• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No mi mama mówi, że na parze się robi, ale nie wiem jak 🤣 patelni nie mam takiej żeby na sucho usmażyć.
Wogole jeszcze nie daje młodemu żadnych olejów póki co 🙈
To ja już dodawałam do warzyw oliwę z oliwek i do zupy masło, ale potem doczytałam, że na 120ml zupy 1 łyżeczka masła, a mi tej zupy z litr może wyszedł i chyba nawet mniej niż łyżeczkę dałam 😂
Na parze to jajecznicy jeszcze nie robiłam 🤔
A robiłaś te biszkopciki dla młodego? 🙂

To ja już dodawałam do warzyw oliwę z oliwek i do zupy masło, ale potem doczytałam, że na 120ml zupy 1 łyżeczka masła, a mi tej zupy z litr może wyszedł i chyba nawet mniej niż łyżeczkę dałam 😂
A robiłaś te biszkopciki dla młodego? 🙂
Piekarnik mi się zepsuł 🙄🙄
Od dwóch lat nigdy go nie używałam a jak już chciałam to padł 🤣

Ja wczoraj podałam małemu jajeczniczke, dałam dosłownie 3 łyżeczki w razie W i wieczorem cały obsypany :P
Ja nie wiem też czy u nas jajo nie jest zapalne. Ostatnio jakaś plamka pod szyją mu wyszła, a dzień wcześniej jadł właśnie. Ale nie jestem pewna czy to od tego, będziemy próbować ponownie. Ale możesz co jakiś czas próbować bo te alergie przechodzą z czasem :D

Ja nie wiem też czy u nas jajo nie jest zapalne. Ostatnio jakaś plamka pod szyją mu wyszła, a dzień wcześniej jadł właśnie. Ale nie jestem pewna czy to od tego, będziemy próbować ponownie. Ale możesz co jakiś czas próbować bo te alergie przechodzą z czasem :D
Ja miałam na pomidory truskawki i czekoladę, ale na szczęście przeszło 😁 mlod jak na razie spoko na szczęście, nic go nie uczula. Orzechy pewnie też nie, bo ja ciągle jem, a by go od mojego mleka wysypało. Chyba, że źle myślę 😁

Ale Twój, z tego co pamiętam, jest alergikiem? W sensie jakieś krostki miał kiedyś po Twoim mleku, to pewnie dlatego na jajko też tak zareagował 🙁 Mój na razie ok, jajeczniczka też jest w planach, pewnie lepiej mu wejdzie, bo bliżej jej do papki 😁 nawet już mleko krowie dolewałam mu do kaszki i było ok 😉
Tak, ale podawałam mu jogurt naturalny, serek bieluch i było okej. Zresztą daje mu np ciasta które my jemy i inne rzeczy które są z jajkiem (oczywiście malutkie ilości) i jest okej. Myślałam że to też przejdzie :p

Teraz będę próbować samo żółtko, może problem tylko z białkiem 🤔

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry