• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
nie,
w bobodent jest lidokaina która jest lekiem i działa miejscowo ale nie sieje spustoszenie w całym organizmie
nie jestem zwolennikiem podawania przeciwbólowych doustnie oczywiście były naciski i od mojej mamy i teściowej daj ale bez przesady to nie wit c
nie wiedziałam, że to zęby a zwiastunów chyba już od 4 ms się każdy doszukiwał 😠ale oczywiście jak ma gorączkę podam bez przesady schiza też jakiegoś nie mam,
wiadomo, że jakby bobodent nie zadziałał a pediatra by zlecił to bym podała przeciwbólowe. zreszta byliśmy na szczepieniu i pytałam pediatry i l. przeciwbólowe tylko jak gorączka albo po konsultacji (przynajmniej u mojego wcześniaka),
na szczęście dolne mamy za sobą więc mam nadzieję, że reszta pójdzie gładko😋
A Twoje dziecko ile miało jak się urodziło ? I ile waży teraz?🙂

A wiesz, że lidokaina jest szkodliwa dla dzieci? I nie zaleca się stosowania tego na ząbkowanie? :)
tak
trzeba uważać żeby dziecko nie połknęło i mała ilość
pytałam pediatry i oczywiście zalecała przeczekać ale u nas gehenna była z pierwszym i przeczekać że w ostateczności i mało

Ja biorę malutko wkładam wacik żeby ślinę wchłonął oczywiście trzymam żeby nie połknął, na opuszek palca nakładam i smaruje

Fakt. Tylko każdy sobie myśli, że to tylko zel... A to szkodliwe gowno 😀
Ja to każde suplementy itp tak postrzegam, oczywiście te zbędne bo jak jest potrzeba no to wiadomo. :D dlatego nic praktycznie nie uzywmamu, żeby nie pchać kasy w i tak już nakręcona branże farmaceutyczna. Teraz jest lek na wszystko... Coś się dzieje to od razu do apteki po milion specyfików... Już nie mówiąc o tym że w tv co druga reklama to tabletki na ból głowy, nosa, dupy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry