymioty jak tylko mala sie ulozy glowa w dol, zbadał najpierw normalnie i usg zrobił,a tam sobie pepowinka bokiem wyszła gdzieś. ..nie wiem ile..mam zdjęcie z usg tego.
Z tego co wiem czasem wypada, z roznych powodow, nawet na zewnątrz może być ja widac. I to jest tez wskazanie do cesarski i to w miarę szybko. Ale jeśli tylko odrobinę się wysuwa i lekarz będzie kontrolował to myślę nie ma zle :)

Jagodka. Kasia.Zosia To też zdążyłam doczytać ze czasem pepowina wypada bardzo i to tak ze czuć ja . Moja to tak "kuka" chyba na razie hehe grunt ze nie wyleciala dalej. Ale na usg dopochwowym widać to. Spróbuję fotke dodać. 6.12 mam usg to zobaczę co dalej z nią bo dla mnie to też takie dziwne ze szyjka długa, zamknięta,a lekarz mówi i pokazuje - o coś nam bokiem pepowina zaczęła wylatywac.

1479236468905.jpg
dł.szyjki 3,87 cm..tyle na usg pisze. Z boku widać taki otwór koło szyjki z 3 naczyniami.
Lewa strona zdjęcia to gora...nie mogę coś odwrócić.

Załączniki

• 1479236468905.jpg
    1479236468905.jpg
    51,2 KB · Wyświetleń: 302
Airfix masz Ty przygody w tej ciąży. Chyba bym zemdlala z wrażenia po usłyszeniu takiej wiadomości, że tu sobie ot pepowina wystaje :surprised:

Turluturlu spokojnie z wyprawką. Ja pamiętam, że z Alą też nie wiedziałam co kupić. A tak naprawdę dużo wychodzi potem w praktyce, bo jakieś ubranka ubiera się lepiej, wygodniej itp itd.
Ja po cc miała jakiś taki dziwny szok (ogólnie boję się znieczuleń itp,), że przez następny dzień bałam się do dziecka podejść... fakt, że często robiło mi się słabo, ale położne to patrzyły na mnie z politowaniem.

Odnośnie robienia nawilżacza z kaloryfera to mi pan w sklepie mówił, że re nowe się od tego psują. Coś tam tłumaczył na jakiej zasadzie ale nie zrozumiałam :zawstydzona/y:

Widzę, że z wyprawką to ja jestem daleko w.lesie. Jednak do stycznia to nie mam co marzyć o zakupach. Zaraz ur Ali potem M potem Święta, a tu zaraz przeprowadzka (tak ! Jest szansa, że za tydzień bd juz u siebie:D), a po remoncie dziura w budżecie a tu jeszcze biuro na remont czeka... Obłęd.
Jutro idę na glukozę. Obym wytrzymała :ninja2:
Młoda ma znów katar i kaszel.... jeszcze w dodatku taki się z niej ostatnio mamusiowy ogonek zrobił, że co chwila sprawdza czy jestem gdzieś pobliżu. Ciekawe jak jutro będzie bo zostaje z babcią.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry