• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mnie wygląd mojej blizny nie przeszkadza. Bardziej np martwie się zrostami. Jak kiedyś nawet bym,, wpadła,, to strach przed 3 cesarską... Teraz np o wiele mniej mnie bolała blizna i szybko przestałam czuć drętwienie. Zszywał mnie młody lekarz teraz, pewnie jeszcze trochę empatyczny. Poprzednio dojrzała lekarka😂
Mi się moja blizna nie podoba, chociaż teoretycznie mam gorsze blizny w widocznych miejscach, no ale jakoś ta blizna po cc bardziej mi przeszkadza, może dlatego, że mam świadomość, że można było lepiej 😁 Ale tak jak pisałam, cieszę się, że nie wpływa to na moje funkcjonowanie, a w kwestii wyglądu to zrobię co się da, żeby było znośnie, chociaż żeby cała była w kolorze skóry. Zrostami się nie martwię, bo chodzę do fizjo, więc mam to pod kontrolą. Ja ogólnie jakbym była w drugiej ciąży, to będę robić wszystko, żeby rodzić naturalnie...
Ja to nawet nie wiem kto mnie ciał i zażywał, byłam w takim szoku i stresie, że niewiele z tego dnia pamiętam 🙈

reklama
Ja tam nie wiem jaki powinien być ból, bo to pierwsza (i mam nadzieję ostatnia) cc, ale bolało mnie przeokrutnie dość długo na początku no i pierwsze wizyty u fizjo to też masakra, a teraz od dłuższego już czasu to tylko czasem się "przypomina" jak jej nie mobilizuję między wizytami u fizjo. Ogólnie już jest dobrze.
Ja patrzę po dziewczynach na sali. Okropnie to przeżywałam w porównaniu do nich 🤣
Mi lekarz obiecał ładne szycie i jestem serio zadowolona. Ale CC na zimno to co innego. Ja leżałam na stole i oni wszystko na spokojnie ogarniało, był czas na rozmowy i żarciki.

To nie kwestia genów, tylko cięcia i szycia. Kwestia genów to może być jedynie gojenie i tendencje do zrostów i bliznowców, ale jak ktoś od początku mobilizuje bliznę i dba to też powinno to dobrze wyglądać. Mnie raczej żaden wybitny lekarz nie szył, no ale cesarka nagła to nie mam co narzekać.
No ale ja z blizna nic nie robię, a zrostów nie mam, a blizna niewidoczna, dlatego mówię że geny, jeżeli chodzi o gojenie się blizn.

Dziewczyny tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko,ale przez te nieprzespane nocki mi się odniechciało😂 dzisiaj 3 razy dawałam butle bo było takie darcie ze szok, a oprócz tego już nie liczyłam ile razy się budził 😭 Ja nie wiem czy on taki głodny czy o co mu chodzi🤔 wasze dzieci też jedzą jeszcze w nocy?

@Ewq9 jak Krzysiu? Zdrowiej ecie? Mam nadzieję, że wszystko ok!
Dzięki że pytasz :) w nocy już gorączki nie miał i teraz też nie. Widzę że już mniej jest markotny więc może będzie lepszy dzisiaj dzień :)
Nie spodziewałam się że deszcz może tak zafascynować dziecko 😃 mocno u nas pada i zacina na okna. Mały siedzi w wózku i od jakichś 10 minut obserwuje jak deszcz uderza o szyby i spływa po nich 🤣🤣

Dziewczyny tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko,ale przez te nieprzespane nocki mi się odniechciało😂 dzisiaj 3 razy dawałam butle bo było takie darcie ze szok, a oprócz tego już nie liczyłam ile razy się budził 😭 Ja nie wiem czy on taki głodny czy o co mu chodzi🤔 wasze dzieci też jedzą jeszcze w nocy?
u nas w nocy minimum 3 butle. Pierwsza przed spaniem, druga 12-1, trzecia okolo 4 i potem po 6 i śpi do okolo 9.

reklama
Mój je raz lub dwa razy :) ja miałam taką nocne z wtorku na środę, poprzednia lepsza (sama się budziłam, sprawdzałam Krzysiowi temperaturę itd), a ta cudowna :D tylko jedna pobudka na mleko, za to pobudka już o 5:30 🤣

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry