reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To uwazaj bo jak kolezanka miala przepowiadajace to dwa dni pozniej miala juz normalne. Ale mowi ze nie da sie tego pomylic, sa tak bolesne ze „bedziesz wiedziala” 😁😁😁
Mnie wlasnie siostra nastraszyla ze jak ostatnio lezala na patologi to dziewczywczyna miala 3 dni przepowiadające a później prawdziwe 😂 takze jak dzisiaj znowu zaczne je mieć to bede sikać po gaciach😂

reklama
Ale już jesteś coraz bliżej 😃 Teraz lada dzień się może zacząć, u mnie cisza, żadnych skurczy, a do tego dziś maluszek się mniej rusza :( ciekawe jak wyjdzie KTG i co się dowiem w środę na wizycie 🤔
A na kiedy masz termin?
U mnie też dzisiaj bardzo słabe ruchy i bardzo ich mało 😰 zaraz chyba jakieś ciasteczka wlecą 😅 bo trochę mnie to zaczyna martwić...

Haha moj nie bedzie mial wyjscia i bedzie musial a jeszcze moja ma balik jak na 5luty mi wypisze skierowanie na cc będzie musial sam ja uczesac[emoji23][emoji23][emoji23]chce to widziec sukienke ma juz przygotowana [emoji38]
Niee nie mylam [emoji3]jakas fryzurke szybka. [emoji3] A corka jeszcze spala jak ja wychodziłam takze jej tylko ciuchy zostawiłam [emoji23] a w pracy musialam byc najpozniej 5.45 [emoji23]takze szybko. O 7 w pracy pilan kawe i jadlam jakies sniadanko w biegu [emoji23] a około 10 szlam na przerwę juz taka prawdziwa [emoji23] mąż mi mówi, ze teraz do pracy nie wrócę przez 5 lat bo on rano 2 dziewczynek nie ogarnie [emoji23]

A sa tu jakies mamusie które mają termin na pierwszy tydzień lutego? Jak u Was z oznakami zbliżającego się porodu ?
Ja mam z om na 18 a z usg 11 luty. U mnie skurcze i twardnienie brzucha już od dawna ale są to skurcze przepowiadające i przy tym bolące podbrzusze jak przy miesiączce promieniujące do kręgosłupa. Już tak jestem przyzwyczajona do tych skurczy że się zastanawiam czy rozpoznam te prawdziwe😉 U mnie szyjka skrócona i miękka więc w każdej chwili coś się może zacząc.

Ja mam na 7.02 i na razie cisza. Wiem po wizycie tyle, że Synek nisko już i faktycznie jak czasami się wypycha to czuję go w kroczu, ale innych objawów brak.
A sa tu jakies mamusie które mają termin na pierwszy tydzień lutego? Jak u Was z oznakami zbliżającego się porodu ?

Ja mam z om na 18 a z usg 11 luty. U mnie skurcze i twardnienie brzucha już od dawna ale są to skurcze przepowiadające i przy tym bolące podbrzusze jak przy miesiączce promieniujące do kręgosłupa. Już tak jestem przyzwyczajona do tych skurczy że się zastanawiam czy rozpoznam te prawdziwe😉 U mnie szyjka skrócona i miękka więc w każdej chwili coś się u
U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.

reklama
U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
A jeszcze z każdego usg po wymiarach dziecko o tydzien większe niż wychodzi z OM. Takze nie wiem jak kierować się terminami

Do góry